Dexia opent toneelschool

Alle acteercursussen worden in het hoofdkantoor gedoceerd
Alle acteercursussen worden in het hoofdkantoor gedoceerd

BRUSSEL – Om de dreigende kapitaalverhoging te slim af te zijn, hebben enkele Dexiabollebozen een briljant plant uitgebroed. “In plaats van ons blauw te betalen aan boekhoudkundige spitstechnologie, gaan we ons toeleggen op acteerwerk.” legt woordvoerder Rudy Kulens uit. “Kijk. Het is simpel. Als we de helft van ons kapitaal verkwanseld hebben, komen we in juridische problemen. We zijn gestart met 4,6 miljard euro en er zit nu nog maar net iets meer dan de helft in onze kas (2,4 miljard euro nvdr.) Als we nu de buitenwereld kunnen overtuigen dat we slechts met 500 miljoen euro zijn gestart, mogen we onze spaarpot verder laten slinken tot 250 miljoen. En dat is net de ademruimte die we nodig hebben. Als we het goed spelen, lijkt het zelfs alsof we forse winst hebben gemaakt, waardoor de markten wel eens positief zouden kunnen reageren zodat we ook in werkelijkheid winst kunnen maken.” Maar net bij het ‘goed spelen’ wringt het schoentje. Een bedrag van grofweg twee miljard euro wegacteren is niet simpel. Zeker niet omdat de werknemers bij Dexia nog geen enkele ervaring hebben in acteren voor een groot publiek. Daarom is er een toneelschool opgericht waar iedere werknemer de kans krijgt om een professionele theateropleiding te volgen. Dankzij de subsidies voor permanente vorming van de federale overheid zal de opleiding volledig gratis zijn. (LvS)

Laat een reactie achter