Ego Tom Helsen schuift vandaag voor de zon

UKKEL – Vandaag schuift het ego van Tom Helsen voor de zon. Het spektakel begint om 09.28 uur, waarna het ego van de singer-songwriter langzaam zal opblazen tot het de zon maximaal bedekt om 10.35 uur. Om 11.46 uur zou alles voorbij moeten zijn.

Het ego van Tom Helsen schuift voor de zon na de release van zijn vorige studio-album 'The truth about that girl and me'.
Het ego van Tom Helsen schuift voor de zon na de release van zijn vorige studio-album ‘The truth about that girl and me’.

Door een speling van het lot is het ego van Tom Helsen ongeveer 400 keer kleiner dan de zon, maar omdat de zon ook 400 keer verder van de aarde staat dan het ego van de Bertemse bard kan het de zon volledig bedekken. Als de omstandigheden optimaal zijn komt een aanzienlijk deel van de wereldbevolking dan in de schaduw van Tom Helsen te staan, wat zijn ego nog verder kan opblazen.

Wetenschappers waarschuwen om niet rechtstreeks naar het ego van Tom Helsen te kijken. “Wil je het ego van Tom Helsen op een veilige manier ontdekken, doe dat dan via de ongevaarlijke, melige songs waarin het zichzelf prijsgeeft.”

Volgens weerman Frank Deboosere mogen we desondanks niet vergeten te genieten van het fenomeen. “Een zonsverduistering door het ego van Tom Helsen maar heel zelden voor. De omstandigheden moeten optimaal zijn om het ego voldoende op te blazen, en dat was dit keer het geval: een albumrelease (Unbreakable, nvdr.) werd zomaar nieuws op VRT en VTM, genereerde voldoende airplay van de nieuwe single op Radio1 en gaf aanleiding tot een aantal diepte-interviews in de kranten die in een vortex rond de navel van de zanger bleven cirkelen.”

Tussen de releases van zijn verschillende albums, wanneer de zanger compleet in de vergetelheid verzeilt, zakt het ego weer helemaal in. “Het is dus wachten op het verschijnen van een volgend album voor een nieuwe zonsverduistering. Mogelijk maakt deze generatie dat niet eens meer mee,” aldus Deboosere.

Toch wil de weerman liefhebbers van de zonsverduistering geruststellen. “Op de website van de NASA vind je een kalender waarop tot op de seconde voorspeld is wanneer het ego van Bjorn Soenens de komende jaren voor de zon zal schuiven. We zullen ons niet hoeven te vervelen, hier op de volkssterrenwacht.”

2 reacties op "Ego Tom Helsen schuift vandaag voor de zon"

Laat een reactie achter