Samen verandert naam in Alleen

ANTWERPEN – Samen, de Antwerpse kartellijst van Groen en sp.a, verandert haar naam in Alleen. De naamswijziging komt er nadat sp.a-boegbeeld Tom Meeuws de lijst verliet naar aanleiding van enkele communicatieflaters en een voorgeschiedenis van financiële blunders.

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo.

“Met het wegvallen van een socialistische sterkhouder verloor de naam ‘Samen’ heel wat geloofwaardigheid”, beseft Van Besien. “Daarom kiezen we ervoor de kiezer te benaderen onder de noemer ‘Alleen’. Want alleen wij zijn zuiver op de graat. Alleen wij kunnen een 21ste-eeuws beleid voor Antwerpen uitvoeren. Alleen wij zijn in staat om de hegemonie van N-VA te breken. Veel meer, alleszins, dan als we dat samen zouden blijven doen.”

Naar verluidt kwam verruimingskandidaat Jinnih Beels, tweede op de lijst, met de naam. “Wouter stelde ‘Apart’ voor, maar dat roept allerlei associaties op met Zuid-Afrika, en daarvoor staat een inclusieve partij als Alleen natuurlijk niet. Nee, als je ’t mij vraagt: ‘Alleen’ werkt beter. Dan ‘Apart’, he. Maar dan ‘Samen’ ook, hoor.”

UPDATE: Het partijbestuur van sp.a Antwerpen heeft het ontslag van Tom Meeuws verworpen. “Socialisten blijven altijd samen. Desnoods doen we dat, eh, alleen”, klinkt het strijdvaardig. “Apart, bedoelen we. Van Alleen, he.”

Eén reactie op "Samen verandert naam in Alleen"

Laat een reactie achter