Vaticaan veroordeelt OESO-rapport: “Handen af van de Index”

Mgr. di Formazione (archieffoto - http://dc-lausdeo.blogspot.be)
Mgr. di Formazione (archieffoto – http://dc-lausdeo.blogspot.be)

VATICAANSTAD – Kardinaal Romanzo di Formazione, hoofd van de Dienst Scherpe Veroordelingen van het Vaticaan, heeft het OESO-rapport over de economische vooruitzichten scherp veroordeeld. In dat rapport adviseert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling aan ons land om de index te hervormen. “De OESO heeft zich met de Index van soevereine landen niet te moeien,” klinkt het bij Kardinaal di Formazione streng. “Er zijn in deze tijden van morele vaagheid maar weinig landen die een Index in stand houden, en de Katholieke Kerk wil hen alleen maar aanmoedigen. Dit is een kans voor België om te leren uit de fouten van het Vaticaan. Wij hebben in 1966, ook onder liberale druk, onze eigen Index librorum prohibitorum afgeschaft en kijk eens hoe we er nu voor staan: een schaduw van onze vroegere zelf. Wij hebben daar nog altijd spijt van. Nee, de Belgische overheid moet autonoom kunnen beslissen wat voor publicatie vatbaar is en alles wat het zielenheil van haar burgers in gevaar brengt verbieden. Stel je voor dat heel België plots Karl Marx zou gaan lezen, in dit economisch klimaat. Dan is het einde van de crisis nog niet in zicht, hoor!” (LM)

Laat een reactie achter