Electrabel rekende overheid jaren te veel aan

het-is-jouw-energieBRUSSEL – Vorig jaar schreef de federale overheid een gebundelde aanbesteding uit voor de levering van gas en elektriciteit aan alle 1 500 overheidsgebouwen. Electrabel kwam daarbij als goedkoopste uit de bus en won dan ook de groepsaankoop. Ten opzichte van het vorige contract, gek genoeg óók bij Electrabel, leverde dat de schatkist sindsdien een besparing op van 15 miljoen euro.

“Aangezien Electrabel ook vóór die groepsaankoop alle elektriciteit en gas leverde aan de overheidsgebouwen, illustreert dat eigenlijk dat we jaarlijks zes miljoen euro te veel hebben betaald”, berekende staatssecretaris voor de Regie Der Gebouwen Servais Verherstraeten (CD&V). “Dat geld willen we nu terugvorderen.”

‘Het is jouw energie, blijkbaar’

Ook federaal minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) wil Electrabel nu dwingen om het geld te restitueren aan de belastingbetaler. Volgens de uitgelekte televisiecampagne ‘Het is jouw energie, blijkbaar’, die ons bezorgd werd door onderzoeksjournalist Bas Birker, is de energieproducent dat ook van plan en wil hij daarmee zijn imago oppoetsen. Zij het met lichte tegenzin.

2 reacties op "Electrabel rekende overheid jaren te veel aan"

Laat een reactie achter