Khaddafi noemt onlusten Libië ‘grootschalige reenactment’

TRIPOLI – Moammar ‘Kolonel’ Khaddafi beweerde gisteren tijdens een interview met een lokale radiozender uit Zichen-Zussen-Bolder dat de ‘revolutie’ in zijn land niet meer betekent dan een grootschalige reenactment van de Woestijnoorlog van 1940-42.

“Net als zeventig jaar geleden begon het evenement in Egypte. Daarna staken de vieringen de grens over en volgden de historische gebeurtenissen met ‘slagen’ rond Tobroek, Tripoli en Benghazi”, zo zei de symphatieke dictator. “De volgende fase van de vieringen zal de opmars van het Duitse Afrikakorps herdenken, met onder andere het groot beleg van Tobroek, waarna we de Britse herovering lichtjes overdoen.”

Ex-bevelhebber Khadafi (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jesse B. Awalt/Released Other versions)
Ex-bevelhebber Khadafi
(U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jesse B. Awalt/Released
Other versions)

Op de vraag waarom er dan zoveel slachtoffers lijken te vallen, antwoordde Khaddafi: “Ter wille van een doorgedreven realisme zijn we met scherp beginnen schieten. Ook al omdat het enhousiasme van mijn bevolking beneden alle peil was. Een paar kogels die je rond de oren fluiten is alle aanmoediging die een mens nodig heeft om volledig op te gaan in reenacting.”

De Libische dictator kon ook internationale participatie aankondigen: “De luchtverdedigingen van Gibraltar en Malta hebben hun medewerking toegezegd en zijn al begonnen met het neerhalen van alle Duitse en Italiaanse vliegtuigen.”

“Zelfs Amerikaanse steun is toegezegd,” zo beweerde Kadhafi nog, “zij hebben een vloot gestuurd om de landingen op de Marokkaanse kust na te spelen.”

Kolonel Kadhafi betreurde nog het besluit van Tunisië om de historische tijdslijn niet te respecteren door  hun grote reenactment voortijdig te organiseren. “De afspraken waren nochtans duidelijk, maar die Tunesiërs wilden ten allen prijze de eersten zijn om met de vieringen te beginnen. Jammer maar helaas.”

Geruchten dat Libië hernoemd zou worden in Tripolitanië-Cyrenaica passen weliswaar in de plannen, maar dit kon of wou de kolonel nog niet bevestigen.

Eén reactie op "Khaddafi noemt onlusten Libië ‘grootschalige reenactment’"

  1. Dit is de eerste keer dat ik uw site bezoek en ik lig helemaal in een deuk van het lachen! Fantastisch! Ik ben nu toe aan het vierde stukje (over K(g)(h)ad(d)f(f)i(e) en ga snel verder.
    Dank je voor deze humor!

    vrgr,

    jb

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter