NAVO: ‘Geen paniek! Kernwapens Kleine-Brogel veilig tot minstens 42°C.’

EVERE – In Kleine-Brogel werd vandaag een recordtemperatuur van 40,6°C gemeten. De NAVO meldt in een persbericht dat de kernwapens die er door het Amerikaanse leger gestockeerd worden veilig zijn tot zeker 42°C, “heel waarschijnlijk zelfs tot 45°C.”

De NAVO stelt de bevolking gerust.

Voor de tweede opeenvolgende dag is het nationale warmterecord gesneuveld in Kleine-Brogel. Het kwik klom er vandaag richting 41°C. De NAVO stelt de bevolking gerust dat de kernwapens zeker veilig zijn tot 42°C, 43°C, en zelfs tot 45°C. De NAVO laat weten “redelijk” zeker te zijn: “Pakweg 80% of 90% zodat we ons geen zorgen hoeven te maken. Voorlopig.”

Kleine-Brogel is een gehuchtje van het stadje Peer in het agrarische gebied Limburg. “Eventuele infrastructurele schade ten gevolge van een kernramp zou dus hoe dan ook beperkt blijven,” aldus nog de NAVO.

7 reacties op "NAVO: ‘Geen paniek! Kernwapens Kleine-Brogel veilig tot minstens 42°C.’"

  1. Wat een farce! Er liggen geen atoombommen in Kleine-Brogel. Dat is nog nooit bevestigd geworden en niemand heeft ze ooit gezien. Dan kunt ge evengoed zeggen dat de Yeti in Kleine-Brogel rondloopt.

    Beantwoorden.
  2. Met de volgende regering maken we van Kleine-Brogel een Grote-Brogel. De grootste Brogel in de wereld. We hebben alle landen binnen de NAVO gecontacteerd om hun kernwapens en andere viezigheid in Grote-Brogel te komen opslaan. Uiteraard tegen flinke vergoeding. Half Limburg zal bebouwd worden met stevige hangars en ondoordringbare bunkers. Dit impliceert werkgelegenheid voor heel Limburg, dat weldra de meest welvarende provincie van Vlaanderen zal worden. Gelukkig is er nog veel vrije ruimte in Limburg, alleen een paar tienduizenden bomen hakken om plaats te ruimen maar sowieso gaan bomen toch tegen de vlakte vroeg of laat, dixit Schauvliege, want een boom heeft tot functie gekapt te worden. En zo word Vlaanderen opnieuw de meest welvarende regio van west-Europa.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter