Het confederale België volgens de N-VA

BRUSSEL – Vanmiddag stelde N-VA zijn visie op het confederalisme voor. Als het van N-VA afhangt, dan zal de structuur van ons land grondig hertekend worden. Een greep uit de congresteksten in 10 punten. 

verandering-voor-vooruitgang

 

 • Het confederale België zal uit twee delen bestaan: Vlaanderen en Niet-Vlaanderen.
 • Brussel mag zelf en onafhankelijk kiezen of het bij Vlaanderen of Niet-Vlaanderen wil horen.  Het moet achteraf wel niet komen janken als het weer eens slaag gekregen heeft nadat Niet-Vlaanderen stomdronken van de hulpkas thuiskomt.
 • In het confederale België van N-VA is geen plaats voor een premier. De taken van de eerste minister zullen in eerste instantie worden uitbesteed aan een of meerdere tweede ministers. Na 2030 neemt Multivac het over, een gigantische supercomputer die vele malen intelligenter is dan de ingenieurs en politicologen die hem gebouwd hebben.  Hij is wel niet in staat om emoties, zoals liefde, te ervaren.
 • In het confederale België van N-VA is wel plaats voor Ben Weyts.
 • In het confederale België wordt alles gesplitst. Ook de atomen. Daardoor kunnen we kerncentrales makkelijk tot 2065 openhouden.
 • In het confederale België wordt alles gesplitst. Ook de NMBS, die uiteenvalt in een Vlaams deel waarin de treinen op tijd komen, een Brussels deel met vertragingen binnen de redelijke termijn van vijf minuten, een Waals deel met langere vertragingen, en een Duitstalig deel dat minderheden transporteert naar Oost-Europa.
 • N-VA wil volgende dingen liever federaal houden: Defensie, Buitenlandse Zaken, Ben Weyts.
 • Omdat de andere partijen bleven zagen, mag de koning blijven.  Maar ze moeten hem zelf voederen en verzorgen.  En hij hoeft maar één keer op het tapijt te kakken en ie vliegt buiten!
 • De Senaat wordt afgeschaft, evenals de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Vlaams en Waals Parlement, en alle provincie- en gemeenteraden. Het dagelijks bestuur van het land wordt overgelaten aan lokale N-VA-afdelingen. Dat scheelt een pak in het overheidsbeslag en het maakt het omslachtige democratische proces van verkiezingen in één klap overbodig.
 • In het confederale België blijft Antwerpen ’t Stad en al de rest blijft parking.

9 reacties op "Het confederale België volgens de N-VA"

 1. Ronduit belachelijk, dus: ik recapituleer: een Vlaanderen en een Niet-Vlaanderen, ik wist zelfs niet dat “Vlaanderen” bestond buiten Oost en West Vlaanderen. Gaat de NVA dan de Niet-Vlamingen deporteren of verbannen uit “hun” Vlaanderen? Brussel mag kiezen ??? Beter niet zeggen aan een Brusselaar dat ie “Vlaming” is want aan een Oost Vlaming zegt men ook niet dat ie “Brusselaar” is, je zou klop krijgen ! Een land zonder Premier ???? Dus alleen nog 6 regeringen, 54 ministers en 7 parlementen met een kostenplaatje van 10 miljard euro per jaar zoals het nu is ??? niet zo goed bezig die NVA. – Ok Ben Weyts mag blijven ? Dan de Koning ook, kost een pak minder want verkwist veel minder. We zouden de splitsing van die atomen ook beter niet aan de NVA overlaten, anderen zijn daar beter voor bevoegd. Ik neem de trein naar Luxemburg, volgens de NVA mag ik in hun “Vlaanderen” op tijd vertrekken, vertragen in Brussel en veel te laat op mijn bestemming komen door de vertraging in “Wallonië”, dat beloofd ! Allez oef, defensie blijft federaal, had al schrik dat ik toch mijn legerdienst ging moeten doen onder de “Vlaamse” vlag. Dat van de het kakken van de koning vond ik er iets over en maak er dan ook geen uitspraak over, wordt er bij de NVA niet gekakt misschien ? Ze doen niets anders ! De senaat afschaffen om hun postjes te vrijwaren ? hoeft geen uitleg. Antwerpen t’stad ok,ok ok, maar welke parking ?????? :)

  Beantwoorden.
 2. Denkelijk zouden deze prijzenswaardige initiatieven steun verdienen van oude bondgenoten Brabant, Limburg en Baarle Hertog, slecht de grenspalen! Antwerpen naar voren! Groot-vlaanderen auto-vrij!

  Beantwoorden.
  1. “Groot-Vlaanderen” … dat stinkt naar “Großdeutsches Reich”. Dat hadden we al eens! En ik denk, dat alle Noord-Belgen, die braakneigingen krijgen van Noord-Belgische politieke partijen, die zichzelf tot staatsvijanden declareren, vooral de ouderen die de Nazi-dictatuur nog meemaakten, allergisch zijn tegen alles wat richting bruin gaat!

   Beantwoorden.
 3. Ik versta het allemaal NIET zo goed: wie zal al de NIET-Vlamingen van NIETjes voor hun NIET-machine voorzien dan? En mogen de Vlamingen dan hun papieren helemaal NIET meer bijeen NIETen ook? Het is NIET echt duidelijk, NIET?
  Waar ik ook NIET zeker van ben is dat die NIET-Vlamingen NIET op de NVA zullen willen stemmen.
  All you NEED is love… rijtetetterij.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter