Europese Commissie rolt plan uit voor proportioneel geweld binnen de relatie

BRUSSEL/BARCELONA – Koppels met relatieproblemen hoeven zich in de toekomst niet meer te wenden tot psychologen, mariage counseling,  of een romantisch weekendje in een door de Flair aangeraden hotel. De Europese Commissie heeft laten verstaan dat de ‘opvoedende tik’ geen probleem meer hoeft te vormen om relationele problemen weg te werken.

– van onze Europawatcher Pol De Mol – 

Volgens Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, moet een pedagogische tik tussen partners tot de mogelijkheden behoren.

Hard ingrijpen is soms gerechtvaardigd. Zeker als de rechtsstaat wordt overtreden,” verkondigde Frans Timmermans in het Europees parlement. Hoewel het debat zich oorspronkelijk zou beperken tot de gespannen situatie na het Catalaanse referendum, ging de vicevoorzitter van de Europese Commissie verder: “Partners kunnen soms echt het bloed van onder je nagels pesten. Wat kunnen we dan doen? Dit oogluikend toelaten? Soms is de maat echt vol. Na lang juridisch onderzoek heeft de Commissie geoordeeld dat de opvoedende tik geen probleem hoeft te vormen in de Unie”.

De Europese instanties roepen wel op tot proportionaliteit: “Botweg van de trap duwen omdat het eten koud geserveerd wordt of een ‘djoef op de muil’ omdat mijnheer ladderzat thuiskomt na een avondje stappen? Neen, dat zijn niet de waarden waar wij in Europa voor staan. Maar enkele corrigerende tikken om de rechtsorde te beschermen is perfect verdedigbaar”. De Europese Commissie zal binnenkort richtlijnen uitvaardigen voor echtgenoten en echtgenotes die de drang niet kunnen weerstaan. Zowel het gebruik van de deegrol als de Gouden Gids wordt hierin aangemoedigd.

Pantoffelhelden en slonzen die al een flairweekend geboekt hebben om hun relatie te redden zijn er helaas aan voor de moeite. “De nieuwe regelgeving wordt niet met terugwerkende kracht ingevoerd. Maar niets weerhoudt u ervan om ook tijdens dit weekend uw partner al eens goed mores te leren”, luidt het op het Schumanplein.

Eén reactie op "Europese Commissie rolt plan uit voor proportioneel geweld binnen de relatie"

  1. Hiermee wil de Europese Commissie meteen ook duidelijk maken dat politiek zijn repercussies heeft op, en deel uit maakt van het dagelijkse leven. Ja, het leven zelf IS !
    Zo zal de SM-relatie, mét schering en inslag, in de toekomst de hoeksteen worden voor een harmonieuze samenleving.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter