BREAKING: Man met winterjas gesignaleerd in Brussel. Modepolitie is ter plaatse

De winterjas kan gecontroleerd tot ontploffing gebracht worden met een robot van de modepolitie.
De modepolitie kan de winterjas gecontroleerd tot ontploffing brengen met een robot.

BRUSSEL – De omgeving van het Muntplein is momenteel geëvacueerd omdat er een man in winterjas gesignaleerd zou zijn. Volgens omstaanders gaat het om een beige trenchcoat met leren lappen op de ellebogen. “Zulke ondingen draag je nog niet op koude winterdagen, laat staan op de warmste dag van het jaar”, verklaart Laurien Decnop, persattaché van de Brusselse modepolitie. “We hebben er dan ook onmiddellijk ons interventieteam op afgestuurd. We nemen geen enkel risico.”

De onsierlijk geklede man werd opgemerkt door enkele hipsters.  Zij verwittigden de modepolitie.  Enkele onder hen verkeren in shock en worden bijgestaan door een fashion consulent.

Een onderhandelaar van de modepolitie is momenteel aan het inpraten op de man met de winterjas. “Zo proberen we de ernst van de situatie in te schatten. Want mogelijk draagt de man ook Crocs”, aldus Decnop. “Vervolgens proberen we de verdachte te overtuigen om de trenchcoat te ruilen voor een gekleed hemd en een bermuda. In uiterste nood kunnen we een kniebroek en een – deftig – T-shirt aanbieden, maar verder kunnen we helaas niet gaan.”

Als de onderhandelingen slagen zal de modepolitie de winterjas ophalen met een ontkledingsrobot en op een veilige afstand gecontroleerd tot ontploffing brengen.

UPDATE: De onderhandelingen verlopen erg stroef. De man dreigt ermee sandalen en witte sokken aan te doen als hij binnen het uur geen beremuts, wanten en een sjaal van de rode duivels krijgt.

7 reacties op "BREAKING: Man met winterjas gesignaleerd in Brussel. Modepolitie is ter plaatse"

 1. Akkoord, het ging wel om een doctoraatsstudent, zo eentje die gestudeerd heeft en nog niet een klein beetje. Tot daartoe!
  Akkoord, het ging wel om een nodig onderzoek, waarmee eigenlijk een dienst bewezen wordt aan de maatschappij door te wijzen op de gevaren van straling. Tot daartoe!
  Akkoord, het ging wel om een buitenlander die wellicht door het taalprobleem niet erg spraakzaam leek en zich dus wat afzijdig hield. Tot daartoe!
  Akkoord, het ging wel om iemand die door zijn afkomst veel hogere temperaturen gewend is en zich kleedde ter bescherming tegen de (relatieve) koude. Tot daartoe!
  Akkoord, het ging wel om zichtbare kabels, maar tegenwoordig loopt elke Pokemon-idioot rond met een loshangende kabel tussen Smartphone en powerbank. Tot daartoe!
  Akkoord, het ging wel om iemand met hoogwaardige elektronische apparatuur onder zijn jas, maar toch beter zo dan helemaal niets eronder. Tot daartoe!

  Mààr: het was wèl een Iraniër, zoals alom geweten betrokken in geheime nucleaire programma’s. Opblazen dat uitschot!

  Beantwoorden.
 2. Het is elke dag een nieuw verhaal met ‘die gasten’. Ik moet zien wat ik zeg want ik kan langs de ene kant een boete en langs de andere kant een onthoofding oplopen.

  In een rechtsstaat kun je maar moeilijk iemand wegens religie in een zothuis weggemoffeld krijgen. Doch religie begint waar de vrijheid stopt.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter