N-VA-kopstukken ontwaken met de moeder aller katers

ANTWERPEN – Daags na hun historische overwinning in de moeder aller verkiezingen staat N-VA voor de aartsmoeilijke taak om met de andere partijen een regering te vormen. Deze uitdaging zal zeker vandaag nog extra worden bemoeilijkt door de nu al historische kater waarmee de partijkopstukken kampen na hun overwinningsfeestje gisteren.

Geert Bourgeois dook in zijn persoonlijke azijnkelder onder het N-VA hoofdkwartier en liet de hele nacht lang flessen aandragen.

Gisterenmiddag hield De Wever het op de Antwerpse Grote Markt nog sober op een cola zero, maar ‘s avonds mocht de drank duidelijk rollen op het overwinningsfeest van de zegedronken N-VA. Op de bijeenkomst van het partijbestuur vanmorgen zagen de meeste kopstukken er dan ook tamelijk bleek uit. Vooral Bart De Wever en Liesbeth Homans zagen er slecht uit, al was dat de afgelopen maanden natuurlijk ook al enigszins het geval.

Gisteravond viel het al op dat Bart De Wever, ondanks de afgetekende winst, bepaald geen vrolijke indruk maakte. Eén en ander had blijkbaar te maken met de talrijke azijnflesjes die werden gekraakt bij N-VA nadat de eerste exitpolls begonnen binnen te lopen. Een zeldzaam opgetogen Geert Bourgeois dook naar verluidt zelfs in zijn persoonlijke azijnkelder onder het N-VA-hoofdkwartier en liet de hele nacht door nieuwe flessen aanslepen. Kopstukken en militanten genoten welverdiend van de hun zo felgesmaakte drank. ‘Nunc ist bibendum,’ concludeerde De Wever. Tot in de vroege uurtjes werd er gefeest in en rond het hoofdkwartier van de N-VA. Het feest verliep luidruchtig maar zonder noemenswaardige incidenten, en merkwaardig genoeg ook zonder GAS-boetes.

‘Uiteindelijk hebben we ook nog een aantal flessen vitriool uit een goed jaar gekraakt,’ vertelt Jan Peumans ons met opvallend kleine oogjes, ‘hoewel eerst was afgesproken dat we die zouden houden voor wanneer we onszelf buitenspel zullen zetten met de federale onderhandelingen. Maar ach, het smaakt de Vlaming duidelijk, en we hebben nog meer dan genoeg voorraad.’

N-VA zal zo snel mogelijk nadat de aspirine begint te werken gesprekken aanknopen met de andere Vlaamse partijen. De standpunten liggen echter op het eerste gezicht nog ver uiteen. Er valt te verwachten dat N-VA heel wat water in de azijn zal moeten doen.

3 reacties op "N-VA-kopstukken ontwaken met de moeder aller katers"

Laat een reactie achter