Cara-pils bijna op: Aalst kondigt rampenplan af

AALST – Door ernstige productieproblemen bij de brouwerij ligt er nog amper Cara-pils in de winkelrekken. In Aalst heeft burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) het medisch rampenplan afgekondigd. 

Een blik Cara-pils bevat alles wat een Aalstenaar nodig heeft bij het ontbijt.

Wat er juist aan de hand is, wil Colruyt niet zeggen, maar biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft wel haar vermoedens. “Door het warme weekend oversteeg de vraag naar Cara de productiecapaciteit. Wellicht zijn de Poolse gastarbeiders die Jupiler moeten drinken om die als Cara uit te plassen bezweken onder het extra volume.”

Intussen zit Aalst in zak en as. “Veel Aalstenaars zijn voor hun ontbijt, hun middagmaal en hun avondeten afhankelijk van het goedkope pilsbier”, verklaart burgemeester D’Haese de drastische beslissing. “Ik heb dan ook het medisch rampenplan afgekondigd, omdat ik verwacht dat duizenden Aalstenaars zich in de komende 48 uur zullen melden in de ziekenhuizen, met ernstige ontwennings- of uitdrogingsverschijnselen. Ik hou mijn hart vast voor wanneer het weer warmer wordt.”

Toen een woedende menigte hoorde dat er geen Cara meer te verkrijgen was in de lokale Colruyt is ze aan het plunderen geslagen. “Naar verluidt hebben ze alle Schultenbraü en Kaiser Pils al buitgemaakt. Om te vermijden dat ze ook met de 365 pils gaan lopen heb ik een avondklok en een samenscholingsverbod rond de Delhaize ingesteld”, aldus de wanhopige burgemeester.

De Albert Heijn blijft voorlopig buiten schot. “We verwachten niet dat de mensen zo wanhopig worden dat ze ook Heineken gaan hamsteren”, voorspelt D’Haese.

Noodrantsoenen

De burgemeester wil de bevolking geruststellen. “Wij hebben noodrantsoenen Cara aangelegd voor dergelijke situaties. Mensen kunnen zich melden aan het stadhuis en elke dag een sixpack ophalen met een stempelkaart. Het is niet veel, ik weet het, maar het kan de ergste nood lenigen.”

“Tot slot raden wij de bevolking ook aan om zelf in Cara te voorzien. Dat is niet moeilijk”, besluit D’Haese. “Gewoon wat Jupiler kopen, leegdrinken, je urine opvangen in een emmer en de emmer een halve dag laten staan op kamertemperatuur.”

“Gewoon opletten dat je geen asperges hebt gegeten”, waarschuwt Vanrafelghem nog. “Anders krijg je alsnog Heineken.”

Eén reactie op "Cara-pils bijna op: Aalst kondigt rampenplan af"

Laat een reactie achter