Harde kern Anderlechtsupporters opgepakt

Ze zouden aanzetten tot haat tegenover niet-Anderlechtsupporters

ANDERLECHT – De Brusselse raadkamer heeft gisteravond de aanhouding bevolen van een tiental supporters van Anderlecht. De notoire voetballiefhebbers werden in de loop van de nacht uit hun bed gelicht en opgesloten. Ze zouden hebben aangezet tot geweld en haat tegenover niet-Anderlechtsupporters. De feiten dateren al van enkele maanden terug en vonden plaats tijdens een match Anderlecht-Club Brugge. Deze week nog echter zouden ze een filmpje op YouTube hebben gezet waarin werd getoond hoe ze anti-Brugge-slogans riepen, en plasten op een Brugse clubsjaal. Ook op hun website zouden ze aanzetten tot haat tegenover andere voetbalsupporters. De raadkamer onderzoekt nu of hun lidkaart van de supportersclub kan worden afgenomen. Minister Turtelboom (Beerschot) reageerde alvast geruststellend hysterisch op hun arrestatie. (EM)

 

 

Laat een reactie achter