Peumans laat Luikse salade verwijderen uit menu bedrijfsrestaurant Vlaams Parlement

Jan Peumans (N-VA) vraagt zich af wat er mis is met de traditionele, Vlaamse keuken. (Foto: Athenchen, CC by 2.0.)
Jan Peumans (N-VA) vraagt zich af wat er mis is met de traditionele, Vlaamse keuken. (Foto: Athenchen, CC by 2.0.)

BRUSSEL – Medewerkers van het Vlaams Parlement die zin hebben in een Luikse salade, Luikse wafels, Ardeense paté of everzwijngebraad zullen voortaan elders moeten dineren dan in het eigen bedrijfsrestaurant. Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) heeft namelijk de opdracht gegeven om alle gerechten uit het zuidelijke landsdeel per direct te verwijderen uit de menukaart.

“Ik weet wel dat wij ooit Bourgondiërs waren, maar moeten wij onze medewerkers per se vol au vent, cordon bleu of coq au vin aanbieden?”, vraagt het N-VA-kopstuk zich af. “Er is toch niets mis met onze traditionele Vlaamse keuken? Mechelse koekoek, bijvoorbeeld, heerlijk met kroketjes. Mattentaarten uit Geraardsbergen, wie vindt dat nu niet lekker? Stoofvlees, Gentse waterzooi, tongschar met garnalen uit Oostende… er is hier zoveel lekkers.

‘Erg klein van Peumans’

De chef-kok is alvast niet te spreken over de demarche van de parlementsvoorzitter. “Eerst moeten we die Belgische vlagjes weghalen, na wat kritiek mogen we ze weer terughangen, en nu dit. Ik vind dit erg klein van Peumans. Maar hij is de baas, dus hij beslist. Morgen mogen we al meteen zijn lievelingsgerecht klaarmaken. Vlaamse reus met zuurpruimen. Geen dessert.”

9 reacties op "Peumans laat Luikse salade verwijderen uit menu bedrijfsrestaurant Vlaams Parlement"

 1. Goed zo!
  En nu ook alle meubels eruit want gemaakt van hout uit Ardense bossen.
  En de muren uitbreken want gemetseld met cement uit Obourg.
  En de lucht want die komt uit Brussel.
  Om nog maar te zwijgen van… de sossen want geen Vlaemschmens die nog weet van waar die allemaal komen.

  Beantwoorden.
   1. Quelle grand et malheureux complexe de d’infériorité.. si les flamands n’auras plus de clients en Wallonie ou vont ils vendre leurs camelotes… chez les Français …chez les Hollandais ?
    Des politiciens qui pense qu’ as eux gouverner leurs portefeuille!!
    Les deux côtes du Pays leur peuple $$$ parader dans les salons, la presse etc et le pauvre crève! Blocage a tous les produits FL

    Beantwoorden.
    1. alhoewel de kans klein is dat je mij begrijpt wil ik toch even antwoorden. Ik denk niet dat Vlaanderen veel in Wallonië moet verkopen. En al wat daar dan toch zou gekocht worden is dan nog gesubsidieerd – inderdaad door datzelfde vlaanderen. Als jullie onze goederen en diensten willen blokkeren moet jullie ook maar de trots hebben om onze geldstromen te weigeren maar dat is waarschijnlijk iets teveel gevraagd. Met vriendelijke groeten van een Vlaming.

     Beantwoorden.
 2. Peumans geeft een deel van zijn inkomen ‘13000 euro per maand) aan het boedisme om er een gebouw mee op te richten in Hoei (wallonie)
  misschien denkt hij dat de boedisten wallonie gaan ondermijnen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter