Zwaar dementerende Zorro (92) maakt ‘zetfout’

HOLLYWOOD – Het gaat niet goed met Don Diego de la Vega. De gemaskerde verzetsheld, die al sinds de eerste helft van de vorige eeuw kon schitteren in tal van films, boeken en theaterstukken, is eind vorige week opgenomen in het Alta Bates Medical Summit Centre in California (USA).

Zorro (Foto - Severin.stalder)
Zorro (Foto – Severin.stalder)

De ziekenhuisopname vond plaats na een incident op de set van Zorro’s recentste film The Captain and the Wild Horses.  Bij een cruciaal shot, waarbij de filmster met zijn rapier de letter ‘Z’ hoorde te kerven op het jasje van zijn verslagen opponent, liep het fout. Een tegenspeler van Zorro (Spaans voor ‘vos’, nvdr.) verwoordt het als volgt:

Sgt. Pedro García: “Al meer dan 60 jaar speel ik de ietwat dommige sergeant García in de verhalen van Zorro. Ik weet dus meer dan wie ook ter wereld hoe het voelt wanneer  iemand met een degen je kledij beschadigt. Die dag op de set merkte ik meteen dat er iets niet in de haak was, en inderdaad: een vlugge spellingscontrole leerde mij dat Don Diego niet de vertrouwde ‘Z’, maar een ordinaire ‘P’ in mijn onderhemd had achtergelaten. Dit baart mij grote zorgen, en ik hoop dat alles in orde komt met mijn vriend.”

De hoogbejaarde acteur werd in allerijl overgebracht naar een hospitaal in California, waar een verregaande vorm van dementie werd vastgesteld.  De Raaskalderij brengt u op de hoogte van verdere feiten.

 

 

 

Laat een reactie achter