Volledige redactie met vakantie in Thailand

BANGKOK – Het is al enkele dagen verontrustend stil bij De Raaskalderij. Op 16 mei verscheen het voorlopig laatste artikel op de kwalitatief erg hoogstaande en anders zo bedrijvige internetkrant. De redactieleden werden dan ook door enkele ongeruste collega’s als vermist opgegeven. Onnodig, zo blijkt nu. Met een simpele prentbriefkaart geeft de volledige redactie aan rustig in Thailand op het strand te liggen.

Na enkele weken van onzekerheid komt daarmee duidelijkheid over het lot van de redacteurs van De Raaskalderij, die in mediakringen erg hoog staan aangeschreven. In een reactie veegt Walter Pauli van De Morgen opgelucht enkele tranen weg: “Niet enkel hun briljante en onmisbare journalistieke inbreng werd gemist, het zijn ook zulke warme en sympathieke persoonlijkheden achter die sarcastische façade.” “We hebben hun regelmatige mediakritiek gemist”, klinkt het bij VRT-baas Sandra De Preter.

Redacteur (HvE) (r.): "De lezer kan godverdoeme vierkant mijn kloten kussen."
Redacteur (HvE): “De lezer kan godverdoeme vierkant mijn kloten kussen.”

De Raaskalderij laat op de prentbriefkaart weten een collectieve arbeidsonderbreking te hebben ingelast. De heren brengen naar verluidt hun tijd door met drinken, slapen en kaarten. Onze reporter kon hen nader lokaliseren dankzij een recente boom van de alcoholindustrie in de regio rond Pattaya.

“Even er tussenuit”, aldus een erg ontspannen (EM), achteroverleunend op een paradijselijk strand ter hoogte van Pattaya. “Dat was bitter nodig na meer dan een half jaar bijzonder ingespannen en creatieve onderzoeksjournalistiek. Nu mag de spanning even van de boog”. Redacteur (JDL) klaagt dan weer over de geleden werkdruk. “Een burn-out. Ik heb de afgelopen maanden gemiddeld anderhalf uur per nacht geslapen. Overdag haalde ik dat op kantoor wel in natuurlijk, maar toch – (sipt van een kokosnootcocktail) – een kwelling!”. Of de redactieleden dan niet bekommerd zijn om hun lezers? “De lezer kan godverdoeme vierkant mijn kloten kussen”, aldus een door de zon gebronsde (HvE). Even verderop nemen een goedgeluimde (PG) en (LM) een duik in het azuurblauwe water. “Een onverwacht, maar zeker niet onverdiend intermezzo”, zo snorkelt (LM) vanop de rug van een dolfijn. Redacteur (LvS) was nergens op het strand te bekennen. “Tripje naar Bangkok”, werd her en der gegniffeld.

Zedenfeiten

De kernredactie benadrukt wel niet eeuwig op de lauweren te zullen rusten temidden van zon, zee en strand.  Het journalistieke werk zal worden hervat, naar verluidt “wanneer het bier of het geld hier op is”.  Enkele lopende aanklachten voor openbare dronkenschap, inbreuken op de opiumwetgeving, vulgair woordgebruik en zedenfeiten kunnen een terugkeer naar de redactie van De Raaskalderij echter nog bespoedigen. (LD)

0 reacties op "Volledige redactie met vakantie in Thailand"

Laat een reactie achter