‘Elsie’ is nu al dé hype van 2014

GENT – Daags nadat het woord ‘selfie’ werd uitgeroepen tot woord van het jaar 2013, doet een nieuwe hype haar intrede op de sociale media. De zogenaamde ‘elsie’ heeft veel gemeen met de selfie, met als belangrijkste verschil dat de foto door iemand anders dan het onderwerp wordt genomen.

De voordelen van een 'elsie' zijn legio (Foto: Holiday World & Splashin' Safari)
De voordelen van een ‘elsie’ zijn legio
(Foto: Holiday World & Splashin’ Safari)

De voordelen van een elsie zijn legio: doordat de afstand van de camera tot het onderwerp niet langer beperkt is tot een armlengte kan men op de meest revolutionaire manieren experimenteren met kadrering, perspectief en pose. Zo duiken her en der op Instagram zelfs foto’s op waarop twee handen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld op de wangen, om de alombekende ‘duckface’ nóg aantrekkelijker te maken.

De vierentwintigjarige Indigo Bosteels uit Gent is alvast laaiend enthousiast over de elsie: “Gisteren gewoon totale vreemde gevraagd om nen elsie van mij te maken mee mijn hand zo precies bovenop Sint-Baafs. Vree wijs. #Yolo!”, klinkt het op Twitter. Trendwatchers tippen “elsie” nu al als woord van het jaar 2014.

2 reacties op "‘Elsie’ is nu al dé hype van 2014"

  1. Mijn buurvrouw Elsie Van Pimperzeele laat weten dat ze geen hype wil zijn in 2014.
    “Dat ze die ganse selfie-dingens in hunnen duikface steken!” tierde ze terwijl ze de patatten verder schilt voor haar Julien.
    Julien laat weten vanuit cafe ’t Mandeken in Zwevezele dat ze “Met hun vuile poten van zijn wijf moeten blijven, of ze gaan hetzelfde tegenkomen als Marcel Smessaert in 1972”
    Of dit dreigement ernstig moet genomen worden valt niet te controleren, Marcel is begraven op 12 april 1973.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter