CGKR opent meldpuntmeldpunt

"U wil melden dat uw buurman uw neef heeft gemeld? Natuurlijk. Vertelt u maar"
“U wil melden dat uw buurman uw neef heeft gemeld? Natuurlijk. Vertelt u maar”

BRUSSEL – Via de website meldpuntillegaliteit.be wil het Vlaams Belang de burger oproepen om allerhande illegale activiteiten te melden. De partij wil dan vervolgens die informatie plichtbewust doorgeven aan het gerecht. “Kan niet”, zegt CGKR-directeur Jozef De Witte. “Dat meldpunt is illegaal. In feite zouden zij zichzelf dus moeten melden bij hun eigen punt. Omdat we er vanuit gaan dat ze dat niet zullen doen, richten wij een meldpuntmeldpunt op. Daar kunnen burgers terecht die weet hebben van het illegaal melden van illegale activiteiten op het Vlaams Belang-meldpunt.” In een radio-interview kaatst Filip De Winter de bal eenvoudigweg terug: “Het melden van het melden van illegale activiteiten is volgens ons illegaal. Zulks zullen wij meteen melden, daar kan je van op aan.” Of het Vlaams Belang een meldpuntmeldpuntmeldpunt zal oprichten, dan wel een aparte categorie ‘meldpunt’ zal toevoegen aan het oorspronkelijke meldpunt valt nog af te wachten.

Laat een reactie achter