Tomorrowland screent bezoekers op muziekliefhebbers

BOOM – Maar liefst 400.000 mensen die een ticket kochten voor Tomorrowland werden preventief gescreend door de federale politie. Bij wie onregelmatigheden zijn vastgesteld, treedt de politie op: hij of zij mag het festivalterrein niet betreden.

Foto: Wikimedia Commons, CC 4.0

“Het gaat erom de festivalganger tegen zichzelf beschermen,” klinkt het bij de organisatie. “Tomorrowland is een showcase van machines die op aansturen van een ‘disc jockey’ luide en ritmische bliep-bloep-geluiden voortbrengen. Veel bezoekers kunnen vervolgens de neiging niet bedwingen de ledematen te bewegen of de machinale geluiden na te bootsen. Dit gedrag heeft bij sommigen tot de misconceptie geleid dat het hier zou gaan om een muziekfestival.”

Maar voor muziekliefhebbers is Tomorrowland een hoogst onaangename plek. “Wie gewoon is naar muziek te luisteren kan al na een korte periode onwel worden. Sommige muziekliefhebbers lijden na de eerste festivaldag aan hoofdpijn, misselijkheid, lusteloosheid en het gevoel dat men heeft overnacht met een dood vogeltje in de mond. Anderen verkeren binnen de kortste keren in een schuimbekkende staat van razernij waarin ze de teloorgang van de jeugd en de ondergang van de westerse beschaving prediken.”

Tsjaikovski

Om dit soort taferelen te vermijden werd de hulp ingeschakeld van de federale politie. Woordvoerder Peter De Waele verklaart hun werkwijze: “We hebben alle tickethouders gescand met de nieuwste digitale technologie. Overschreed het totaal van de intrinsieke cultureel-artistieke waarde van hun iTunes- en Spotify-afspeellijsten de drempelwaarde, dan werd de politie automatisch gewaarschuwd. Bij verdere controle bleek inderdaad dat 38 mensen regelmatig naar gitaarmuziek luisterden. Zeven onder hen wisten zelfs een streepje jazz te appreciëren, en eentje bleek al van Tsjaikovski gehoord te hebben.”

Tot slot verduidelijkt De Waele “dat de screening geenszins betrekking heeft op wie beticht wordt van banditisme of drugsdelicten. Zij blijven meer dan welkom op het festival.”

3 reacties op "Tomorrowland screent bezoekers op muziekliefhebbers"

  1. Tomorrowland wordt pas écht Tomorrowland als je er jarenlang niet meer binnen mag. Als een gevangene moet je dan buiten gaan staan kwijlen tot je ‘ooit eens’ weer naar binnen kan?

    Pak ze pakken je met een joint op zo een festival? Dan ben je de sigaar voor vijf jaar. Alleen rondspringen gelijk ne zot mag nog tegenwoordig. En dan moet je nog oppassen da je niet tegen de verkeerde aanspringt.

    Want dan gaan ze je een speekseltest opleggen Als die positief is ben je een junk. En als die negatief is ben je een zot. Never mind de Federale Politie.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter