Dit zijn de eisen aan de Grieken

Griekse soldaten moeten voortaan een vernederend hoedje dragen.
Griekse soldaten moeten voortaan een vernederend uniform dragen.

Meer btw-verhogingen, meer fiscale hervormingen en meer guitige hoedjes: het eisenpakket van de Griekse schuldeisers wijkt op veel punten af van het Griekse voorstel om uit de schuldencrisis te geraken.

Het document dat de Europese Commissie, Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op tafel leggen is gisteren uitgelekt. Zoals eerder bekend draagt dat voorstel sterk de stempel van het IMF, maar het is wel degelijk ook door de andere instanties mee ondertekend. De belangrijkste punten:

 1. Varoufakis moet in elke interview een guitig hoedje dragen.
 2. Alle Grieken moeten, als ze in het buitenland zijn, een guitig hoedje dragen.
 3. De Griekse regering is voortaan verantwoordelijk voor alles wat Dimitri Bontinck doet of zegt.
 4. De pensioenleeftijd wordt verhoogd: de Grieken moeten voortaan werken tot hun 35ste.
 5. Griekse soldaten moeten voortaan een vernederend uniform dragen met o.a. een wit rokje, panties en een zwart pluchen bolletje op hun schoenen. Bij het wisselen van de wacht moeten ze ook nog eens een gek dansje doen.
 6. De Akropolis heet voortaan “Deutsche Bank präsentiert Akröpolis®”
 7. Elke keer dat Angela Merkel het woord ‘Sehnsucht’ uitspreekt, moet Tsipras op handen en voeten rondkruipen en blaffen als een hond.
 8. Wanneer Christine Lagarde gaat joggen, moet Vangelis live “Chariots of Fire” spelen vanop een door Griekse atleten voortgetrokken podium.
 9. De EK-winst van 2004 moet worden afgestaan aan Duitsland.
 10. Grieken moeten vanaf nu om de 2 zinnen “dank u, Europa” zeggen.
 11. “Bück dich” van Rammstein is voortaan de Griekse nationale hymne.
 12. De Grieken moeten ongeveer de helft van hun alfabet afstaan.
 13. Pi wordt naar beneden afgerond en blijft nu gewoon 3,14.
 14. De BTW op primaire behoeften moet verhoogd worden, de pensioenen moeten naar omlaag en de Grieken moeten hun financiële augiasstal godverdomme eindelijk eens uitmesten.

7 reacties op "Dit zijn de eisen aan de Grieken"

 1. Als ik op een dag in mijn gazet lees dat Krispien Lagarde allez sexueel misbruikt zou zijn geworden door pak één of meerdere Grieken? Ik ga daar niet van achterover vallen. Al heeft dat mens zo’n kop.

  Al maar goed dat ze in al hun EUsiasme Turkije er ook niet bijgesleurd hebben. Dan zou het gat wellicht nog groter geweest zijn. Nu is het nog overzichtelijk. Als iedereen wat vroeger begint met werken en wat later thuiskomt zal het gat wel klaarkomen.

  ?

  Beantwoorden.
 2. De nieuwe gesprekken met de Turken ‘zouden in een warm klimaat verlopen’. En er was ‘an exchange of views’. Beiden zijn natuurlijk bang van een aanslag. Pak als zo’n IS zot in Athene een aanslag doet? Of in Turkije? Gelukkig komen die mekaar nu tegen.

  Het probleem van IS, is dat ze mekaar soms de kop afhakken. Om een vrouw of een pita of…een man. Het zaaien van conflicten in die kringen is de enige manier om tot een resultaat te komen. Niet iedereen heeft hetzelfde idee over ritueel wassen. Sjieten wassen hun voeten EERST, terwijl Soennieten de neiging hebben om hun oksels 7 keer te wassen.

  Half mijn familie zijn moslims. Alleen mogen ze voorlopig het land niet binnen. Ook niet om een ziek familielid op te zoeken. Afrikanen zijn anders in hun geloof dan Arabieren. Allah (of God) is er altijd wel ergens. Maar ik denk minder zichtbaar. Arabieren zijn zo bang als een wezel. Ik niet. Ik denk niet aan onheil. Normaliter zou ik al 20 jaar AIDS moeten hebben. In het leger kwamen ze daarmee af.

  Om zes uur in de morgen moest je met vork en ferket in de rij gaan staan. Op een morgen probeerde ik er ene te wurgen. Ik meende dat echt. Met vier-vijf man hebben ze me tegengehouden. Eerlijk gezegd vind ik dat spijtig.

  Sommige mensen zitten levenslang in het gevang om krek zo iets. Vooral in de USA. “ik vind het spijtig dat ik dat gedaan heb. Maar als ik de kans zou krijgen zou ik het opnieuw doen. Ik ga daar niet om liegen”. Hoe ik me moet gedragen weet ik ook niet. Als er een dooie in betrokken is : DAN pas mag je niet liegen.

  Pertang sinds ik 14 dagen op verlof geweest ben in Sittard, in 1995. Hebben ze me NOOIT nog teruggezien. Dus na een week of twee gaven ze me mijn blauwbeschimmelde boterhammen terug. Zonder veel complimenten.

  Ik was op mijn 18e verjaardag met een zatte kop mis gereden. Had iets verkeerds gezegd. Het duurde gewoon 8 volle jaren. In NL blijft alles er op staan. Een gevangenisstraf blijft gewoon openstaan. Gelukkig was het net Kerstmis. Dan krijg je alcoholvrij bier. En beter eten.

  Ik zat er nog niet of een vent van de ambassade kwam al kijken. Of ik klachten had? Of ik een cel alleen wilde?

  In een Belgische cel kun je nooit tot s’ morgens vroeg naar de TV kijken. Denk ik.

  Mijn strafboek bleef blanco gedurende heel dat avontuur. Dus als je eens op verlof wil, kun je dat beter in het buitenland gaan doen. “Jij hoort hier niet thuis”.

  Zelf heb ik mijn eigen gedacht daarover.

  Beantwoorden.
 3. Belg, ik krijg kop noch staart aan je exposee. Heel veel heeft het allemaal niet te maken met het artikel hierboven.
  Ik vermoed dat die zatte kop op je 18de hier en daar toch serieus wat beschadiging in de bovenverdieping heeft aangericht?

  Beantwoorden.
   1. Zo ver had ik er niet bij stil gestaan. Je zal hem inderdaad maar tegen het lijf lopen op een of ander strand van een of ander hotel in een of ander land in Noord Afrika met een parasol onder zijn arm…

    Beantwoorden.
   2. Ja dat vind ik ook. In Lourdes is de vreet wel stukken beter dan in Mekka. En ze draaien zo niet rond de pot. Als je gewoon een snee brood vraagt in Lourdes krijg je er vijf. Een verschijning heb ik er nog niet gezien.

    In Mekka mag ik niet binnen. Zatte of zotte mensen houden ze daar weg. Al maar goed. Pak als je heel dat circus in twijfel gaat trekken? Dat de Profeet bestaat twijfel ik niet aan. Ik probeer hem alleen maar te ontlopen.

    Moslims zijn net als ik : het zijn mensen met een gebruiksaanwijzing. Natuurlijk zuipen ze sloten minder maar ze bidden meer.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter