Sugar Jackson krijgt ook digitaal boksverbod

Nadat de Belgische bokskampioen Sugar Jackson onlangs op het Gents Boksgala bijna tot chocomoes werd geslagen heeft de wedstrijdarts besloten dat de sympathieke Antwerpenaar van Ghanese afkomst naast 60 dagen verplichte rust en een volledig boksverbod ook geen boksgames meer mag spelen. Die spelletjes zouden immers even schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid als echt boksen.

Toen de Fransman Frank Horta een regen van welgemikte vuistslagen liet neerkomen op het nochtans stevige lichaam van Jackson leek het er even op of de Antwerpse vuistkunstenaar was op een wolk van bloed, speeksel, loszittende tanden en blijvende hersenschade op weg naar Sint Pieter. De scheidsrechter legde de kamp prompt stil. “Gelukkig maar”, reageert Kurt Hendrick, trauma-arts en ringdokter van de wedstrijd, “of het was daar serieus verkeerd afgelopen. De boksbond moet dringend op tafel slaan en zijn licentie intrekken, want de gezondheidstoestand van meneer Jackson is ernstig in gevaar”. Hendrick heeft de kemphaan van ’t Stad 60 dagen verplichte rust en een volledig boksverbod opgelegd en wacht op de resultaten van een NMR-scan om te kijken in hoeverre Jacksons brein intussen dat van een mossel benadert. Maar daar blijft het niet bij. Naast een fysiek boksverbod wil de arts nu ook een digitaal boksverbod opleggen aan Jackson, die ook in de multiplayer-online-boksgamewereld een grote naam heeft. “We moeten in zijn plaats onze verantwoordelijkheid nemen. Die spelletjes werken indirect een fysieke verslaving aan boksen in de hand. Dat is ongezond en mogen we bijgevolg als gemeenschap niet tolereren. Alleen al de gedachte aan boksen kan zorgen voor hersenletsels. En die geweldcultus… Hij kan in de plaats beter naar Njam kijken en trachten een suikervrije, huisbereide iced-tea te maken om te tijd te doden, ik suggereer maar iets”, aldus Hendrick.

Sugar Jackson, regerend wereldkampioen in Heavy Weight Thunder Revival 13 en  Worldwide Boxing Manager 2012, reageert teneergeslagen op het bericht. “Dit komt aan als een klap die je niet ziet komen; proberen Europees kampioen te worden met Fight Night 3 op de PS3 is het enige wat me in deze dagen nog recht houdt, en zelfs dat pakken ze me af.”

Eén reactie op "Sugar Jackson krijgt ook digitaal boksverbod"

Laat een reactie achter