Bedrijfswagentaks treft wie vaak rijdt

bedrijfswagentaksBRUSSEL – Uit een studie van de FOD Financiën blijkt dat vooral wie vaak met de auto rijdt getroffen wordt door de nieuwe bedrijfswagentaks die door de regering-Di Rupo werd geïmplementeerd. Met dat nieuws pakte de gratis krant Metro gisteren gretig uit op zijn voorpagina. Wie met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk rijdt, ondervindt merkwaardig genoeg geen hinder van de nieuwe belasting. Het departement Financiën staat voor een raadsel.

Verder ontspringen ook eigenaars van luxejachten en privévliegtuigen gek genoeg de dans. Bovendien kunnen zij gebruik maken van het gunstige fiscale regime voor kerosine dat in de hele Eurozone geldt om de luchtvaartindustrie te ondersteunen. Een team van fiscalisten onderzoekt daarom of de invoering van een nieuwe, corrigerende belasting ook mensen die met de boot of met het vliegtuig naar het werk gaan mee kan laten betalen voor de sanering van de overheidsfinanciën.

Tevens sleepte Metro met haar voorpagina van gisteren een nominatie in de wacht voor de jaarlijkse Lesley-Ann Poppe Award For Stating The Obvious. Daar zal Metro het opnemen tegen onder andere De Standaard, dat eerder deze maand werd genomineerd voor de krantenkop ‘Daklozen formeel: armoede niet plezant’. De uitreiking vindt plaats in juni. (JDL)

Laat een reactie achter