Verontrustend: domvolking België neemt toe

BRUSSEL – Uit een rapport van Statbel blijkt dat steeds minder landgenoten een statistiek over inwoners met buitenlandse roots correct kunnen interpreteren. Daarmee neemt de domvolking van België schrikbarende proporties aan.

Het aantal domme inwoners van België correleert met het absolute aantal inwoners van België. Daarom neemt de domvolking toe als ook de bevolking stijgt. (Grafiek: StatBel)

Opvallend populair op Twitter vandaag: de hashtag ‘#omvolking’. Die was het gevolg van een rapport van Statbel, waaruit bleek dat het aantal inwoners van België met buitenlandse roots de afgelopen tien jaar is gestegen is, van ongeveer 1 op 4 tot 1 op 3.

Met de hashtag uitten vele landgenoten daarover hun ongenoegen, zonder extra wegingsfactoren of herkomstlanden binnen de Europese Unie mee in acht te nemen. Velen leken ook geneigd om uit de parameter ‘buitenlandse herkomst’ allerlei gevolgen te trekken die niet empirisch verifieerbaar zijn uit de parameter an sich.

Zelfs een intelligent iemand als partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) lijkt te zijn misleid door de statistiek, die hij gebruikt om zijn op etnisch-culturele zuiverheid gebaseerde programma in de markt te zetten, daarbij vergetend dat hij door een kind te maken met een Nederlandse zelf bijdraagt tot de zogenaamde ‘omvolking’ die hij wil bestrijden. De domvolking lijkt zich dus niet te beperken tot de lagere IQ-cohorten maar de hele samenleving aan te tasten. In de woorden van het StatBel-rapport: “Dom volk zit stilaan overal.”

Eerder dit jaar bleek ook al dat de domvolking van België toenam, toen de openingsaflevering van Big Brother meer dan 500 000 kijkers wist te bereiken.

2 reacties op "Verontrustend: domvolking België neemt toe"

  1. Ik wil even het volgende kwijt: de tijd van de Belgenmoppen uit Nederland, dat Belgen dom zijn, is voorbij. Toegegeven waren andersom de moppen over de Nederlanders dat ze gierig zijn even traumatiserend voor hen. We zijn allebei geëmancipeerd. Immers, speciaal voor deze twee doelen werd de Europese Unie in het leven geroepen, waar geen discriminatie mag bestaan. Iedereen is nu gelijk: gierig-dom. Ze betalen zich suf.

    Beantwoorden.
  2. Domheid is essentieel voor het functioneren van België,trouwens er zijn maar weinig Nobelprijzen beschikbaar.Ik ben dom en daar ben ik fier op.alhoewel ik nu wel graag de lotto zou willen winnen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter