Driekoningen keren misnoegd terug van babyborrel Heiland

BETHLEHEM – De Drie Koningen (Caspar, Melchior en Balthasar nvdr.) die helemaal uit het Oosten kwamen om de Messias in levende lijve te zien, zijn na twee uurtjes kraambezoek ontgoocheld afgedropen. Voor de eerste keer in meer dan tweeduizend jaar werd er immers een babyborrel georganiseerd. En dat massagebeuren was niet geheel naar de zin van Wijzen uit het Oosten.

-door Ludo van Speybraeckel-

Dit jaar was wellicht de laatste keer dat de Drie Wijzen hun ster volgden
Dit jaar was wellicht de laatste keer dat de Drie Wijzen hun ster volgden

“Wij zijn van de oude stempel ziet u”, vertelt een zichtbaar teleurgestelde Melchior, “we houden van persoonlijk contact en met dat babyborrelgedoe is dat helemaal verdwenen. Je schudt de ouders de hand, geeft je mirre af, streelt eens over het bolleke van de Verlosser en dat is het dan. Nee, voor ons hoeft het op die manier niet meer.”

De wijze van Afrikaanse origine, Caspar, is feller en beweert dat hij “verdorie niet voor niets vijf pond goud heeft zitten meezeulen. En in ruil daarvoor krijgen we niet eens meer warm eten. Gewoon een paar pistolets met kaas en hesp, nou bedankt. Als dat hier zo een afzetterij blijft, zien ze mij hier niet meer volgend jaar! Het is toch waar zeker.”

Quality time

Ook Balthasar kon geen positief woord over de babyborrel van De Zaligmaker kwijt: “nu zijn wij hier al ieder jaar trouw te voet naartoe gekomen en we worden behandeld als de eerste de beste derderangskennis. Bovendien stond er een lelijke tocht aan het tafeltje waar wij zaten. Mijn nek is helemaal verstijfd. Ah ja, opeens vinden mijnheer en madam Van Nazareth met al dat volk het onder hun niveau om nog een os en een ezel te zetten. Geen wonder dat het daar zo ongezellig koud was.  En wat had die Maria nu aan? Enfin, kom, ik ga me niet meer druk maken. Wij hopen gewoon dat we volgend jaar zonder al die poespas weer wat quality time met De Gezalfde kunnen doorbrengen.”

Voor al wie de babyborrel  heeft gemist, is Christus nog het ganse jaar door te bewonderen in een lokale kerk in uw buurt. Gezien de alwetendheid van het Lam van God is het niet nodig om op voorhand een seintje te geven.

Laat een reactie achter