Kabeldiefstallen verstoord door treinverkeer

BRUSSEL – Door het drukke treinverkeer van vandaag is een geplande reeks kabeldiefstallen op het spoor volledig in het honderd gelopen. Verschillende belangrijke kabeldiefstallen liepen ernstige vertraging op, of moesten zelfs helemaal worden afgelast. Getroffen kabeldieven spreken bovendien van ‘levensgevaarlijke situaties’ op het spoor.

Op de meeste grote spoorlijnen liep het al vroeg in de ochtendspits helemaal verkeerd. Verschillende groepen kabeldieven, die vaak al maanden van tevoren hun actie minutieus hadden voorbereid, moesten onverrichter zake terugkeren naar huis. Wegens frequent passerend treinverkeer was het voor de werkers immers simpelweg onmogelijk om kabels te stelen. ‘Dit is de zoveelste keer dat de NMBS ons liggen heeft’, zucht de beroepsfederatie.

Compensatie

Kabeldiefstallen liepen ernstige vertraging op, of werden zelfs helemaal afgelast

‘De situatie was levensgevaarlijk – we moesten plots wegspringen en rennen voor ons leven’, getuigt een gedupeerde kabeldief. De man wist een voorbijrazende trein slechts op het nippertje te ontwijken. ‘Onder deze omstandigheden kunnen wij ons werk niet doen‘, klaagt de middenstander. ‘Als er geen maatregelen worden genomen zullen er vroeg of laat slachtoffers vallen’.

Tot overmaat van ramp zullen de getroffen kabeldieven naar alle waarschijnlijkheid geen compensatie krijgen van de NMBS. ‘Overmacht’, klinkt het daar.

 

6 reacties op "Kabeldiefstallen verstoord door treinverkeer"

 1. Stoomlocomotieven blijven sexy. Op de Wabash Canonball zetten de mensen hun klok gelijk. Ging met twee locomotieven zo hadden ze er altijd eentje over. Ik hoor de Wabash DUS is het 15 uur. Moet je nu ook niet meer proberen. Je zou zomaar 24 uur mis kunnen zitten.

  Beantwoorden.
  1. De ijverige middenstanders laten uitschijnen dat ze hun hun koperdiefstal wel degelijk goed voorbereid hebben, één kapitale fout hebben ze dan wel gemaakt. Hun actie was blijkbaar gepland op een dag dat de spoorwegen nièt staakten. De waarschijnlijkheid dat je zo een dag lukt mag dan wel niet erg groot zijn, maar dat soort dagen blijken daadwerkelijk voor te komen, zoals dat ook het geval is met een ‘zwarte zwaan’. Het weze een les.

   Beantwoorden.
 2. ötzi , de ijsmummie was de eerste koperdief. Zijn gereedschappen die hij bij zich droeg bestonden uit bijna zuiver koper. Daarom denken we dat hij een Cyprioot was , en eerste economische vluchteling.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter