Teleurstellende laatste werkdag voor Jan Becaus

BRUSSEL – Gisteren besloot Journaalanker en cultfiguur Jan Becaus zijn carrière bij de vrt met een incidentloze nieuwsdag en bedroevend weinig actualiteit uit de Angelsaksische wereld. Vandaag gaat de ambassadeur van het Oxbridge-English tot spijt van zijn talrijke fans definitief met pensioen.

Vanaf vandaag is Jan Becaus op pensioen. "Da's gene kattepis", aldus de gevierde nieuwsanker. (Foto: VRT)
Vanaf vandaag is Jan Becaus op pensioen. “Da’s gene kattepis”, aldus de gevierde nieuwsanker. (Foto: VRT)

“Ik vond het wel jammer dat er vandaag geen enkel nieuws uit de JuuwKeej kwam”, gaf Becaus naderhand toe. “Toegegeven, de laatste weken waren we verwend met de Reuwyal Beejby, maar ik had er toch een aardige stuiver voor over gehad om nog één keer melding te kunnen maken van een wetenschappelijke doorbraak in Oxfeueueu’d, of van relletjes in Edinbereueueuw.”

Gelukkig kon ik mijn hart nog enigszins ophalen met het nieuws rond Bradley Manning, maar fonetisch gezien is dat natuurlijk geen erg ambitieuze naam. Hemel en aarde heb ik bewogen om nog een bruggetje te vinden naar die andere klokkenluider, Edweuh’d Sneueueuwden, maar je moet het nieuws natuurlijk niet gaan plooien naar je eigen wensen,” vervolgt de gevierde anker, die een onkreukbare reputatie geniet.

Om Becaus nog enigszins op te beuren, pakte sportanker Cathérine Van Eylen uit met het niet-geverifieerde bericht dat het nieuwe Ghelamco-stadium in Gent omgedoopt zou worden tot het Jan Becaus-stadium. Gelukkig zette de betrouwbare anker onverstoorbaar de puntjes op de i door het nieuws meteen als een kwakkel te bestempelen. “De sfeer werd al helemaal ooowkwooo’d toen mijn collega’s plots in het Journaal inbreken. Dat zouden we zelfs van de koning niet accepteren”, aldus Becaus, die het zichtbaar ongemakkelijk had. “Die Van Herck heeft het zelfs aangedurfd mij in praaajm taaaajm saai te noemen. En was het nu echt nodig om die Scrweeen Test nog eens op te rakelen?”

Achteraf trakteerde de hoofdredactie Becaus op een receptie in de Nieuwsdienst-patio. “Erg gezellig”, lacht Becaus, “Ik heb wel drie Hwisky Saaweuh’s gedronken, alsook diverse andere cockteeejls. Zo kon ik deze sleueueuw news day, dat smakeloze mopje van Cathérine en de ongemakkelijke lofbetuigingen van de collega’s gelukkig snel doorspoelen.”

‘Gene kattepis’

Becaus zal nu genieten van het bescheiden ambtenarenpensioen dat hij in de loop der jaren bij de Nieuwsdienst heeft opgebouwd. De komende weken zal hij bovendien een erg druk reisprogramma afwerken in de Verenigde Staten. “Njuuuw Yoo’k, de Naaiàgera Falls, de Grand Canyon, Mount Seeeejnt Hellens en Yosímety Paaa’k, en wie weet, misschien ook een kleine uitstap naar Sijoeda’ Chuarès, de Mexicaanse zusterstad van El Paso. En dat allemaal in minder dan twee weken. Da’s gene kattepis”, besluit Becaus.

 

Laat een reactie achter