Voor het eerst op het militair defilé: het gloednieuwe regiment cyber security

BRUSSEL – Op het militair defilé ter ere van de nationale feestdag lopen voor het eerst de 24 experts cyber security mee die Defensie onlangs heeft aangenomen. De IT’ers zullen meelopen in full battle dress: combat sneakers, camouflage driekwartbroek en een kaki-t-shirt met een grappige opdruk. 

Het regiment cyber security pakt uit met de gloednieuwe Commodore SX 64. (Foto: Hedning)

Wapenfreaks kunnen hun hart ophalen, want net als alle andere bataljons paradeert het regiment cyber security in volledige wapenrusting. Het snelle interventieteam van de eenheid pakt uit met haar state of the art Commodore SX-64’s, terwijl de rest van de crew 20 van de 34 installatiediskettes van Windows ’95 presenteert. De overige 14 zijn op missie in het buitenland.

Voor de liefhebbers van militaire geschiedenis: de commandant van het regiment zal in zijn holster de NES Zapper dragen waarmee hij in 2018 in Mali, op missie met de Ardense Jagers, het legendarische level 99 van Duck Hunt bereikte.

Dat het regiment voor het eerst mag mee paraderen op de nationale feestdag bevestigt het toenemende belang van cyber warfare in onze militaire strategie. “Oorlogen worden steeds vaker uitgevochten op het internet”, aldus minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). “Gisteren nog was een van onze jongens betrokken in een strijd op leven en dood met 99 vijandelijke troepen, op een klein eiland temidden van een storm die steeds heviger woedde. Hij heeft het als enige overleefd, maar hij moest zich wel behelpen met alles wat hij maar kon vinden, tot een kruisboog toe. Meer investeringen zijn dus dringend nodig.”

Het regiment cyber security is morgen tijdens het militaire defilé te zien tussen het tweede bataljon piekeniers en het derde regiment trebuchets.

 

 

 

 

 

 

8 reacties op "Voor het eerst op het militair defilé: het gloednieuwe regiment cyber security"

 1. Moest u overigens zelf ergens hackers zien rondlopen dan wordt u verzocht dit dringend per gele briefkaart te melden aan de dienst Cyber Security, Postbus 123, 1000 Brussel.

  Beantwoorden.
  1. Mijn buurman is rijk geworden in de verzekeringssector, specialiteit brandverzekeringen. Als geen ander weet hij hoe je het snelst doorheen een firewall geraakt. Nu hij met pensoien is biedt hij in het zwart (via het Dark Web) zijn diensten aan bij het omheinen van privé-tuinen: een “hekker” eerste klas! Mijn gele briefkaart is gepost, het vertrouwen in Bpost onbegrensd.

   Beantwoorden.
 2. Spionnen misleiden: daar gaat het om. Terwijl ze met diskettes ‘Windows 95’ staan te zwaaien verzamelen ze alle geheime informatie op audio-cassettes van BASF, 45 minuten informatie aan de ene kant en 45 minuten informatie aan de andere kant. Zelfs de meest gehaaide hacker vandaag weet niet dat je in een Commodore SX64 geen Windows 95 kunt gebruiken, maar dat die werkt op cassettes. Wie het blad ‘Moniteur Belge – Belgisch Staatsblad’ leest zou overigens moeten gezien hebben dat er onlangs een openbare aanbesteding gelanceerd werd voor audiocassettes en bijpassende cassetespelers. ‘NV Kringloopwinkel SA’ heeft al afgehaakt: ‘Onze leveranciers kunnen de gevraagde hoeveelheden niet leveren.’

  Beantwoorden.
 3. Met dat soort spullen gaan ze straks mensen opsporen die er nog een mazoutketel op na houden. Want een mazoutketel is er vér over.

  Met de 25.000€ van een warmtepomp zou je bvb jarenlang naar de hoeren kunnen gaan. Of duizenden bloemen kunnen kopen voor je vrouw. Of vijf nieuwe mazoutketels.

  Beantwoorden.
  1. De oude mazoutketels worden verkwanseld in Afrika. Daar hebben ze nog tonnen zilverpapier liggen van al die chocolade die de uitstervende generatie opgevreten heeft. Dat zilverpapier kunnen ze opstoken in de mazoutketels.. win win ! En zo gaat Afrika eindelijk haar eigen industriële revolutie in… De commodores van den Armee Belge-Belgisch Leger komen later wel, als ze hier zijn afgeschreven.

   Beantwoorden.
 4. Van publieke dienstverlening middels commercialisering tot privatisering en louter betalingsmiddel van de bank tot militair apparaat. Via deze waarden gaat de ontwikkeling ongeveer van de vrije meningsuiting en de democratie die de dagelijkse gang bepaalt. Het was onvermijdelijk dat we hier uitkomen. Van begin af aan was internet en het mobiel al gerelateerd aan, en ontleend aan, het geheime militaire communicatieapparaat, en daar komt het uiteindelijk vanzelf weer uit.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter