Parket zoekt Jürgen Conings nu binnen Stebuiten

STEBUITEN – Na het grote machtsvertoon van de voorbije weken, waarbij grote hoeveelheden militairen en politie een ruime perimeter in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen uitkamden, vernauwt het parket de zoektocht nu tot enkele kleine Limburgse dorpjes.

“We gaan heel Stebuiten binnenstebuiten keren”, maakt Wenke Roggen, woordvoerder van het federaal parket, zich sterk. “Stebuiten is een klein gehucht vlakbij het nationaal park, het ligt achter Stevoren en onder Steboven. Je geraakt er enkel via Duct, dus als hij zich niet verschanst in Nemie-Nemutte (een deelgemeente van Tienpond-Grutte, nvdr.), dan is de kans groot dat we hem binnen Stebuiten vinden, wie weet zelfs in de wijk Hijzithier-Hejongens.”

Een expert survivaltechnieken van het Belgisch leger is het echter fundamenteel oneens met de nieuwe zoekstrategie. “Een eerdere zoektocht van Voor naar Achter, van Links naar Rechts heeft ook niets opgeleverd”, aldus sgt. Camille Flage. “Volgens mij zit Conings al een maand in Subordinatie.”

Laat een reactie achter