Van Overtveldt: ‘Spaarders mogen geld dat ze verliezen door te sparen bijdrukken’

BRUSSEL – Belgen die een vermogen van meer dan 10 000 euro geparkeerd hebben op een spaarrekening, krijgen binnenkort een printertje van de FOD Financiën. Zo kan iedere spaarder zelf het geld bijdrukken dat hij verliest door het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

De FOD Financiën berekent geheel automatisch het bedrag dat op de lege coupures gedrukt moet worden.
De FOD Financiën berekent geheel automatisch het bedrag dat op de lege coupures gedrukt moet worden.

Vanaf vandaag pompt de Europese Centrale Bank honderden miljarden euro’s in de slabakkende Europese economie. Daarmee hoopt ECB-voorzitter Mario Draghi de groei en de inflatie op te krikken. Federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vreest echter dat die kapitaalsinjectie de al lage rentevoeten op spaartegoeden nog verder onder druk zal zetten.

“Dankzij de ECB hebben de banken uw spaargeld niet meer nodig om voldoende liquiditeit binnen te halen”, argumenteert Van Overtveldt. “En als er geen vraag is, dan daalt ook de prijs die de bank wil betalen voor je spaargeld. Als de inflatie dan opnieuw aantrekt, zal de naarstige en o zo geroemde Belgische spaarder zijn vermogen sneller zien wegsmelten dan een Alpengletsjer.”

Daarom wil Van Overtveldt iedere Belg met een vermogen van meer dan 10 000 euro een kleine printer bezorgen waarmee ie het geld dat ie verliest door het op de bank te zetten makkelijk kan bijdrukken. “Het printertje kan met een USB-aansluiting aan de pc gekoppeld worden. Inloggen doe je met je e-id. Zo kan de FOD Financiën geheel automatisch de compensatie berekenen waarop iedere spaarder recht heeft. Lege coupures kan men afhalen in het dichtst bijzijnde postkantoor, of het gemeentehuis.”

Op www.wheresthefuckinmoney.be kunt u zelf laten berekenen hoeveel geld u dit jaar kunt bijdrukken.

2 reacties op "Van Overtveldt: ‘Spaarders mogen geld dat ze verliezen door te sparen bijdrukken’"

 1. WAARSCHUWING!!!
  Het portaal wheresthefuckinmoney.be infecteert je pc/laptop/smartphone met het SuckdDry-virus dat véél krachtiger is dan de doorsnee-phishing intruders. Je geraakt deze nóóit meer kwijt, zelfs niet na formatteren.
  Neen, dan kan je beter gebruik maken van de diensten van een extern consultant. Mogelijk vermijd je hiermee een kruidvat (“steeds verrassend, altijd voordelig”) aan emoties en financiële kopzorgen.

  Beantwoorden.
 2. Boerenbedrog!
  Ik heb me zo’n printer aangeschaft en wat blijkt? De afgedrukte biljetten hebben last van een in de printer ingebouwde roerende voorheffingsfunctie.
  Een biljet van 20€ wordt geprint met als15€. Daar gaat mijn waardevermeerdering.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter