Terminale kanker vastgesteld bij Musti

BRUSSEL – Musti heeft kanker. Dat maakten de ouders van de populaire tv-kat gisteravond bekend. De serie Musti houdt al sinds 1968 kinderen aan de buis gekluisterd. Nu komt er dus een veel te vroeg einde aan bijna een halve eeuw televisiegeschiedenis.

Volgens de behandelende artsen gaat het om een erg agressieve vorm van borstkanker en heeft Musti nog maar enkele weken te leven. De huiskat blijft naar eigen zeggen wel “zolang mogelijk doorgaan met de serie”. De scenarioschrijvers van Musti, de immens populaire kindershow die al in 1968 in Vlaanderen op de buis kwam, zullen trachten haar ziekte in de serie te verwerken. Musti hoopt zo kanker “meer bespreekbaar te maken bij kinderen”. Afleveringen als Musti krijgt palliatieve zorgen, Musti vraagt euthanasie en Musti naar het vilbeluik zijn al in voorbereiding.

Screenshot uit de aflevering 'Musti krijgt chemotherapie'
Screenshot uit de aflevering ‘Musti krijgt chemotherapie’

De vraag rijst wat er na Musti’s overlijden met de serie moet gebeuren. Sommigen zien de leading role overgaan op Musti’s tegenspeler Meneer Konijn. Recent marktonderzoek bij één- tot zesjarigen pleit echter tegen het betweterige konijn. Kwatongen beweren ook dat Meneer Konijn zich buitengewoon arrogant gedraagt en vaak dronken op de set verschijnt. Musti’s manager hoopt door te gaan met dezelfde cast, en voor de titelrol een televisiewedstrijd uit te schrijven. Wie wordt de nieuwe Musti? zou dan vanaf volgende lente op Ketnet te zien kunnen zijn. Hij benadrukt echter wel dat dergelijke speculaties best nog even kunnen wachten, “om Musti en zijn vriendjes de tijd te gunnen in alle sereniteit afscheid te nemen”.

Facebook

Het nieuws dat Musti terminaal is, ontlokte naast vele reacties van verdriet en medeleven ook enkele minder fraaie uitspraken aan sommigen. Zo postte Kabouter Plop gisteravond laat op zijn Facebook: “Nog even en die rotkat is de pijp uit :-).” Televisieland reageert geschokt, Plop zelf houdt vol dat hij het gewoon had over zijn eigen kat, “die geklemd was geraakt in een afvoerkanaal”. (EM)

2 reacties op "Terminale kanker vastgesteld bij Musti"

Laat een reactie achter