Hartverwarmend: deze man betaalt vrouwen evenveel als mannen om echtgenote af te rossen

NEVELE – Je hebt mensen die praten over genderongelijkheid, en je hebt mensen die er iets aan doen. Danny G.uit Nevele is zo een doener.

Danny G. uit Nevele verfoeit de loonkloof. ‘Het is het aantal blauwe plekken dat telt.’

Als senior brand manager bij een grote multinational heeft hij het vaak te druk om zijn vrouw te disciplineren als er kreuken in zijn hemd zitten, kruimels op de grond liggen of de soep niet zout genoeg is. Daarom besteedt hij die huishoudelijke taak liever uit. En ongelooflijk maar waar: voor deze dienst betaalt Danny vrouwen evenveel als mannen.

Danny is een held.

Of het nu een flinke mossel met een telefoonboek is, een duwtje van de trap, of de oude, vertrouwde tennisbal in de sok: het zal Danny worst wezen of het een man of een vrouw was die de slagen uitdeelt. “Ze krijgen allemaal hetzelfde uurloon”, aldus Danny. “Het is uiteindelijk het aantal blauwe plekken dat telt.”

Gender equality win. 

Speciaal voor Internationale Vrouwendag boekt Danny elk jaar een vrouw om zijn echtgenote door het glazen plafond van zijn veranda te rammen. Danny betaalt de poetsvrouw dubbel om de bloedvlekken te verwijderen. Danny geeft een mooie ruiker bloemen aan de verpleegsters. Danny geeft de reparateurs van Veranda’s Willems ook een dubbel uurloon en een ruiker bloemen. “Vanzelfsprekend”, vindt Danny, want voor Danny G. uit Nevele is iedereen gelijk.

Er is nog veel werk aan de winkel, maar zo lang er Danny’s zijn staan vrouwen niet alleen.

Hadden we maar allemaal een Danny G. als man.

 

Eén reactie op "Hartverwarmend: deze man betaalt vrouwen evenveel als mannen om echtgenote af te rossen"

 1. Huiselijk geweld is een groot goed in België.
  Als je een vrouw niet af en toe slaat, denkt ze dat je niet van haar houdt.
  Mijn buurvrouw had steeds blauwe plekken op haar benen. Dat kwam van de seks. Ze mag er zijn. Het is soms wel wat gehorig. Toen ze ermee stopten gingen ze het huis verbouwen. Dat is veel erger die boor.
  Ze hebben zojuist twee kleine raampjes aan de straatkant een paar centimeter kleiner gemaakt. De kozijnen waren nog gloednieuw. Ze hadden er een heel stuk muur voor uitgeboord. Het is een hobby.
  Een handige man. Een doe-het-zelver.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter