Communautaire spanningen verdelen Sharia4Belgium

BRUSSEL – De eensgezindheid binnen Sharia4Belgium lijkt de laatste tijd ver te zoeken. De populaire jongerenorganisatie raakt steeds meer verdeeld over een aantal prangende communautaire dossiers.  Enkele hardliners binnen de groepering willen zich nu afsplitsen in het radicaal-nationalistische Sharia4Flanders.

De kernpunten van de communautaire tweespalt zijn het gebrekkige Nederlands van Sharia4Belgium-woordvoerder Fouad Belkacem, en enkele netelige spellingskwesties. “Van Belkacems rochelende keelgeluiden en onverzorgde tweeklanken gaan mijn tenen elke keer opnieuw krullen in mijn sandalen”, klaagt de neerlandicus en moslimfundamentalist Mohammed Spellinckx.  Spellinckx is het boegbeeld van splintergroep Sharia4Flanders. “Op zich vind ik de ideeën van mijnheer Belkacem, die erop neerkomen dat ongelovige christenhonden zonder enige vorm van proces zo brutaal mogelijk aan stukken moeten worden gehakt, zeer waardevol. Maar de manke en hortende stijl waarin die in se lovenswaardige boodschap wordt uitgedragen, stoot ons serieus tegen de borst. Wij van Sharia4Flanders prediken het Woord van Allah, en nog belangrijker: we willen dat doen in een sierlijk zingend, strijdvaardig en trots Nederlands.”

Nikab of niqab?

Is het 'nikab' of 'niqab'? (Foto: Michel Royon / Wikimedia Commons)
Is het ‘nikab’ of ‘niqab’? (Foto: Michel Royon / Wikimedia Commons)

Ook wil Sharia4Flanders strikt toezien op de manier waarop woorden uit de islamitische cultuur hun ingang vinden in de officiële Nederlandse spelling. Zo kanten Spellinckx en zijn medestanders zich lijnrecht tegen sharia-liefhebbers die het woord ‘nikab’ liever spellen met de Waals en dus verdacht ogende letter ‘q’.  “Dat zij, als god het wil, levend mogen worden gevild op de Grote Markt van Brussel!  Vlaamse spelling op Vlaamse bodem, weg met de niqab!”, scandeert de moslimredenaar dolenthousiast.

Ondertussen is bij Vlaams Belang ernstige verwarring ontstaan over het feit dat een groep moslimfundamentalisten de kaart van de radicale vervlaamsing trekt.  “Ik kan het allemaal niet goed meer volgen”, geeft voorzitter Filip Dewinter toe.  “Maar tot daar aan toe; dat is ondertussen eigenlijk al een jaar of twintig het geval.  Kom, wie gaat er mee wat vreemdelingen bekogelen met stenen?”

 

Laat een reactie achter