Voorlopig geen reden tot paniek voor ‘F.C. De Kampioenen’-film, bevestigt VRT

Het Laatste Nieuws meldde gisteren dat voor productiehuis Skyline Entertainment “alles rond” was en dat niets de productie van een filmversie van F.C. De Kampioenen nog in de weg stond.  Dat klopt niet, laat de VRT nu weten: “Er is voorlopig nog geen reden tot paniek.”

De Vlaamse bevolking werd door F.C. De Kampioenen 21 seizoenen lang geteisterd. Foto: Druyts.t CC BY-SA 4.0
De Vlaamse bevolking werd door F.C. De Kampioenen 21 seizoenen lang geteisterd. Foto: Druyts.t CC BY-SA 4.0

“Het klopt dat Skyline Entertainment in het project geïnteresseerd is, maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen voor een bioscoopfilm over De Kampioenen,” laat de VRT, bij monde van een woordvoerder, weten.  F.C. De Kampioenen was de langst lopende serie uit de Belgische televisiegeschiedenis en heeft de Vlaamse bevolking 21 seizoenen lang geteisterd.  In 2009 kwam er al eens bijna een Kampioenenfilm in de zalen, maar dat kon toen vermeden worden dankzij een aantal acteurs die op de valreep een geweten ontwikkelden.

“Er zijn inderdaad gesprekken aan de gang met Skyline Entertainment en de acteurs uit de serie, maar er is momenteel nog niet eens een afgewerkt scenario,” aldus nog de VRT. “Ook moeten we eerst onderzoeken of we door het vrijgeven van de rechten op F.C. De Kampioenen onze publieke opdracht tot het bijdragen aan het algemeen maatschappelijk belang niet schenden. We hebben een ethicus aangesteld om dat na te gaan.”

Volgens een bron uit de entourage van Minister Pieter De Crem houdt de F.O.D. Defensie de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en is het leger in verhoogde staat van paraatheid gebracht. De zaak ligt erg gevoelig bij bepaalde leden uit de hoogste militaire echelons, aangezien de legertop nog niet vergeten is hoe de Belgische soldaten 21 seizoenen lang door het personage Xavier Waterslaeghers in een kwaad daglicht zijn gesteld. Minister De Crem zelf wenste niet te reageren.

Februari 2013

Acteur Marijn Devalck, die in de serie de rol van gewiekste zakenman Balthasar Boma vertolkte, was wel bereid ons te woord te staan: “Elke vezel in mijn lichaam walgt van het idee, maar ik ga wel moeten meespelen. Een Kampioenenfilm zonder Boma is ondenkbaar en u heeft er geen idee van hoeveel geld Skyline Entertainment en de andere acteurs zouden mislopen als ik zou weigeren. Ik zou geen minuut meer veilig zijn. Ik heb geen keuze.” Volgens Het Laatste Nieuws zouden de opnames nog deze zomer van start gaan en komt de film ergens in februari 2013 in de bioscoop. “Misschien hebben de Maya’s gelijk en vergaat de wereld eind 2012,” zegt Devalck ons nog. “We kunnen maar hopen.”

Laat een reactie achter