Alexander De Croo ruilt Open Vld voor Pvda

BRUSSEL – Na een grondig gewetensonderzoek stapt federaal vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) over naar de radicaal-linkse Partij Van De Arbeid. Bart Tommelein zal hem vervangen in het kernkabinet.

Alexander De Croo is een communist in het diepst van zijn gedachten. (Foto: Youtube)
Alexander De Croo is een communist in het diepst van zijn gedachten. (Foto: Youtube)

De Croo verklaarde eerder vanochtend dat hij radicaal gekant is tegen de talrijke privé-initiatieven van burgers en ngo’s om vluchtelingen in het Maximiliaanpark te helpen. Dergelijke initiatieven kunnen beter centralistisch worden aangepakt door een overheidsdienst, vindt de stamboekliberaal. “Plots besefte ik dat we het organiseren van een camping, een markt en een muziekfestival beter niet aan de vrije markt overlaten”, zag het Open Vld-kopstuk in. “Een uniforme, basale en door een overheidsdienst georganiseerde opvang is nu eenmaal veel efficiënter dan privé-initiatief. Ik heb Gwendolyn (Rutten, Open Vld-voorzitter, nvdr.) erover aangesproken, en zij zei: ‘Maar Alexander, jij bent een communist!’ ‘Inderdaad, ja’, moest ik schoorvoetend toegeven. Ik heb dan ook onmiddellijk mijn partijkaart verscheurd en naar Peter Mertens (Pvda-voorzitter) gebeld om te vragen of ik welkom was.”

“En of !”, juicht Peter Mertens. “Wij hebben nog nooit iemand die van de echte macht geproefd heeft in onze rangen gehad! Ook zijn expertise inzake het herverdelen van rijkdom naar zichzelf en naar zijn vrienden komt goed van pas in de ontwikkeling van onze voorstellen tot een miljonairstaks.”

Extra overheidsbeslag

“Altijd geweten dat onze Alexander een communist was”, reageert zijn vader Herman De Croo ontgoocheld. “Hoeveel zakgeld we hem ook gaven, tegen het einde van de maand was het altijd op. En hij vroeg altijd om extra overheidsbeslag op zijn verjaardagstaarten.”

Paradoxaal genoeg is De Croo op dit moment met andere Pvda’ers aan de slag als vrijwilliger in het Maximiliaanpark. “Mijn nieuwe kameraden verzekerden me dat dat de beste manier was om me in te werken in deze broeihaard van extreemlinkse anarchie en dagelijks geweld.”

 

15 reacties op "Alexander De Croo ruilt Open Vld voor Pvda"

 1. Men is zich in Linkse Hoek natuurlijk nog niet goed bewust van de impact die hun nieuwe zwaargewicht op de politieke en maatschappelijke wereld uitoefent. Ze waren wel euforisch om te horen dat De Croo nu ook de banken wil leeghalen om te ‘herverdelen’, maar indien dit maandagmorgen leidt tot een miljoen lege schoolbanken, dan zal er al wat minder gelachen worden…

  Beantwoorden.
 2. Schijnmaneuver! Kijk maar eens goed op de foto. De Croo staat er met opengevouwen handen, gereed om de Heilige Communie te ontvangen. Dat maakt van hem een Communiest, maar bijlange nog geen Communist! Den Alex is keihard op weg naar de CD&V, geloof het maar.

  Beantwoorden.
 3. Ja die lui op de foto zijn ook bezig met mekaars taal aan te leren ‘op de werkvloer’. Daarom houden ze hun handen al frunnikend tesamen. Bang om iets aan te raken. In een koekjesfabriek dan nog. Precies nonnen of pinguïns.

  Dan wilden ze de vluchtelingen in het WTC (!) onderbrengen. Maar om 8 uur des morgens zouden die weer de straat op moeten alsof het betrof een opvangcentrum voor daklozen.

  Die mensen hadden een huis en een heel leven. Sommigen hadden meer paarden dan De Croo. Als dat IS gedoe zich uitbreidt dan zou het kunnen dat Alexander ook ergens in ’t buitenland in een schuur moet gaan slapen?

  Hoe zit het met de vluchtelingen hun status in eigen land? Rariteiten gaan er ongetwijfeld ook tussen zitten. Dit gaat véél te snel. Alhoewel.Vroeger wisten ze ook gewoon van toeten noch blazen. Er lopen hier nogal wat lui rond die ze thuis niet meer moesten of konden hebben en die hier diverse gerenommeerde goktempels opgezet hebben.

  Ik hoop dat het allemaal wat meevalt anders bel ik Rampenfons op.

  Beantwoorden.
 4. Ik hoop dat de vluchtelingen ook niet allemaal een negerin willen. Want voor je het weet zit je zonder. In het verdrag van Genéve staat dat als je plots zonder Peumans komt te vallen dat je recht hebt op een nieuwe. Wat ze in GENEVE (!) opkrabbelen heeft geen enkele meerwaarde.

  In het Groothertogdom willen ze ook geen enkele vluchteling. Mensen die hier niet voor langere tijd willen verblijven MOETEN geen Nederlands leren doen. Maar eerder hand en span diensten Het is extreem belangrijk om de koppensnellers vanaf alle fronten aan te vallen.

  Bijvoorbeeld door er 20 uitgehongerde leeuwen op los te laten. Abdulla wat is dat? Een soort kat of wat?

  Vanuit het Verdrag van Geneve mag je ook niet iemand vol vlooien kappen. Want biologische wapens mogen niet meer gebruikt worden. Maar als je plots iemand zijn baard vol vlooien zet?

  Weten die veel wie dat gedaan heeft?

  Beantwoorden.
 5. En nu zitten al die van Brakel daar met de gebakken peren. Al die stemmen dank zij de jarenlange ‘dienstverlening’ (lees vriendendienstverlening) voor niks. Want de PVDA heeft geen goesting om de ecologische bermen (lees smeerlapperij) in die gemeente nog langer (niet) te onderhouden. Noch om de eeuwenoude Romeinse wegen (lees wegen vol kuilen waar een koe kan in verdwijnen) eindelijk te restaureren.
  Van niets doen aan dergelijke zaken kennen ze er daar in Brakel al lang iets van. Ga NIET kijken want de kans op onherstelbare schade aan je voertuig ligt dicht bij de 100%.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter