BREAKING: Zuhal Demir (N-VA) land uitgezet

GENK – De Dienst Vreemdelingenzaken heeft voor dag en dauw N-VA-kamerlid Zuhal Demir uit haar bed gelicht en op een vliegtuig richting Turkije gezet, op grond van een vermoeden van staatsgevaarlijke activiteiten.

De Dienst Vreemdelingenzaken vermoedt dat Zuhal Demir niet zo onschuldig is als ze er uitziet. (Foto: Michiel Hendrickx, CC 3.0)

Dankzij de nieuwe Vreemdelingenwet kon de Turks-Koerdische Demir, die de dubbele nationaliteit heeft, zonder rechterlijke tussenkomst gedeporteerd worden naar haar tweede vaderland Turkije. De Dienst Vreemdelingenzaken motiveert de deportatie door Demir ‘een gevaar voor de samenleving’ te noemen en baseert zich daarvoor op het vermoeden dat ze betrokken is bij een terroristisch complot om het federale België te vernietigen.

Het recht op vijftien dagen schriftelijk wederwoord is in dit dossier niet van toepassing vindt Vreemdelingenzaken. “Ons vermoeden is ernstig genoeg. Demir spreekt bijna dagelijks af met andere staatsgevaarlijke individuen. En waar rook is, is vuur.”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, nota bene de auteur van de nieuwe Vreemdelingenwet, distantieert zich van de beslissing van zijn administratie. “Dit is ongehoord. Wereldvreemd. Ik ken Zuhal als een goede collega, die niets kwaads in de zin heeft en ik zal er alles aan doen om haar terug naar België te halen.”

“Maar wat nog veel erger is”, briest de staatssecretaris: “Zuhal is geboren en getogen in Vlaanderen. Ze is nu uitgezet naar een land waar ze nauwelijks komt en geen echte band mee heeft. Ik vraag me af: kan dit zomaar? Kan mijn administratie, als rechter en beul tegelijkertijd, zomaar iemand uitzetten naar een land waar men niet welkom is, of sterker nog, gevaar loopt? Moet daar op zijn minst geen derde partij, een rechter ofzo, overgaan?”

Francken wendde zich in de nasleep van dit dossier ook tot sociale media. “Welke pipo is eigenlijk verantwoordelijk voor deze slordige wet? #WERELDVREEMD”, tweette hij.

20 reacties op "BREAKING: Zuhal Demir (N-VA) land uitgezet"

 1. Niet enkel Zuhal Demir. Ook de weerman op het vermoeden van het achterhouden van het goede weer! Naar verloed wordt is dit een staatsgevaarlijke activiteit doordat dit op het humeur van dr mensen werk. Naar vermoeden is dut slechts het topje van de berg van uitwijzingen die ng gaat volgen. Ik vermoed het ergste voor mijn geliefde Raaskalderij!

  Beantwoorden.
 2. Dat verwondert mij niet ! Vlaamse Nationalisten en separatisten waren al altijd – en terecht – verdacht in de ogen van de Staatsveiligheid ! Daar zullen een Jan Jambon of een Theo Francken niet zo snel verandering in kunnen brengen. Goed gewerkt ! Nu nog Nadia Sminate !!!

  Beantwoorden.
 3. “t Is één groot misverstand.
  .
  Iemand van de staatsveiligheid opperde bij de koffie-automaat:
  “Het is ontoelaatbaar wat de terroristen zoal doen.”
  En het afdelingshoofd verstond:
  “Het is ontoelaatbaar wat de terroriste Zuhal doet.”
  .
  En nu maar hopen dat de uitwijzingsagenten zich een beetje gedragen, want anders zetten die van de PKK hun ballekes op sterk water.

  Beantwoorden.
 4. Hier in Genk is dit nieuws ingeslagen als een bom. Na haar verschijning in P-Magazine hangen haar posters in zowat de hele mannelijke helft van de Genkse slaapkamers. We dragen haar in ons hart, ook al weten we dat het geen heilige is. Je merkt immers aan de posters dat het hier al lang niet meer gaat over een onbevlekte ontvangenis.

  Beantwoorden.
 5. Het lijkt alsof sommige Turken HIER hun onderlinge stammentwisten komen zitten uit te vechten. Op en onder de kap van de CD&V en de NVA. Het mens Zumal zou beter proberen toeterende Turkse trouwstoeten van de straat te halen want dat is al jaren geen probleem doch wél aanstootgevend voor wie zo’n bende tegenkomt. Of – vooral- de wachtlijsten in de gehandicaptensteun wegwerken. In plaats daarvan begint het mens al vrij snel te zeuren dat de CD&V vol moslims zitten. Diversiteit brengt leven in de CD&V. Maar in de NVA ook dacht ik zo.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter