Rebelse leerling gaat niet spijbelen, volgt les Frans

In Brussel verzamelen zich opnieuw meer dan 10.000 leerlingen voor een klimaatmars. Zij spijbelen al voor de zesde keer op rij om een beter en amitieuzer klimaatbeleid af te dwingen. Jordy V. van klas 5B uit de Vlindertuin is er vandaag echter niet bij. 

Jordy V. staat bekend als ‘een beetje een rebel’ (foto: Philippe Put)

Jordy staat onder zijn medescholieren en bij de leerkrachten en directie bekend als ‘een beetje een rebel’, en gaat dan ook niet betogen. ‘Iedereen gaat maar spijbelen, dus ik blijf gewoon hier. Lekker tegendraads.’ Hoewel hij zeker al een tiental keer spijbelde dit jaar, en zelfs al eens met bier en marihuana op de wc van de school werd betrapt, zegt hij er nu voor te kiezen om braaf in de les te blijven zitten.

‘Sinds de klimaatbetogingen is Jordy’s gedrag helemaal veranderd,’ aldus Meester Dirk, de klastitularis van Jordy. ‘Hij is de enige die hier al elke donderdag in de klas zit, terwijl zijn medeleerlingen keer op keer ongewettigd afwezig zijn. Straf.’

Net voor het ter perse gaan, kondigde Meester Dirk aan om het tweede lesuur Frans door te laten gaan zonder pauze. Jordy gaf echter geen krimp. Zo stoer.

7 reacties op "Rebelse leerling gaat niet spijbelen, volgt les Frans"

 1. Als je de speekseltest wil ontlopen, MOET je ze zien staan en op tijd stoppen. En vooral niet te hard zoeken achter je papieren. En géén jointenpeuken in je asbak achterlaten. Normaliter redt je het dan wel, en anders moet je je rijbewijs overdoen ten minste!

  Beantwoorden.
 2. Als je per ongeluk iemand omver rijdt, dan ga je wél in de shit geraken als ze één nanogram wiet in je bloed vinden. Volgens mijn ma. Ik zeg dan jamaar mens de soep wordt minder heet opgeheten dan dat ze geserveerd wordt en LAAT mij met rust. Leave me in peace not in pieces!

  Hou ouder dat je ouders zijn hoeveel meer problemen da je daarmee gaat ondervinden.

  Beantwoorden.
 3. Klein detail: Jordy is van huis uit Franstalig en overklast meester Dirk in de taal van Voltaire. Meer nog, meester Dirk betaalt Jordy 50 euro per uur voor bijlessen terwijl de andere kinderen op klimaatverlof zijn. Jordy is ook CEO van een start-up die online gele hesjes met het opschrift ‘f*ck de gele hesjes’ onder een opgestoken middelvinger verkoopt aan snotneuzen die enerzijds door hun ouders en de school verplicht worden om een geel hesje op de fiets te dragen en anderzijds hiertegen willen protesteren. Jordy wordt bij zijn lucratieve activiteiten ook geen strobreed in de weg gelegd door de directrice van wie hij naar verluidt xxx-geratet videobeelden in zijn bezit heeft met SM-scènes waarin ook meester Dirk, ondanks zijn titel, een nogal onderdanige rol speelt. Enfin, een werkstuk dat voor een nominatie van de Golden Shower-award in aanmerking komt.

  Beantwoorden.
 4. Bewijs: als kind van tien kun je bepaalde dingen zo zien, en de wetenschap doet er 50 jaar over het te bewijzen en dan is het te laat. In Nederland zijn ze dus fatsoenlijker. Ze geloven je niet zo makkelijk. Behalve als je afgestudeerd bent. De platte koppen van de leerlingen werden door de regering geadviseerd op school te blijven omdat ze daar ‘meer kunnen leren’.

  Beantwoorden.
 5. Greta Thunberg is ook gestopt met brossen voor het klimaat. Ze vond als 16-jarige dat ze ondertussen genoeg voor het klimaat gedaan had voor de rest van haar leven en dat het nu tijd is om de fakkel door te geven aan de 15-jarigen. Verder vond ze het weer half februari in Brussel zo aangenaam dat ze de ingezamelde klimaatfondsen aangesproken heeft om een appartement met zicht op zee op de dijk van Nieuwpoort te kopen. Tot slot heeft ze haar treskes afgeknipt en die zullen bij Sotheby’s in de versnipperaar van Banksy tegen de hoogste prijs in reepkes gesneden worden. Anuna De Wever is van de weerbots bij de zusters annuntiaten van Heverlee ingetreden en zal daar instaan voor het opblinken van het zilverwerk. En Juncker? Juncker zag dat het goed was en schonk zichzelf nog een pastis in.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter