Staatsveiligheid verhoogt nationaal debatalarm

BRUSSEL – Het debatalarm is in ons land verscherpt van het tweede niveau naar het derde en op een na hoogste niveau.  De reden is een nieuwe anti-atheïsmefilm, die deze week wereldwijd verspreid wordt via het Internet.

Radicale atheïsten zouden op dit moment al clandestien aan het debatteren zijn. (archieffoto)
Radicale atheïsten zouden op dit moment al clandestien aan het debatteren zijn. (archieffoto)

Het crisiscentrum bij Binnenlandse Zaken gaat uit van een “ernstige dreiging,” meldt De Standaard.  “Het gaat om een voorzorgsmaatregel,” zegt Jaak Raes van het crisiscentrum aan de VRT radio.

Binnenlandse Zaken vraagt de politiediensten bovendien om waakzamer te zijn.  “We vrezen niet zozeer retorische oneliners,” aldus Raes.  “Maar we vragen aan de politiediensten om een oogje in het zeil te houden voor het geval er op openbare plaatsen spontaan goed beargumenteerde discussies of debatten zouden ontstaan.  We gaan van een gemiddelde dreiging naar ernstig.”

Wetenschapper

De reden voor de dreiging is een nieuwe anti-atheïsmefilm “The innocent scientist.”  De maker ervan is een Spaanse ex-atheïst die nu in Pakistan woont.  Hij zegt dat hij “de smerige waarheid over Richard Dawkins wil onthullen.” In de film wordt Dawkins voorgesteld als een goddeloze wetenschapper, die met een weloverwogen en aan wetenschappelijke feiten getoetst discours het bestaan van God en daardoor de legitimiteit van religieuze doctrines in vraag stelt.

Eerder dit jaar was er ook al de anti-atheïsmefilm “Innocence of Atheists.”  Naast wereldwijde tegenargumenten braken toen ook opiniestukken uit in Gazet van Antwerpen.

2 reacties op "Staatsveiligheid verhoogt nationaal debatalarm"

  1. die rooi rakkers van ‘de zevenden dag’ zullen der ook nie kunne mee lachen ze kunnen unnen boel maar beter direkt toe doen dan zemmen der eindelijk veur goed vanaf kijk maar naar de mannen van tblok die emmen al da gedebat nie vandoen

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter