Nieuw wetsvoorstel wil totaalverbod op alcohol

BRUSSEL – Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) heeft een wetsvoorstel ingediend om op termijn alle bezit en gebruik van alcohol in ons land illegaal te maken.  De ingrijpende maatregel komt er nadat bekend raakte dat de strijd tegen drankzucht de staatskas jaarlijks meer dan een half miljard euro kost . 

“Met een totaalverbod op alcohol kunnen we België opnieuw op de kaart zetten als vooruitstrevend pioniersland”, zegt Onkelinx’ woordvoerder Jean-Michel Sec.  “Nu het rookverbod in de horeca in zowat heel Europa ingang heeft gevonden, is het aan ons om de logische volgende stap te zetten.  Het is de hoogste tijd dat we de burger eindelijk het signaal durven te geven dat ook een glas bier niet thuishoort in een correcte, voorspelbare, gezonde maatschappij.”

“Het valt te betreuren dat Belgen, en met name Vlamingen, alcohol nog steeds veel te gemakkelijk associëren met het maken van plezier”, vervolgt Sec.  “Anno 2012 zouden we ons als maatschappij toch al bewust moeten zijn van de vele gevaren die plezier met zich kan meebrengen.  Ik denk bijvoorbeeld aan de talrijke weekendongevallen op de weg, die veel te vaak worden veroorzaakt door mensen die zich even daarvoor nog kostelijk stonden te amuseren.”

Amusement en zelfbeschikking

Het voorstel om een algemeen, totaal alcoholverbod in te voeren kon meteen rekenen op bijval uit christen-democratische hoek.  Ook daar maant men aan tot een veel grotere voorzichtigheid wat betreft amusement en zelfbeschikking.  Tegelijk wil CD&V-voorzitter Wouter Beke vermijden dat sommige mensen zich op termijn beknot zouden gaan voelen in hun vrijheid: “Het is natuurlijk niet de bedoeling om alle vormen van vermaak en genotsbeleving radicaal een halt toe te roepen”, sust een bedaarde Beke.  “Daarvoor is het wellicht nog iets te vroeg”.
Wouter Beke (CD&V): 'Het is niet de bedoeling om alle vormen van vermaak een halt toe te roepen'
Wouter Beke (CD&V): ‘Het is niet de bedoeling om alle vormen van vermaak een halt toe te roepen’

Opmerkelijk is ook dat de radicale moslimgroepering Sharia4Belgium het roerend eens is met beide partijen.  In een korte videoboodschap schaart woordvoerder Fouad Belkacem zich pal achter zijn democratische tegenhangers: “Wat mij betreft mogen ze iedereen die ooit nog maar aan een glas alcohol heeft geròken,  direct aan de hoogste boom opknopen”, orakelt de bebaarde redenaar. “Maar ieder zijn mening natuurlijk.  En laat mij nu gerust, ik moet nog een zak dadels ontpitten voor het hongerige nageslacht.”

Onsamenhangend gewauwel

Terwijl er zich in politieke hoek dus een zeldzame eensgezindheid lijkt te vormen, heeft een groot deel van de burgerbevolking ernstige twijfels bij het nakende totaalverbod op alcohol.  De man in de straat, die zich tegenwoordig meestal thuis achter de computer bevindt, toont zich over het algemeen erg ontevreden over de maatregel.  Overal in het land lieten mensen massaal hun ongenoegen blijken door een kernachtige, vaak eigenzinnige mening online kenbaar te maken.  Verschillende mediawebsites kwamen in de problemen omdat ze de stroom aan verontwaardigde en woedende reacties tijdelijk niet meer konden slikken.  De grootste schade werd gemeten op het lezersforum van Het Laatste Nieuws, waar een defecte spelling- en grammaticaserver zorgde voor een urenlange stroom onsamenhangend gewauwel.  Bij het ter perse gaan was het euvel nog steeds niet verholpen.

 

270 reacties op "Nieuw wetsvoorstel wil totaalverbod op alcohol"

 1. ey verekte mongols hou je beter bezig met die schele buitenlanders enzo weg te sturen en geef een beetje van jullie geld zodanig dat er geen tekort is want die schele politiekers worden betaald om iemands leven nog slechter te maken bende mongols

  Beantwoorden.
  1. ben het volledig een met u :o)))
   Dat ze eerst eens iets doen aan al die vluchtelingen die ze hier in ons land binnen laten en een leefloon geven want die worden niet lastig gevallen om te gaan werken, a nee want ze zijn de taal niet machtig die dutskes :p

   Beantwoorden.
   1. Nathalie,

    Die wet is gisteren goedgekeurd… nog niet straf genoeg, maar het gaat al in de goede richting. De eerst 3 maand krijgen ze geen steun. (voor europeanen)
    Van mij moeten ze dat afschaffen, wij zijn trouwens het enige land in Europa die dit geven…

    Beantwoorden.
    1. Tot je zelf eens in de problemen zit en moet terugvallen op de staat.
     Sociale zekerheid is trouwens een afgedwongen recht dat niemand het proletariaat nog zal ontnemen!
     Het is wel zeer makkelijk buitenlanders met de vinger te wijzen, maar over de bourgoisie horen we hier weer niks?
     Toeval? Right, stop met twee maten en gewichten te werken.
     Wees trouwens blij dat wij het zo goed hebben.
     En als je met de vinger wil wijzen doe dit dan naar off shore eilanden, multinationals etc daar zit het grote geld.
     Bende racisten

     Beantwoorden.
     1. Dat is nu eens een deftige reactie. Bij ieder artikel worden “vreemdelingen” ertussen gegooid, precies of zij die wet voorgesteld hebben. Ik vind het vreselijk dat deze mensen steeds opnieuw afgeschilderd worden als slecht. Die reacties op de vreemdelingen heeft trouwens niets te maken met het wetsvoorstel. Dat de mensen daar eens over nadenken.

  2. Stop eerst eens met al de profiteurs van de ziekenkas te halen, alle vreemdelingen buiten. Er zal geld in overvloed zijn. Fking kut maatschappij dawwe in leven nu. Weer de brave burger straffen voor fouten die onze regering gemaakt heeft. De nieuwe generatie pakt dit niet meer !!!

   Beantwoorden.
    1. Mensen niet noodzakelijk van de ziekenkas gooien, sommigen hebben wel echt iets..
     Maar die klote buitelanders die als ge nog maar kijkt al doodsbedreigingen uiten BUITEN GODVERDOMME

     groetjes
     Vlaamse jeugd

     Beantwoorden.
     1. Mohammed, ik ben burgerlijk ingenieur.
      dus niet laag opgeleid..
      Bij deze GA TERUG NAAR U APENLAND EN MAAK HET DAAR BETER IPV HET HIER TE VERKLOTEN.
      bedankt

     2. Serieus Mohamed ?
      en hoe komde aan u ‘opleiding’ …
      volledig gratis op mijn koste kerel … onthou d amaar nekeer
      voor ge weeral op den dop ga zitten.
      hoe verwacht ge da ze zich aanpasse als ze gewoon hier allemaal op 1nen hoop gaan leve.
      Echt waar ik snap ni de ze nu pas doorhebbe dat da een probleem is.
      voor mij is’t heel simpel.
      BUITE en HOE SNELLER HOE LIEVER
      ik ken er ook goeie ma das ni da krapuul da elken dag opt nieuws komt … iedereen kent wel zo’n losers

     3. @ Snor, ’t is ni omda ge een abstract-theoretische opleiding hebt gehad, da uw kritisch denkvermogen in verhouding is ontwikkeld.

      Ik schaam mij echt in de plaats van al die onzinnige fasco’s die online zo makkelijk commentaar geven op al “die buitenlanders” maar als ze er oog in oog mee staan keihard in hun broek schijten.

      De échte criminelen, beste heren, zijn witteboordcriminelen (de haven van antwerpen waar topfunctionarissen miljoenen verdienen door de coke-verslaving van je zus, de coke-slet.

      De regering die zo vergroeid is met de banken en energie sector, en het zo voor jan met de pet alsmaar moeilijker maken om rond te komen, en ik ben pas begonnen).

      Dus steek je kop in je kont en denkt na voordat je nog ééns de burgie komt uithangen, stupid fuck.

     4. snor
      Het is niet dat stukje papier dat telt.
      Laagopgeleide mensen hebben dikwijls meer levenservaring tegenover mensen met een diploma.
      En voor je reageert, ik heb wel een diploma maar ik kom door mijn werk in contact met alle nationaliteiten. En dan zouden we nu eens kunnen praten over alle “goede en brave” belgen.

     5. Even tussendoor: heerlijk dat mensen een discussie hebben over wie er hoog opgeleid (en dus blijkbaar alle wijsheid in pacht heeft) is en wie niet, waarbij geen enkele van de partijen het gebruik van u of uw begrijpt.

   1. Wat voor flauwe kul,die buitenlanders doen echt onze vuile werkjes niet hoor,nee die profiteren gewoon. Wat zou je zelf doen als alles in je schoot gegooid wordt.
    Afschaffen kindergeld voor migranten,afschaffen stempelgeld voor mensen die de taal niet machtig zijn en minsten geen vijf jaar aan de staatskas opgebracht hebben. Afschaffen ziektezorg voor mensen die minstens geen vijf jaar (legaal)gewerkt hebben. ge zult zien dan gaan ze uw vuile werkjes doen.

    Beantwoorden.
    1. Tiens, jij bent slim zeg! :o waarom ben jij geen premier?
     Ik moet wel zeggen, ik werk samen met verschillende buitenlanders en eerlijk gezegd, ze lijken me vaak harder te willen werken dan de autochtonen, waarmee ik natuurlijk enkel wil aantonen dat zomaar iedereen over één kam scheren miss een beetje goedkoop is, en we er ook niet zomaar van moeten uitgaan dat alle allochtonen liever of beter (willen) werken dan autochtonen. Veralgemening is nl. fout.
     En waarom zou een Pool of Turk moeten afwassen of kuisen, als hij een diploma (ik zeg maar iets) ICT heeft? Het is redelijk oneerlijk om te zeggen dat zij meer moeten betalen, want het is in deze democratie nl. zo dat zij die het meeste verdienen (en dus niet de vuile werkjes doen) meer moeten betalen ten voordele van de mensen die minder verdienen en dus voor een deel moeten terugvallen op de sociale zekerheid (en laat dat nu net de mensen zijn die de vuile, onderbetaalde werkjes moeten doen).
     Dat wilde ik toch graag even kwijt :)
     Gelijkheid voor iedereen verdekke!

     Beantwoorden.
    2. afschaffen fiscale amnestie, afschaffen aftrekbare belastingen voor multinationals..
     Scheer ze maar allen over één kam, maar als ze dan moeite doen een opleiding volgen (knelpuntberoep), een voorbeeld voor de integratie zijn stuurt men ze terug naar oorlogsgebied.
     Kraam jij dan nog maar wat onzin uit onnozelaar

     Beantwoorden.
   2. Wat het vuile werk betreft..volledig mee eens, de Belgen willen dit niet doen, dus…En dat is al van vroeger. Hoeveel textielarbeiders waren buitenlanders vroeger denk je? Juist ja, heel veel! En kijk nu maar eens naar de wegenwerkers en zo, ook veel buitenlanders. Dus de vreeemdelingen naar hun land terugsturen is helemaal geen oplossing!!! Als ze zich niet aanpassen is weer iets anders, maar ik ken ook genoeg Belgen die profiteren hoor, geloof me!

    Beantwoorden.
    1. John probeer eens te tellen hoeveel tienduizenden Belgen jarenlang profiteerden van ziekenfonds en dan redelijk veel zwartwerk , en een eerlijke Belg soms een hongerloontje en 65 jaar een pensioentje och arme .

     Beantwoorden.
  3. lols er zijn veel buitenlanders die ook hard werken een betaale ook , zo alles dat jullie doe een nog meer zelf ,
   ook die niet werken of niet willen werken kan ik in komen maar verget niet dat ook veel belegen die vertiken voor werk te gaan zoeken een alls ze werk hebben oh het is te zwaar of te vuil
   ook wie slacht is der uit maar niet alle mensen zijn zelfde
   moet zien hoeveel blanke die in buitenland woonen en die veel erger zijn
   ik werk ook van maandag tot vrijdag een betaal even veel belasting een nog meer demm mensen het is de politikers die onze centen pikken wij moeten met alle zo hard werken een meer en meer betalen :::::::: alle alle je 10000eruo per maand verdient dan voel je het gewon niet zegt het tegen de grote manne die klotzakken zitte op hun gat en wij moet maar dokken
   en nu is de buitenlanders idiooten denke voor jullie iets zegt

   Beantwoorden.
   1. gelukkig dat er een paar buitenlanders werken,
    Het is enkel een druppel op een hete plaat.
    De stormvloed van migranten is niet meer aanvaardbaar.
    Mijn persoonlijke mening is dat de staat dit toelaat zodat het minder opvalt dat onze ministers er niets van bakken, en dat we een zondebok hebben. Het probleem hierbij is dat de heren ministers twéé maal in de fout gaan,en wij er voor kunnen op draaien.

    Beantwoorden.
    1. Hallo 12345 Nu hebben ze weeral iets anders gevonden de mensensmokkelaars vroeger West Europa overspoelen met gammele bootjes , nu een enorm groot afgedankt schip kopen moest nochtans gesloopt worden , lees eens hoeveel ze moeten betalen aan die smokkelbende , waar halen de asielzoekers het geld om deze meedogenloze schurken te betalen ? nu kennen er veel Afrikaners een ander achterpoortje ” stuur ons niet terug EBOLA maakt ons dood ginder “

     Beantwoorden.
  4. wtf doe eens normaal, geen alcohol meer?
   gast dikke kanker mongolen
   tzal wel zijn dat die kut buitenlanders ermee akkoord zijn. Omdat ZIJ geen alcohol mogen drinken van hun zielige ALLAH !
   Waar zijn we mee bezig gast?
   Die homo heeft ng nooit een druppel alcohol gedronken zeker?
   Facking belgische regering laat het land nog meer de dieperik inzakken.
   Straks zal België het eerste land zijn die zo vaart als Libië, Egypte enzo als men zo blijft door doen. Wat zullen ze dan doen? Ook iedereen uitmoorden. Zielig landje geworden > >
   Hoeveel miljarden gaan naar die kanker buitenlanders die aan de dop zitten of aan de ziekenkas?

   Beantwoorden.
   1. 6.5 miljard per jaar ongeveer aan sociale uitkeringen, dus voor buitenlanders en belgen jongeman. De staat (blanken dus) hebben echter zo veel schulden gemaakt, dat we ieder jaar ongeveer 12.5 miljard euro per jaar aan rentekosten betalen (dus rente die we moeten betalen door leningen die de blanke staat is aangegaan). Misschien wordt het eens tijd dat we daarop gaan kankeren.
    Nog een punt, die Sharia4Belgium wordt niet echt geaprecciëerd door de moslims, ze hebben er ook al tegen betoogd (natuurlijk kwam dit nieuwsitem niet met zoveel tierelantijn in beeld) en zijn er radicaal tegen (toch de grote meerderheid). Daarnaast nog even om te melden dat Sharia… niet staat voor alle buitenlanders, zij profileren zich enkel in de naam van de moslims in ons land, maar zoals ik net zei, dit is zeer tegen de zin van die moslims.
    Nooit gedacht dat ik het ging zeggen, maar spreken is zilver en zwijgen is goud! Tenzij je weet waarover je praat natuurlijk

    Beantwoorden.
   2. niet alle moslims drinken geen alcohol hoor geloof mij ik weet ervan er zijn er die ook roken en shishatabak roken allemaal hetzelfde. Bewijst nogmaals dat dit er compleet vanaf staat en enkel de extremisten zo’n uitspraak doen. Ik ben wel faliekant tegen Sharia4Belgium. Ik vind dat elke Belg of mensen die dat willen worden berecht zouden moeten worden volgens Belgisch rechtsysteem. Daarbij vind ik ook dat als je naar een land toe trekt volgens dit land gaat leven. Geen uitspraken doet die de rechten van de mens in het gedrang brengen en daarom dus de geloofsleer naar het land van verblijf moet bijschaven. Tradities moeten behouden worden in EIGEN land. Betere integratie vind ik dus een must! Wat betreft het alcohol verbod: ik vind dat er een limiet moet zijn op de hoeveelheid alcohol die geschonken wordt, veel horeca zaken zullen het daar niet mee eens zijn maar daar zou eerder aan gewerkt moeten worden. bijvoorbeeld algemeen verbod op alcohol op de straat. Zoals coffeeshops, een limiet en verboden gebruik op straat.

    Beantwoorden.
    1. ooooh goed idee. Dus gewoon coffeeshops openen die zowel het gebruik van cannabis en alcohol toestaat maar onder gelimiteerde vorm. Zo hou je het van straat en gecontroleerd en verminderd de grenscriminaliteit. Voor cannabis gewoon het systeem van Nederland en voor alcohol een soort van stempelkaart en abonnementen invoeren. Jaarlijks abonnementen en dan mag je maar een aantal keren per maand komen en de hoeveelheid per keer wordt afgestempeld. Als je veel drinkt krijg je rode stempeltjes en bij een teveel aan rode stempeltjes wordt je vervolgd en nr de AA club gestuurd of zoiets. Je hebt op deze manier je gebruik of misbruik zelf in de hand :)

     Beantwoorden.
  5. Ik denk niet dat het helpt om alle vreemdelingen buiten te gooien, dit gaat gewoon niet, maar ik denk wel dat het slecht is dat ze alcohol willen verbieden, we zitten in een crisis, nu moeten we niet inkomsten van de staat gaan weg halen, bovendien zullen brouwerijen en café’s hun deuren kunnen sluiten. Misschien zou de legalisering van cannabis kunnen helpen ? Tenslotte, België staat bekend om zijn bier

   Beantwoorden.
  6. Welbespraaktheid was niet direct iets dat je bij jou uitdeelden, lijkt mij.
   Voor de mensen die niet spreken als een “verekte mongol”, ik denk dat hij bedoelt: “ik ben het niet helemaal eens met dit wetsvoorstel. Ik heb ook om een of andere reden een obsessie met schele mensen.”
   Ah, inteelt. Wat kan het toch grappig zijn :-)

   Beantwoorden.
  7. Vind u dit werkelijk een politiek correct antwoord dat voldoende ondersteund is van feiten? Dat eveneens voldoende van toepassing is op het artikel?

   Begrijp me niet verkeerd, ik drink ook graag mijn glaasje wijn of mijn pintje bier maar wat “die schele buitenlanders” daarmee te maken hebben is mij een groot vraagteken.

   Beantwoorden.
  8. Men spreekt hier van mongolen en onnozelaars, ik begrijp het wel allemaal hoor ! Wat de vreemdelingen aangaat er zijn er wel degelijk die hun hier aanpassen en werken dus mag men ze niet allemaal over dezelfde kam scheren, maar ik begrijp de frustratie ik ben postbode in Gent wordt dagelijks geconfronteerd met bepaalde nationaliteiten die echt over de schreef gaan, buurten vervuilen, nachtlawaai, inbraken enz… ! Ik heb veel andere nationaliteiten op mijn ronde die mensen zijn wel goed en ze zien ook in hoe het er aan toe gaat en staan er ook niet achter. Diegene die van onze maatschappij profiteren mogen er van mijn part ook uit, maar ik kan jullie garanderen moesten jullie weten hoeveel Belgen dat ook doen, jullie zouden raar kijken. Ik ben geen linkse geen rechtse maar ééntje met een eigen visie en ik kan iedereen zijn mening begrijpen. Maar hier gaat het nu om een totaalverbod op alcohol, wel dan zal ik ook in een cel belanden want dan steek ik mijne kelder vol met drank en dus strafbaar ! :-)

   Beantwoorden.
   1. groot gelijk Annick.
    wel wou ik even toevoegen dat ik zelf leefloner ben. ik werd thuis mishandeld en ben moeten alleen gaan wonen. Aangezien ik nog met mijn studies bezig was had ik dan recht op leefloon. Momenteel ben ik zonder diploma een job aan het zoeken, maar hoewel ik wel de kennis heb, maar niet het diploma nemen ze mij nergens aan.
    (ik had niet de tijd om voltijds naar school te gaan en m’n huiswerk te maken en m’n gip te maken en m’n huishoudelijk werk te doen, dus stapelde dit op en werd ik ziek van stress en slaaptekort)

    Het doet me pijn dat sommige mensen hier niet begrijpen dat er ook mensen op ‘leefloon’ zitten die het niet doen om ’te profiteren van de staat’ maar omdat ze geen andere optie hebben..
    als je ‘leefloon wilt afschaffen’, wat velen hier willen, tref je niet de profiteurs die kunnen werken, maar niet willen, want die gaan dan gewoon wel werken, maar de mensen die (nog) niet kunnen werken om niet fysieke of mentale redenen (waarbij je op de ziekenkas komt) omdat ze geen andere keuze hebben. (bv. nog schoolgaande jeugd die thuis mishandeld werd) wil je die hun leven, hun toekomst afnemen?

    Beantwoorden.
  9. Zeg, en de eerste keer dat ze nog een stoofpotje willen eten zoals varkenswangetjes bvb zullen ze de zoete smaak van een lekkere biersaus wel missen. België is een bierland, als je het nu wil of niet. Doe eens de wiskunde hoeveel van onze economie hiervan afhankelijk is. Tzal dan weer crisis zijn zeker omdat onze belangrijkste expotproducten plots verdwenen zijn. Maar geen nood mensen…kom zeg, hahaha!!! Dan gaan der mensen op straat komen, ze zullen nog eens wat zien! Kinder champagne op restaurant, de priester in de kerk die druivensap moet drinken ipv het ‘bloed van christus’, parfum op basis van water,…, noem maar op, zelfs geen pralinneke meer. Straks milieubelastingen gebaseerd op een mens zijn bmi om uit te rekenen hoeveel schade je aanricht aan het milieu door uw ‘uitstoot van methaangassen’. Hahaha,…,hog, hoe belachelijk zeg! Onnozelaars, kom zeg.

   Beantwoorden.
  10. Ach weer een verbod voor de lagere klasse , geen nood iets hoger roken ze als een schouw & drinken ze als een vis , al wat ze verbieden is toch niet voor hen die het verbod maken , en voor men de vreemdelingen werkelozen en invaliden aanpakken , PAK DE TOP

   Beantwoorden.
  11. Kinderen (laten) doodspuiten? Geen probleem zolang je het maar niet doet onder invloed van alcohol want dan kom je in de problemen met je wilsbekwaamheid.
   Dat zijn de kronkels van de Belgische politiek.

   Beantwoorden.
 2. wat voor een bende zieligaards zijn jullie wel?? ipv van al da gedoe van alcohol en rook verbod is jullie verdiensten is naar beneden te gooien!! maar nee jullie hebben easy life e!!!
  waar denken jullie nu dat jullie mee bezig zijn?? amerika naabootsen????
  doe eens normaal ipv teveel voorbeeld op amerika na te bootsen!!!!
  jullie verdien ingodsnaam 4x dubbele als ons!!! OMLAAG MET DIE VERDIENSTEN VAN JULLIE PARLEMENTSLEDEN!!!!!!!!

  Beantwoorden.
 3. hehe leuk gevonden, maar als er één ding is waarvoor een Belg nog op straat zou komen is het zijn PINT bier wel.
  Maar anderzijds is dat artikel nog niet zo vergezocht.
  Het gezond verstand is allang dood en begraven en vervangen door een allerlei regels die onze vrijheden beperken.

  Beantwoorden.
 4. ze hebben nog gee poef genoeg wat met de brouwers en horeca worden dit thee roams waar zijde mee bezig klungels !!ook jullie de soepees op de kosten van ons schaf die eens af glaasje van hier en daar op de belastingbetaler leg jullie hand eens op eigen kop en zie wat een sukkel daaronder zit anders zaten wij niet in de schulden ! en asielbeleid stop opendeurdag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden.
 5. lol ik hoop voor de stukskes onbenullen van politiekers dat dit een grap is…belgie staat ten eerste bekend als een bier land..dacht datwij in een democratisch land woonde maat dit lijkt al meer op een communistisch land..denk dat minidster onkelinx keer moet opgenomen worden op psychiatrie want er scheelt toch iets mee..

  Beantwoorden.
 6. En zo gaan we maar verder é. Al honderden jaren delven ze een eigen put , goed wetende dat er een moment komt , waar je niet onderuit kan: De put terug vullen!! Had men wat eerder de echte politicus gespeeld en jaren terug al ingezien om wat voorzichter met het volk hun centen om te gaan , dan moest men nu niet op de proppen komen met waanzinnige taksen , belastingen , besparingen en wetten ,waar maar één iemand de dupe van word: de kleine man !!!!

  Shame on you !!!!!

  Andy Dejaeger

  Beantwoorden.
  1. lol,

   @ Andy:
   Pak deftige lectuur die niet door kapitalisten is geschreven en ge zult merken dat dit niks met communisme te maken heeft.
   Voor je verwijst naar de Sovjet, Stalin, Mao, China, Korea etc zal ik je op voorhand moeten teleurstellen, zij representeren geen communisme, hoewel ze zich zo voordoen.
   Dus voor je uitspraken doet, weet over wat je spreekt

   Beantwoorden.
 7. STOP, met ons te behandelen als bezit en een product van jullie prestatiegerichte consumptiemaatschappij, dit begint sterk op communisme te lijken, rookverbod, drankverbod, doe zo maar verder om uw eigen economie kapot te maken en het volk te onderdrukken en te kneden naar uw ideaalbeeld. Wij zijn mensen, geen robots of slaven. Wij zijn geen bezit van jullie en dat zullen we ook nooit worden.

  Beantwoorden.
 8. waar zijde jullie mee bezig ons alles af nemen of zo wij moeten steeds maar langer werken en terwijl gaan jullie ne keer wa regels gaan op leggen waar we soms eens zelf kunnen van genieten terwijl jullie daar met dikke auto’s rijden goe op restaurant gaan in slaap allen in parlement jullie het luxe leven en wij de WERKENDE mens langst om meer geven het zou al een pak beter zijn moesten jullie wat van jullie loon inleveren en gedaan met jullie luxe en misschien wa dikke nekken op straat zetten en ONS MET GERUST LATEN

  Beantwoorden.
 9. rookverbod, het volgende alcoholverbod, war zijn ze mee bezig, ze zouden eerst beter is werk maken van de sukkelaars hier in ons land, ipv geld buiten te smijten aan asielbeleid en dergelijke,als alle belgen eens 1x niet hun belastingen zouden betalen, ze zouden wel anders piepen daar in brussel…

  Beantwoorden.
 10. Waar zijn ze mee bezig zeg!!!!
  Schaf dan al het snoep en vetrijke voeding af want obesitas kost jaarlijks ook veel aan de ziekenkas!
  Als ze drank gaan verbieden dan gaan de café’s en de brouwers op de fles en dan gaat het cijfer van de werkloze weer de lucht in!
  Dat ze de lonen van al die hoge pieten eens halveren dan zal de kas dadelijk aangevuld zijn! En dat ze eens gaan aankloppen bij al die vreemden die profiteren van de ziekenkas en het ocmw! Hun grootmoeder naar hier halen voor 3 jaar en dan krijgen ze na 3jaar hier te verblijven bij familie een bestaans minimum en gaan ze gewoon terug naar hun land! Iedere maand krijgen ze een loon in hun eigen land van onze kas en daar is gene pipo die da nakijkt of die mensen nog hier verblijven! Daar gaat al ons geld naar toe!!!!!!!

  Beantwoorden.
  1. ja dat is inderdaad waar! en ik heb zelf een schoonzus die turks is! en ik moet er niet van weten als je ziet wat zij van ons allemaal wilt en vraagt en EIST en daarna hier komen doppen en ginder de rijkaard uithangen en dan ons niet kennen pfff begin met die ocmw gevallen te checken !

   Beantwoorden.
   1. Het is idd een belachelijk idee! Maar waarom zijn de vreemdelingen of mensen op ziekekas degene waar het meest over gezeverd wordt?

    Er zijn veel te veel rijke mensen of bedrijven die door allerlei verminderingen geen belastingen betalen, maar die mogen niet aangepakt worden!!

    Probeer allemaal geld te zoeken waar het geen pijn doet! Multinationals, milieuvriendelijke maatregelen waar iedereen beter van wordt! Elektrische autos waar je voor 150 euro een heel jaar mee kan rijden bvbipv benzine of dieselauto!!

    Dus stop aub eens met te zagen over mensen die er niets aan kunnen doen of een geval per keer! Er zijn veel beter oplossingen info voor elekt te vinden bij blue corner via google. Als je me niet op mijn woord gelooft!!!!

    Beantwoorden.
    1. Nhee geen alcohol verbod wa moeten wij anders drinken als we ons is willen vermaken ?! jongeren hebben gwn alcohol nodig als jullie dat alcohol verbod opleggen gaaat er niemand nog luisteren zuu iedereen blijft gwn dooordrinken.. !

     Beantwoorden.
    2. Voor je over electrische auto’s begint misschien ook eens naar de aanschafprijs kijken, kost wel iets meer dan een benzine of diesel, en hoever kan je er mee rijden, als je normaal rijdt? ze zeggen meer dan 200 km, maar in de vele testen die ik al gezien heb, ax 80km

     Beantwoorden.
   1. Commentaren doen me aan een spreuk van de Vrolijk Relativerende Liga ter Bestrijding van Azijnpis en Verzuring denken: “Als er iets is wat vrijheid van meningsuiting op internetfora bewezen heeft, is het wel dat er niet steeds een verplichting tot nadenken aan verbonden is…”

    Beantwoorden.
 11. De politiek is om zeep !!!!
  Elke randdebiel wil zoveel mogelijk wettekes maken om promotie te maken of van hun te laten horen.
  Ziekelijk is het de laatste tijd met die promotie fuckers.

  Ben het kotsbeu hier in da apenland !
  We zullen moeten vechten voor een revolutie mannekes, in de stemhokskes lukt het niet !

  Beantwoorden.
 12. Achterlijke politiekers, hou u wat bezig met die onozele vreemdelingen hier weg te krijgen en zeker diene Fouad Belkacem, ze maken alles kapot hier.
  De staatskas zal wel terug snel aanzuiveren ipv van da ongedierte hier te onderhouden

  Beantwoorden.
 13. Seg en wa ga de volgende stap zen, da ge de café’s ga sluite .. komaan hé doe is normaal en houd mss voor te beginne he die bruine ape hier buite, voor da ge me zo iet begint .. Sorry het roke ging er al over maar dees is er compleet over zenne!! wij gaan ni op café voor water te drinke hé ..

  Beantwoorden.
 14. Zouden ze nie beter wa afgeven van hun geld, want het trekt op niks! Belgie het beloofde land kzou zeggen blijft waar je bent want de Vlamingen werken voor de staat en voor het koningshuis. Ze zouden beter doen zoals in Nederland, koning en koningin krijgen een som en de rest werken zoals een ander. Die Fabiola wat doet ze met haar geld ze heeft voor alles een bediende en de rest geeft ze weg! Weten ze eigenlijk wel wat wij moeten doen omdat zij zouden kunnen in luxe leven! De ministers juist hetzelfde ze hebben een kast van een huis – chauffeur – auto – … Ik begin het ook moe te komen we zouden eens moeten doen zoals in griekenland het land volledig plat leggen wie gaat er dan zorgen voor de centjes

  Beantwoorden.
 15. En hoeveel geld halen ze uit het produceren en verkoop van bier? Als er een verbod op komt, moeten die brouwerijen stoppen, of een heel groot deel van hun productie stoppen. Denk dat de inkomsten uit het brouwen en verkopen wel wat meer zal zijn dan de uitgave.

  Beantwoorden.
 16. met wat zijn ze hier in dit apenland toch bezig!!!!hadden ze al het geld ten eerste al nie in die vreemdelingen geduwd dan was de staatskas nie leeg!!en wij belgen moeten dit maar weer eens bekopen,schandalig!!!eerst de sigarettten en nu dit,als alle politiekers eens wat van hun loon doen e da zou al een begin zijn!!!

  Beantwoorden.
 17. Onze meningen doen er toch niet meer toe. We geven onze stem aan mensen die veel beloven, maar eens ze hun plaatsje hebben enkel streven voor wat hij in zijn positie doenbaar vind. Om maar niet te vergeten dat de man die de meeste stemmen had, zijn plaats afstaat…. pffff democratie is een leugen.
  POWER TO THE PEOPLE!

  Beantwoorden.
  1. zou men niet beter alles verbieden en de ministers in de beerput werpen, bende debielen ik begin hier alles te haten, er is altijd iets om aan geld te geraken, ze hebben nog niet genoeg beusevullers ,t’zijn bandieten de regering!!!

   Beantwoorden.
 18. Sacha Van der Putten · Bewerken

  Het moet zijn dat we met veel simpele geesten in onze samenleving zitten aan alle verzuurde reacties te melden…. :-)
  Dit is de Raaskalderij en kalt de raas op heerlijke wijze sinds 1836 :-)
  Geweldig!

  Beantwoorden.
 19. iedereen zegt en iedereen zegt, maar doen? genen enen….
  WIJ zijn het land, de werkende mens, van ons hangen ze af, van ons komt het geld da ze nodig hebben. waarom gebeurd er daar niks aan?
  gewoon stoppen met werken en betalen, land plat leggen. en niet van 1 dag ofzo he, da haalt niks uit, ze komen dat toch van ons terug halen. maar het land plat voor een maand en langer als da nodig is, tot onze bestuurders gaan inzien dat WIJ het land zijn en niet ZIJ!!! WIJ de werkende mens, enkel en alleen WIJ de werkende mens, WIJ laten dit allemaal zomaar gebeuren…. zonder ONS kunnen ze niks meer!

  Beantwoorden.
 20. wie zijn JULLIE om ONS te zeggen wat we mogen en niet mogen??? waar is onze vrijheid naar toe? laat de mensen hun leven leiden, het gaat echt al veel te ver. nooit zal ik gehoorzamen aan dergelijke patroniserende wetten. dan mogen ze me beboeten of gevangenzetten al wat ze willen. het wordt tijd dat mensen beginnen te beseffen hoe erg het gesteld is met onze vrijheid.

  Beantwoorden.
 21. AB Inbev heeft in 2011 9,8 miljard euro winst gemaakt en 0 euro belastingen hiervoor betaald in België.
  De laatste maal dat ikzelf op mijn loonfische gekeken heb gaat van mijn loon 45% naar vadertje staat.
  Mij lijkt het duidelijk waar we dat half miljard gemakkelijker halen ipv de werkende mens nog zwaarder te belasten. Vraag me trouwens af of al onze alcohol minnende politiekers (en geloof me heb er al een groot aantal gezien die niet bang zijn van een glaasje meer of minder) hier unaniem over akkoord zullen gaan?

  Beantwoorden.
  1. Belastingsschaal van 45% !!!!
   Met zo’n loon nog durven klagen.
   Zoals met de extra tax op bedrijfswagens: koppel klaagt dat het hun 350e kost/maand om met een Nissan Qashqai en een BMW 5 reeks te rijden !!!!! Voor dat bedrag kan ik zelfs niet 1 kleine auto 3 of 4 jaarlijks betalen !!! (bedoel wel kostprijs auto + full omnium verzekering + alle taxen + benzine etc inbegrepen) Sommigen beseffe niet hoeveel voordeel ze halen uit een bedrijfswagen.

   Beantwoorden.
 22. Waar zijn de mooie tijden dat we zonder regering zaten, dat voor het VOLK alles perfect liep ( buiten elke dag dat gewauwel over het aanslepende pijnlijke en beschamende toneel van onze politiekers). Denk dat het onderhand wel genoeg is geweest met ons vanalles te verbieden, ons alsmaar zwaarder te sactioneren en te controleren !!! Dat begint meer op een dictatuur te lijken dan een democratie . Al een chance da de zigeuners en da roma volkske goe gesoigneerd worden door onze regering, die in 2011 weeral meer dan 9.000 asielzoekers papieren heeft gegeven zodat ze naar het OCMW kunnen gaan. we gaan precies terug in tijd ipv vooruit. En het geld dat politiekers en hoge pieten op hun bil slagen, en verkwisten aan vanalles en nogwat ?! De brave Belg zal het allemaal wel slikken en ophoesten hé! ECHT BIZAR DAT HET AANTAL ZELFMOORDPOGINGEN IN ONS LAND PLOTS ZO STERK IS GESTEGEN DE LAATSTE JAREN!!!

  Beantwoorden.
 23. Haar dochter zit aan de coke, zijzelf is ook nie vies van een stevige zuippartij en wat voor onzin komt die trut ons nu vertellen ? Of was ze misschien zat als ze dit verkondigde ? Te gek voor woorden eigenlijk

  Beantwoorden.
 24. Dat Pokkewijf gaat het zover brengen, tot wanneer ze nen kogel in haar hoofd gaat krijgen, Ze zouden dat trouwens bij al die mislukte kiekens aan het bewind moeten doen, Als dat er ook nog eens doorkomt, Wordt het zekers Oorlog, Die klootzakken dat met die voorstellen gekomen zijn, gaan niet meer veilig rondlopen !! WEES DAAR MAAR ZEKER VAN !!

  Beantwoorden.
 25. Mannekes … iedereen die hierop reageert om over te klagen, heeft juist bewezen dat ze een IQ hebben van 2 cijfer. Wat zeg ik ? 1 cijfer ! Als je nu nog niet door hebt dat het een grap is, lees dan maar een een ander artikel op deze site.

  Beantwoorden.
  1. Idd, je hebt gelijk.
   De regering tegewoordig is zeker niet tot domme dingen in staat.
   Zoals die bezig zijn …
   Ben al blij dat er mensen zijn zoals jezelf die blijkbaar tijd genoeg hebben om ganse sites door te nemen en dan nog om dozijnen mensen te beledigen.
   Merciekes, dat is dopgeld goed besteed :P

   Beantwoorden.
 26. Ey janette ! Wordt het al zo erg? Binnekort worde we nog opgepakt omda we seks hemme . Hoe erg kant nog worde godverdomme. Als ge geld wilt krijge, zoude beter is wa aant toerisme doen daar krijgde veel inkomste mee, maar er zulle niveel touriste kome als zelfs alcohol al verboden word in bezit en café.
  Bende prakkers

  Beantwoorden.
 27. Ik snap het niet meer… Onkelinkx is minister maar kan niet logisch nadenken… Hoeveel haalt de staat jaarlijks niet uit de accijnzen die ze heffen op alcohol ? 1752 € per hectoliter … En hier worden wat hectoliterkes verzet hoor! Rekenen is er niet meer bij OF gan ze de accijnzen op BRANDSTOF weer omhoog doen, zodat er een compensatie is ? Als ze een vorbeeld willen zijn voor Europa, dat ze dan zorgen dat ze in het vervolg direct een regering vormen ipv ons belachelijk te maken met meer dan 500 dagen zonder te zitten…. Man man, dat bestuurt dan een land. Ze hebben op die paar maanden al meer miserie veroorzaakt dan ik de laatste 20 jaar heb gekend… Ezels

  Beantwoorden.
  1. dit is dan mss voor ‘de lol’ geschreven maar.. het is helemaal ni grappig en heel goed mogelijk in de toekomst me zo een idioten in de regering.
   der zijn genoeg dwaze wetsvoorstellen in dit apeland de dag van vandaag ‘and I for one’ hoop da wij vlamingen der tesamen gaan staan als’t nodig is en da we die achterlijke ministers me hun dwaze wetten op ne dag keer letterlijk bij hun keel gaan kunnen grijpen en ferm pak slaag geven want er zijn er genoeg die t verdienen en zelf ke nodig hebben !!
   Power to the people ! freedom ! weg me ulder kapitalistisch kutland ! back to basics !

   Beantwoorden.
 28. noemt hij zich een belg, het belgisch bier is iets waar we trots op moeten zijn. Ze zouden de wouter beke moeten ontslaan, en eens echt werk laten doen(bv ophalen van afval,platsoen,…) wouter beke is nog slechter dan hitler, maar ik gok wel dat hij binnen een paar jaar het landen zal moeten ontvluchten

  Beantwoorden.
 29. wij belgen zijn allemaal goed om te lullen maar actie dat is wat anders en die vakbonden zijn ook voor het grootste deel zakkenvullers. moest er hier maar EEN gek zijn die een of andere hoge piet afmaakt en er nog de juiste reden kan bijvoegen dan schieten ze misschien wakker. DAN zou het misschien kunnen veranderen. we zijn allemaal tegen de vreemdelingen die hier de grote jan uithangen maar als daar iets gebeurt dan is het daar wel één blok dat op straat komt en niet een paar duizend man. ik ben in ieder geval beschaamd om belg te zijn. en nu maar verder braaf zijn…

  Beantwoorden.
 30. Een schande! Al aan gedacht hoeveel werklozen dit gaat opleveren???????

  Of daar denkt die domme gans van Onkelinx natuurlijk niet aan…

  Besparingsmaatregelen: Illegalen terugsturen en onmiddellijk! Ze geen uitkering geven als ze op straat slapen!
  Alle profiteurs van de ziekenkas gooien… Alle profiteurs hun werkloosheidsuitkering ontzeggen…
  Loon van die politiekers serieus laten zakken??? Maar dat moet natuurlijk niet e…

  Moet ik doorgaan?

  Beantwoorden.
 31. Laten we alle parlemts leden hangen !
  De mensen die zorgen dat het Belgisch volk het maar moeilijker en moeilijker heeft, sociaal als economisch gezien.

  Het is onze regering die er voor gezorgd heeft dat de grootste Belgische inkomen weg gingen, maar het is echt wat ze willen..

  Nu nog eens het alchol weg, (nog eens een grote inkomen voor ALLE horeca zaken die meer dan 700 000 Belgen te werken stelt). In andere woorden zoeken ze dat er minder en minder werk is. En als er minder en minder werk is, zal dit land socialer en socialer moeten worden, en gaan de mensen die wel nog hard werken, meer en meer belastingen moet moeten, dus minder verdienen… Dit is een visieuze cirkel die ons land een communistis land zal maken, maar dat is tog wat ze willen, ze doen er alles voor…

  Sorry dat ik het zo radicaal moet zeggen, maar het is de apsolute waarheid.

  Mijn vraag naar de regering toe is, stop met mijn mooi land kapot te maken, ik smeek u !

  Beantwoorden.
 32. zegt de politiekers dat een wijnkelder voor duizenden euros hebben aangelegt inplaats van zich bezig te houden met zaken die wel nood zakelijk zijn zoals werkloosheid, armoede in belgie, en de onstabiele economie gaan ze nog maar is de burgerij ‘kloten’ om het zo te stellen. Onkelinx ge ze vergeten dat dit het bier land bij uitstek is. als er echt moet bespaart moet worden kijkt dan eerst is naar u eigen.

  Beantwoorden.
 33. Dit kunnen ze toch helemaal niet bereiken?

  Ik ben het eens met het rookverbod. Maar een alcoholverbod gaat er toch over. Mogen wij nog mens zijn en gewoon leven aub? Dit slaat nergens op.

  Beantwoorden.
 34. De weekend-ongevallen die gebeuren door te veel drank da ligt dan gewoon aan de mensen die zo stom zijn om te rijden, wilt dat dan zeggen dat niemand nog mag drinken omdat er paar kiekens tussen zitten?
  En dan nog, als er geen alcohol in ons land te vinden meer gaat zijn, wat dan met alle mensen die werken voor bedrijven die bv. bier produceren? Die verliezen dan toch hun job?
  In plaats van allemaal besparingen te zoeken in de maatschappij zouden ze beter eerst besparen in de regering!

  Beantwoorden.
 35. Kwestie van heel de horeca eens lam te leggen en veel mensen werkloos te maken. Er is een grens, stop met overdrijven. Jullie zijn er een communistisch land van aan het maken.

  Beantwoorden.
 36. Zal het even in mijn correcte hoogst intelectuele niveau beantwoorden… Achterlijke,hypocrieten,geite wollen sokken dragende neandertalers, waar houden jullie je mee bezig, wat het ‘zogenaamde’ alcohool misbruikende vlamingen jullie staatskas aan taksen en acijzen opbrengt vergeten jullie er eventjes fijntjes bij te vertellen!! Mongolen van jewelste in onze dag dagelijkse politiek troef dezer dagen!!!!!!!

  Beantwoorden.
  1. ويلي على العنزة. · Bewerken

   كنت بومة غبي. إذا كنت تعتقد أن كل ما يمكن على ما يبدو لك ينخدع جميع.
   أبيض الحضنة، والخنافس القذرة

   Beantwoorden.
 37. awel als ze die wet ook nog gaan goedkeuren dan kan tegen het einde van het jaar elk cafe zen boeken dicht gaan doen omdat ze failliet gaan of zijn!!!en dan verschieten ze ervan da vorig jaar 5500 cafe’s hun boeken hebben moeten dichtdoen of failliet zijn gegaan.goe bezig dan ze regering van men ……

  Beantwoorden.
 38. Bij zo’n politieke overwegingen moet er bij (het volk) een serieus belletje doen rinkelen dat wat er van hogerhand gebeurd in zijn geheel niet meer moreel verantwoord is!! Het volk moet series eens in opstand komen en niet door te betogen of te staken, we gaan op onze tanden moeten bijten, maar de boel moet platgelegd worden en voor goed!! Er moet opgeroepen worden tot een totale revolutie die onze hedendaagse politiek omverwerpt en er moet plaats geruimd worden voor een nieuwe groepering spraakmakende alternatieve intelligente jongeren uit het volk die echt begrijpen wat ons land nodig heeft, willen we niet eindigen zoals in Griekenland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lees dit deftig en steek het maar goed in uw hoofden allemaal, anders mogen we allemaal buigen!!! Ciao

  Beantwoorden.
 39. NIEUWE WET VOOSTELLING:

  Totale verbod op plezier en gelukkig zijn !

  het schaad onze gezondheid tog zo hard.. Ze vergeten wel te zeggen dat er meer ongevallen zijn door de economische toestanden in europa dan alcohol verbruik !!!!
  Verdomde politiekers, dat ze allemaal eens vermoord worden godverdomme !!!

  Beantwoorden.
 40. Wie dit leest is waarsscheinelijk eens met mij dat er drastisch zaken moeten veranderen in onze politiek ?

  Daarmee voor iedereen die dit leest, om een opsand e kunnen organiseren tegen onze politiek !! voeg mij toe op facebook en spreek mij aan, want alleen kan ik het niet, onze minister moeten omver gegooid worden, en een revolutie moet komen !

  Danku, voor de mensen die nog van Belgie houden.

  mvg. Julien De Mey

  Beantwoorden.
 41. ik ben een leerling van hotelschool Spermalie en moest dit voorstel werkelijk in gevoert worden betekend dit het EINDE van de HORECA mensen doe eens allemaal normaal in plaats van zo’n belachelijke voorstellen op te maken zou je beter je bezig houden met wat belangerijkere zaken zoals het pensioen want daar maken jullie je toch geen zorgen over want ja het pensioen dat jullie eenmaal zullen krijgen is belachelijk veel geld nu moeten jullie eens goed na denken en kijken naar onze toekomst want hoe dat jullie nu bezig zijn is gewoon marginaal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden.
 42. Haha, en al onze belgische abdijen en brouwerijen? sluiten en weer een s 1000 banen die verloren gaan of belgisch bier voor export naar het buitenland? hoe belachelijk is dat niet, ik ga alvast niet naar het buitenland rijden voor een pint te drinken. Als je maar weet dat alcoholverbod voor problemen gaat zorgen, geen cannabisplantages niet meer maar alcoholstokerijen vollenbak aangezien er een enorme vraag is naar alcohol, dus meer dealers en verslaafden, criminaliteit vollenbak. van de dag dat het alcoholverbod zou intreden krijgen we te maken met een kwade belg! zwarte mars richting belgisch parlement, wij kunnen ook hardleers zijn

  Beantwoorden.
 43. En wat sharia4belgium betreft, Gelle schapenneukers moete ullen bek toe houden. wij komen in ulle apeland ook ni zevere, Belgie is van de vlaming, da gelle nog het lef hebt om u zegske te doen amai. Gelle zijt gelijk strontvliegen op ne rotte appel, in zware tijden er een schepke bovenop doen.

  Beantwoorden.
 44. Wat een dom wijf die moslima. Ga u eens opblazen voor Allah stom varken.

  En wat dat bannen van het bier betreft: binnenkort mogen wij enkel nog werken en betalen. De gewone man word voor alles gestraft. Ik verhuis binnenkort.

  Beantwoorden.
 45. Misschien moeten we eens kijken hoeveel de regering ons jaarlijks kost….
  Trouwens een glas rode wijn per dag is zelfs gezond.
  Nu, hoeveel verdienen ze niet jaarlijks met de taksen, boeten en belastingen op de winst van deze producten?
  Zo’n kortzichtige berekening voor zo’n “wijze” mensen.
  Man man man….. waar zijn ze mee bezig. Dat ze eerst eens de echte problemen oplossen! Jammer dat er geen boetes staan op kinderachtig gedrag tussen politici….hun kosten zouden vlug gedekt zijn.

  Beantwoorden.
 46. Ik ben het hier totaal oneens mee! Hoe gaan ze in godsnaam alle alcoholgebruik verbieden! Alcohol hoort al lang bij talloze tradities. Zelfs in de kerk wordt wijn gedronken door de pastoor! En als ze het over gezonheid hebben, waarom geven ze zwangere vrouwen dan in het ziekenhuis pied d’boeuff??? Alle alcohol verbieden is onmogelijk. Er zijn andere manieren om ongevallen en drankverslaving te voorkomen maar we zijn gewoon te lui om er moeite in te steken. We zoeken liever naar een voor de hand liggende en gemakkelijke oplossing.

  Beantwoorden.
  1. Talloze tradities kunnen doorbroken worden met zo’n wet! Zelfs in de kerk wordt alcohol gedronken? Zelfs in de kerk worden er kinderen misbruikt, moet het daarom goed gesproken worden?? Weg met die rare tradities waar niemand iets aan heeft, alcohol brengt alleen problemen met zich mee.

   Beantwoorden.
   1. Ik denk dat er een groot verschil is tussen traditie’s, het Gebruik van alcohol en het Misbuik van Alcohol en dan zeker als je het misbruik van kinderen er bij haalt.
    Het is niet omdat jij er niets aan hebt dat niemand er iets aan heeft.

    Beantwoorden.
 47. Strak plan

  Willen we dan ook al die politici buiten gooien die onzin verkondigen? Dat is pas een serieuze besparing, dan zijn meteen alle problemen opgelost en kunnen alle hardwerkende arbeiders, bedienden en zelfstandige stoppen met belastingen betalen want dan is er meer dan geld genoeg. A ja en sigaretten en tabak moet dat dan ook niet verboden worden? Dan kunnen meteen ook alle café’s dicht want dat kost ons ook veel geld, niet? Waren er ook geen opbrengsten aan tabak en alcohol, hoe noemt dat nu weer, accijnzen of zo??

  Beantwoorden.
 48. Strak plan

  In de hele wereld zullen ze wel de wenksbrouwen fronsen, ‘S werelds grootste bierland gaat verbieden om zijn eigen producten te verkopen in eigen land. Hahahah wat gaan die politici zich toch weer belachelijk maken. Als importeur van whisky zie ik dit wel volledig zitten, tijdens de drooglegging van de Amerikanen is er nooit zoveel whisky verkocht als toen dus, …. .
  Ik kan u nu al voorspellen wat de uitkomst zal zijn, uiteindelijk zullen ze het niet afschaffen maar ze gaan de accijnzen verhogen, ze zijn alleen nog een reden aan het uitvinden om dit te verantwoorden.

  Beantwoorden.
 49. W T F

  Willen ze dat wij machines worden of zo???
  waarom moet een minister zoveel verdienen? wat doen zij wel meer dan een arbeider????????????????????
  en ze hebben geen onkosten en moeten geen belasting betalen dus wedde is voor vertier alleen of grote spaarboek de lafaards.

  EN ik vind dit wel goed eigenlijk: ALCOHOL ILLEGAAL EN CANNABIS LEGAAL
  en waarom? daarom: omdat cannabis een genezende werking heeft op het menselijk lichaam.
  -het helpt tegen ASTMA ben zelf bewijsstuk!!!!!!!!!!!!!

  -KANKER GENEZEND is al meer of 35 j bewezen in USA !!!!!! maar in doofpotje gestoken

  -KALMEREND wat leid tot rustiger en aandachtiger rij gedrag en minder ongevallen in het verkeer. ook bewezen met campagne ooit in UK
  maar ook maar in doofpotje gestoken.

  en waarom ?????

  DA KAN toch nie zeker :( gedachten van de maatschappij)

  -beter ademenen door iets te roken ????? ale oe kan ta nu???

  – wa softdrugs gebruiken als medicijn???? zooot zot zot????

  – stoned rijden minder ongevallen dan nuchtere mensen?????? da kan nie jong??????????????????????????

  EN TOCH WORDT HET TIJD DAT MEN EENS GA BESEFFEN DA CANNABIS EEN PLANT
  IS EN GESCHAPEN IS DOOR ” THE CREATOR ”
  (god,allah,ftw 666,…,whatever)

  EN DAT ALCOHOL GEEN NATUURLIJK PRODUCT IS ( mengen en reageren van verschillende grondstoffen) en uitvinding van mensDOM is!!!!!!

  IK HEB NOG NOOIT GEWETEN DAT IEMAND ZIJN RELATIE OF LEVEN KAPOT IS

  GEGAAN OMDAT HIJ IEDERE DAG EEN JOINTJE ROOKTE. WEL AL VEEL DOOR

  ALCOHOL VERSLAVING, ALCOHOL IN HET VERKEER, OP HET WERK,…..

  ENE KOFFIE OF CAFEINE ZELFDE LIEDJE

  GA POLITIEKE PARTIJ BEGINNEN DENK IK

  mijn partijnaam: KANJABI (healing the world )

  of iemand beter voorstel?????

  mijn doelen: – ALCOHOL IN HET VERKEER NAAR 0,000- TOLERANTIE

  – CANNABIS LEGALISEREN MAAR OOK VERBONDEN AAN

  REGELS.

  – PEDOFILIE, VERKRACHTING,MOORD MET VOORBEDACHTE
  RADE,…(met voorbedachte rade)= DOODSTRAF
  BIJ KOGEL, STOEL,INJECTIE OF BIJ WENS VAN
  SLACHTOFFER(s) INDIEN NOG LEVENDE EN NIET
  ONTOEREKENINGSVATBAAR.

  – AFSCHAF KONINGSHUIS EN PERIODIEKE VERKIEZING
  A LA SYSTEEM USA

  – GELIJKE WEDDE VOOR IEDEREEN EN ALLE SECTOREN
  EN GEEN BTW OF BELASTING. DE WELGESTELDE EN
  BEVOORRECHTE,MULTIBEDRIJVEN,TOP 100 RIJKSTE
  TER WERELD,…( zwemmen van het geld)
  VERPLICHT MINIMUM 20% AF TE STAAN AAN DE MINDER
  BEDEELDEN,KANSARMEN,INVALIDEN,ZIEKEN,
  GEPENSIONEERDEN,…

  LATER MSS NOG VEEL MEER POSITIEVE DINGEN WIE WEET DA?????
  FOR NOW BACK TO REAL AND WORK …

  Beantwoorden.
  1. Probleem is dat als multinationals idd meer geld verdienen, maar als men ze fors gaat belasten, ze naar het buitenland gaan trekken waar het goedkoper is. Dus weer zoveel mensen die ontslagen gaan worden.

   Ben eigenlijk tegen de doodstraf = men komt er dan nog goed vanaf. Eerder veel jaren solitaire opsluiting + harde arbeid (ok kost ons ook geld), want hier en daar zijn er misschien onschuldigen bij, die later worden vrijgesproken.

   Koningshuis : volledig mee eens ! Vind niet dat wij ze geld moeten schenken, en dat ze dit vrolijk kunnen spenderen naar eigen goeddunken, of hun vele reisjes (zogezegd voor de diplomatiek die ons geen bal opleveren). Vind het een slag in het gezicht van vele arme mensen, dat zij daar in hun leuke en overgrote paleizen wonen, en ook nog een sjieke bijwoningen hebben in binnen- en buitenland.

   Al die leuke “goede doelen”… tsss. Ben nog al die jaren aan het wachten op ook zo’n uitgebreid TV- en media-aandachts-benefit voor de eigen armen. Kan het ok vinden dat er ook geld naar de arme landen gaan (is trouwens verplicht door Europa), maar wij hebben ook armen. Daar mag van mij part eens iets heel groots voor worden opgezet.

   Als de “allochtoonse” gemeenschap zich evenzeer zouden inzetten als de “autotochtoonse” gemeenschap ten dienste van het land, en diens bevolking mag dit voor mij zeker. Niet de clown uithangen op school, of fatsen en op straat hangen, om dan later aan te kloppen dat ze geen kans krijgen in de maatschappij. Betere opvolging/begeleiding ??

   Ministers mogen van mijn part veel verdienen, indien ze ook evenveel worden belast (percentage-gewijs) als de modale burger. Wel uiteraard met een betere structuur dan nu het geval is. x.000 postjes verdelen lijkt me toch geen echt goed idee, als daar veel geld moet voor betaald worden. Ook geen 7000 onderzoeken, en daar achter nog eens controle onderzoeken, en dan nog eens een commissie om het nog eens te tripple-checken, en vervolgens nog een extra raad bijeenroept (wat vele miljoenen euro’s kost) om te voorkomen omdat er een paljas te diep in het glas kijkt, en een onschuldig slachtoffer maakt in het verkeer. NEEN, als de minister van justitie, iedere maand zijn bangelijk salariske ontvangt, vind ik het ook niet nodig, dat hij beveelt aan zijn 500 onderdanen iets op papier te zetten. Hij kan misschien eens met 2 of 3 mensen samenzitten en eens voor de verandering “echt” werkt met de handen uit de mouwen en iets constructief doet veranderen aan zulke randgevallen.

   Beantwoorden.
 50. Met alle respect voor de politici,maar dit is ronduit belachelijk!
  Ik kan heel goed begrijpen dat de vele weekendongevallen en de vele problemen die voortkomen uit het gebruik van alcohol een probleem vormt in onze maatschappij… Maar om dit volledig te verbieden? Dat is gewoon simpelweg belachelijk.
  Als dit effectief een wet zou worden zal ook dit een golf van protest veroorzaken.
  En bovendien ligt het probleem niet bij jongere mensen die, bij het uitgaan in het weekend, alcohol drinken, maar vooral bij mensen die zwaar verslaafd zijn aan drank! Het zijn die mensen die ze beter moeten opvolgen en het is aan die mensend dat ze moeten verbieden van nog te drinken. Ik weet ook dat dit niet evident is, maar iedereen straffen vanwege problemen met een beperkte groep in onze maatschappij houdt hier in dit geval geen enkele steek!
  Tot slot zou het eventuele verbieden van drank alleen maar slechte gevolgen met zich meebrengen. Het is als een kind altijd verbieden van te snoepen, en dan achter de rug zal dat kind net nog meer gaan snoepen dan een ander kind dat wél, maar beperkt, mag snoepen.
  Door een verbod op alcohol zullen de problemen in ieder geval niet opgelost worden!

  Beantwoorden.
 51. Denk je echt dat ze dit zullen verbieden ?! T’zijn die politiekers die nog het meeste drinken dus moeten we nog geen vrees hebben !!! Als ze echt willen hopen geld verdienen mogen ze de buitenlanders géén geld geven want als wij als belg mochten in een ander land gaan zouden wij ook geen cent ontvangen alsook plooien ze hier voor de moskees.De gewone burger moet meer en langer werken voor telkens meer af te geven aan de belastingen terwijl politiekers meer en meer mooiere postjes krijgen met een dikke wedde en veel bonussen.Politiekers kunnen gerust met 25% minder per maand ipv meer dan 10000 euro en enkel de koning en de troonopvolger zouden geld mogen ontvangen en de rest moet er ook maar voor gaan werken. Ook in de sport zou het wel wat minder kunnen want het steekt allemaal de ogen uit van een gewone arbeider die 40 uur per week moet goed presteren om een schamel loontje te ontvangen van rond de 1500 euro.We hadden NOOIT mogen meedoen aan de euro

  Beantwoorden.
 52. Jongens, wat zijn we toch een stelletje debielen !!!!!
  Een ongeloofwaardig verhaal ( 1 van de zovele ) op een website die DE RAASKALDERIJ noemt. Massaal beginnen we onze gal uit te spuwen op alles en nog wat . Onbegrijpelijk dat er slechts enkele inzien dat dit verzonnen verhalen zijn. 1 goede raad : lees goed en aandachtig, denk eerst goed na vooraleer je zulke onzin uitroept.
  De nederlanders zullen weer lekker lache met de domme Belgen…….

  Beantwoorden.
  1. Inderdaad had dit eigenlijk ook snel door, desondanks is er hier toch een ludieke commentaar-opvolging gestart waar af en toe dikke waarheden tussen zitten inzake problemen in de maatschappij.

   En wij “domme belgen” lachen ook veel hoor met de “domme nederlanders” die soms ook totale blunders kunnen maken :)

   Beantwoorden.
 53. Wa gaat die verrekte boerka vereniging zich moeien met de wetten van België!Dat ze eerst in hun eigen land iets gaan doen aan al hun achterlijke opblaaspoppen ipv hier te immigreren en gelijkertijd de macht proberen in de hand te krijgen.Van mij part mogen er meerdere verbiedingen komen p al die buitelanders die snachts op straat ronddwalen opzoek naar slachtoffers om te bestelen.Dat ze daar een keer strenger op worden ipv hun eigen landgenoten hun plezier en vermaak af te nemen.

  Beantwoorden.
 54. Wat een domme wetsvoorstel: 25000+ wetten in 1 land, teveel,, maak nieuwe, veel te veel.

  Kost half miljard, jullie lonen kosten meer dan half miljard voor het land te leiden,, en toch komt er niks goeds uit de bus.

  Totaal alcohol verbod is zinloos, want zo bereik je helemaal niks.Er is altijd alcohol geweest en dat zal zo blijven.
  16- geen alcohol , ok , kan ik inkomen.maat totaal verbod????
  Jullie weten niet eens wat jullie doen tegenwoordig, ministers in overvloed, maar geen 1 die iets zinvol kan uitroepen.

  Sociale zekerheid? 0
  werkzekerheid? 0
  lonen vs prijzen? 0 – 1

  Gewone burgers bekostigen alles wat jullie doen, maar jullie doen bijna niks terug voor de burger.

  Kijk eerst naar het volk en VOOOOOR het volk.Dan pas het land.

  Domme ministers…ga een gangshop openen.llemaal 1 pot nat.

  of we gaan es gaan aankloppen aan uw deur wanneer je iets niet wilt wie deze wet zou willen goedkeuren.

  ik vergelijk: ministers vs. varkens

  zoek verschil?

  GEEN!!!

  allemaal voor zichzelf en niets voor een ander.

  Beantwoorden.
 55. Ze willen dus een totaalverbod op alcohol, Belgie is volgens mij één van de grootste bierproducerende (lees producent van de meeste soorten bieren) in de wereld.
  Wat willen ze bereiken da al die mensen die hier ook maar wat hun geld mee verdien ook op straat komen te staan.
  Ik ben akkoord met het feit da we nie moeten drinken als we rijden maar kom nu drijven ze het toch wa heel ver zeker! Uilskuikens.

  Beantwoorden.
 56. al eens gedacht om europa gelijk te stellen op levensstandaard?
  zo kan iedereen in heel europa de kans krijgen om zijn leven op te bouwen in land van herkomst.
  Je moet de migranten niet de schuld geven om het leven te leiden waar ze ongewilligt in gegooid worden. we zijn allemaal mensen en moet als mensen behandeld worden maar niet als beesten. kijk gewoon naar jezelf en geef wat je graag zelf zou willen.

  Eli

  Beantwoorden.
 57. Er zijn zoveel dingen die de regering zou kunnen doen om het begrotingstekort te dichten!!!

  Migranten: Zoals in USA een toelatingsproef laten afleggen; zowel op Belgische geschiedenis, taal, en niet te vergeten een psychologische proef om de psychopaten er proberen tussen uit te halen.
  In USA moet je bewijzen dat je een job of bestaansmiddelen hebt voor je het land in mag! Sociale steun enkel voor Belgen of migranten die de volledige Belgische nationaliteit aannemen en inderdaad pas na een wachttijd, zoals dit trouwens ook voor de belgen al het geval is!!!
  Illegalen onmiddellijk en zonder pardon buiten zetten! En deze ook registreren, bij volgende overtredingen boetes of werkstraffen.
  Migranten die zware misdrijven plegen veroordelen en hun Belgische paspoort terug afpakken en hun straf in eigen land laten uitzitten.

  Politiekers, zijn ook maar mensen die een gewone job uitoefenen waarom krijgen zij een loon van ronde de 10000 € per maand??!!
  Hoe komt het dat alle politiekers hun loon hebben behouden tijdens de periode dat er geen regering was?!? Men zou hier ook inhoudingen moeten op doen vind ik.

  Uitgaven van de staat: Voordat er een gebouw of brug ofdergelijke gebouwd wordt zou de nuttigheid en de overbodigheid ervan eens geëvalueerd moeten worden! Hoeveel bouwwerken heeft de regering al laten uitvoeren die achteraf terug zijn afgebroken of niet in gebruik zijn genomen. Staatsgebouwen verkopen om ze achteraf terug te huren?!? Wat nut heeft dit? Vluchtheuvels, wegversmallingen, slecht onderhouden wegen, hierdoor gebeuren ook vele verkeersongevallen door. Hoor je hier iets van, neen!

  Betalen we nog niet genoeg! Belastingen op je loon. Dan als je met je hard verdiende centjes een auto of een huis wilt kopen, autotaks, grondlasten, registratierechten, milieutaks, ….

  We mogen al niet meer roken op café, binnenkort in je EIGEN auto of op straat in de open lucht niet meer. Ha nee he want je staat op gemeentegrond!!!
  Nu ook nog alcohol, er zijn genoeg mensen die zorgen dat er een BOB in het groepje is, een taxi of een bus nemen.

  Als ze die lijn willen doorvoeren en iedereen over dezelfde kam scheren dan moeten ze dit op alle vlakken doen! Illegalen, migranten, politiekers die “staken”, regeringsmensen die het geld buiten gooien,… alles buiten dan!!!!

  Leren ze dan niets uit het verleden; de drooglegging in Amerika in de 20ste eeuw wat heeft die niet veroorzaakt! Het ontstaan van een zwarte markt, groei in de criminaliteit, verder economisch verval! Weeral zijn de café’s in ’t vizier, maar ook drankenhandelaars, brouwerijen, …
  Weerzoveel zaken die gaan sluiten en weer zoveel werklozen erbij, en dan maar zagen dat er zoveel werklozen zijn! Regering WAKE-UP, stop met wetten te maken die de economie verder aantasten.

  Indien van al die zogenaamde politiekers die ervoor gezorgd hebben dat we geen regering hadden een inhouding van 2000 euro op hun loon hadden gekregen was het begrotingstekort al voor de helft opgelost.

  Waarom het enige dat vele mensen nog kunnen doen met de overschot van hun loon nadat ze alle belastingen, taksen, huur en eten betaald hebben nu ook nog eens gaan afpakken!!!
  SHAME ON YOU!!!

  Beantwoorden.
  1. Op de ene of andere manier hoop ik dat de politiiekers eens gaan nadenken over wat de belgische bevolking daadwerkelijk zou willen hebben in plaats van alles maar te regelen in naam van de democratie. Als er dan een democratie is wat ik stilletjes aan betwijfel, laat de bevolking dan voor eens hun stem horen ipv wetten te laten gewaarworden om dan op die manier aan te tonen dat de regering voor het jaar 2012 het toch niet zo slecht hebben gedaan. Dat is het enige wat ik hierop te zeggen heb!!!

   Eli

   Beantwoorden.
 58. Zuipen om te zuipen is inderdaad voor niemand goed, de alcohol verslaafden zijn inderdaad voor iedereen een probleem.
  Maar om daarom terug iedereen anders die gewoon eens graag geniet van een glas te gaan drinken te straffen is een regeling die ze ook in de kleuterschool toepassen.
  Mensen jullie zijn echt niet goed bezig, ik denk toch wel da er geld in ons land aan veel slechtere zaken en vooral dringende zaken mot worden nagekeken.
  Groeten van een hardwerkende Belg.

  Beantwoorden.
 59. -Geef iedereen de kans om zijn sigaretje te roken.
  -Geef iedereen de kans om zijn pintje te drinken.
  -Laat iedereen met een betaalbaar autotje rijden.
  -Laat iedereen betaalbaar zijn huisje verwarmen.
  -Deze maatregelen brengen miljoenen in de staatskas en het probleem van pensioenen en vergrijzing lost zichzelf op.

  -En voor de tegenstanders jullie hebben het recht om super gezond te leven en oud te worden en dan maar zagen om zo snel mogelijk op pensioen te gaan en voor meer pensioen dat de voorgaande betalen en dan kan er nog geen bedankje af goe bezig mannekes

  Beantwoorden.
 60. Hahahaha ze moeten het maar eens proberen ik denk dat Brussel te klein zal zijn :D
  Alhoewel dat ik vind dat ze al te ver zijn gegaan met hun wetten en bezuinigingen kick dat buitenlands gespuis maar eens buiten en stop met geld te investeren in iets waar ge nooit nog iets van terug ziet .
  En hou die goedkope werkkrachten van het Oostblok eens tegen want mijn job staat er op het spel door die gelegaliseerde koppelbazerij want het is schering en inslag in de bouwsector.
  Maarja wij onnozel Vlamingen laten ons al veel te lang op de kop schijten doe zo voort en we eindigen net als Griekenland

  Beantwoorden.
 61. Amai zeg. En dat gaat allemaal stemmen volgende maand!

  Ik vraag me wel af in hoever de peilingen voor de verkiezingen kloppen, want ik heb de indruk dat de meesten hier de vraag nog niet eens zullen begrijpen :-)

  Beantwoorden.
 62. achterlijke leeglopers ! ulle tessen zullen wel vol raken terwijl HARDwerkende mensen ( gelle nie dus !!!) hun tessen leeg raken ! ze moesten ulle allemaal tege de muur zetten . snotmuilen !!

  Beantwoorden.
 63. Quote: “Met een totaalverbod op alcohol kunnen we België opnieuw op de kaart zetten als vooruitstrevend pioniersland”

  Wat een falen… Pioniersland, lol,… De illegale stokerijen zullen als paddestoelen uit de grond schieten,… Slecht gemaakte alcohol kan nog sporen van methanol bevatten en dat is giftig,… Dus veel meer schade voor volksgezondheid,… Dan gaan er natuurlijk straffen moeten uitgesproken wroden voor de criminelen die die alcohol maken, wat dan ook weer geld kost aan cellen etc…

  Wie zulke wetsvoorstellen maakt shiet eerst en vraagt zich dan pas af wat het doelwit is…

  Beantwoorden.
 64. … Achja, in oost europese landen kost een liter illegale alcohol(90% proof) iets van een halve euro ,… Dus alle bedrijven die alcohol verkopen falliet, en voor het volk zal er straffer spul voor een goedkopere prijs beschikbaar zijn,…

  Beantwoorden.
 65. tis gelijk attijd de faut van de sossen dat dat zoo lang duurd voordat die nieve wet er door is altijd tselfde met die roode flikkers der was nu eens een kans om komaf te maken met die stinkende dronkaarts op en onder den tram

  Beantwoorden.
 66. de belgen zouden beter es massaal op straat komen ge zut er omdenduur in schoppen zakkenvullers!!! wa gaat volgende zijn..zouden beter iets doen aan die vreemdelingen die ons kweet ni hoeveel geld kosten bende smeerlappen!!!!

  Beantwoorden.
 67. Gezien de reacties zal het land er alleen maar op vooruit als er geen alcohol meer zal zijn, ik stem ook voor geboorte beperking en het legaliseren van het uitvoeren van een post natale abortus.

  Beantwoorden.
 68. mensen dit is een vals verzonnen gefaked artikel, op een site voor verzonnen nieuwsfeiten.
  Niets op deze site is waar, het is allemaal bedoeld als humor!

  en aub denk toch even 5 minuten na voor u kwaad en haat begint te verspreiden op het internet.

  groeten uit Oppuurs :P

  Beantwoorden.
  1. Man man man geniet toch van de artikels en reacties en stop met er ons op te wijzen dat het fake is. We hebben het nu wel gesnapt dat je de intelligentste hier bent. En voor de rest: veel jeuk gewenst… En veel te korte armpjes!

   Beantwoorden.
 69. Naar verluidt gaan ze alle brouwerijen in België sluiten , dit zou het (spuit)waterverbruik van het Waalse “Spa” en “Chaudfontaine een boost geven, als de Walen hier maar niet achter zitten! Verder mogen we ons verheugen op de import van “Heinekens Buckler 0 %” , als de Hollanders hier maar niet achter zitten! Ook zouden Chinese frituur uitbaters starten met de verkoop van “Geen Seng” drankjes voor uw gezonde dorst, als de….

  Beantwoorden.
 70. amaai !! mogen wij hier eigenlijk nog iets doen dan !!!! sluit dan maar direct alle café’s en restaurants ook .. GVD !! smijt die vuile profiteurs hier buiten en al die politiekers en koninghuis ook ! vuile zakkevullers ! wij zijn nog juist goed om te werken en belastingen te betalen..

  Beantwoorden.
 71. Het kost de staatskas een half miljard euro, hoeveel belasting en taks brengt alkohlische drank op .nog iets een alkoholieker sterft over het algemeen nogal wat jaren vroeger dus minder pensioen uitbetalen, en als al die café uitbaters en drankencentrales aan de dop moeten hoeveel kost dat. Dit gezegd zijnde mag je alleen nog werken zonder enig genot tot je dood valt!

  Beantwoorden.
 72. da ze in hare put kruipt da mens
  zal er nekeer aandenken als zij een feestje heeft van een of ander
  ze kan emigreren naar moslimland en da ze haar dan ook ineens ne boerka aan doet da ze haar gezicht ni zien :p

  waar is da mens mee bezig
  gemakkelijk praten met zo’n postje è

  Beantwoorden.
 73. Zeg Mr Bean… in wat voor tijd leef jij eigenlijk?

  Wat een stelletje randdebiellen zitten er toch in Brussel ons geld op te vreten… ja ons geld word daar gewoon opgevreten!!
  Het word hoog tijd voor een totaal verbod van opvreters in Brussel!!

  Beantwoorden.
 74. Dit noemen ze dan een democratisch land, de mensen gaan binnenkort niks meer mogen doen, ik vind het eigenlijk wel erg dat de politiekers over een volledig verbod van alcohol spreken, want ik vraag me dan af wat jullie politiekers zullen drinken op de nieuwjaarsreceptie, water of bruisend water.
  En wat zal er dan gebeuren in de toekomst er zal dan niemand nog op café en restaurant gaan, en dan gaan er goeie zelfstandige mensen failliet door de politiek, en dan hebben jullie als politiekers minder belastingen en wij de werkmensen zullen dit dan ook nog moeten betalen!!!!!!!

  Beantwoorden.
 75. “Anno 2012 zouden we ons als maatschappij toch al bewust moeten zijn van de vele gevaren die plezier met zich kan meebrengen. Ik denk bijvoorbeeld aan de talrijke weekendongevallen op de weg, die veel te vaak worden veroorzaakt door mensen die zich even daarvoor nog kostelijk stonden te amuseren.”

  met andere woorden.. men mag zich ni mer amusere? KLOOTZAKKEN!!!!!
  ik rook en drink zelf ni… maar da wul ni zegge da andere het ni moge hé!
  GEZONDHEID is iet waar ge ZELF voor mut kiezen!
  want als ge gezond wilt zijn is het naarschijnt normaal dat ge langer leeft en daarmee dat men wegens de hogere kosten (ziekenhuis, medicatie, ect…) de oudjes nog meer laten afdrage aan de ziekenkas.. omdat ze gezond willen zijn en kiezen om langer te leven (yep.. dat is dus ook al gezegt geweest)
  dus iemand die ongezond leeft en oud wordt moet dan niet betalen?
  laten we maar zwijgen van de hele vele oudjes die WEL heel hun leven emme afgedrage aan de staat, ginge werke… of ze nu ziek ware of ni…
  dus wie rookt is slecht en vies en wie drinkt zorgt voor ongevallen door zich te amuseren.
  schone politiek -_-
  pakt maar af wa ge wult eikels! Uiteindelijk barst de bom wel… veel ‘plezier’ mé ulle champagne op ulle dure feestjes… verslikt u ma goe!

  Beantwoorden.
 76. Remember de drooglegging in America in de jaren 20 van de vorige eeuw. We zijn verdomme in de 21ste eeuw!!!!! Hebben onze politiekers echt niets anders te doen. Amai moet toch plezant zijn om aan politiek te doen.

  Beantwoorden.
 77. Veel zinnige reacties staan er nog niet tussen , het gaat hier over een artikel ivm alcoholverbod dus waarom beginnen mensen dan plots over heel andere onderwerpen ? En trouwens maak jullie geen illusies , dit verbod zal er NOOIT komen dus waarom al deze tamtam . Dehaene verdient miljoenen aan inbev :-) . Dat alcohol niet gezond is weten we ondertussen maar ze kunnen niet alles verbieden wat ongezond is want wat kunnen we dan nog eten ? Vlees – hormonen / groenten en fruit – pesticiden / enz. dus af een toe een frisse pint kan zeker geen kwaad . . . schol

  Beantwoorden.
  1. Er wordt inderdaad rond de hete brij gedraaid maar het is in wezen verkiezingspropaganda van de P.S. die hun stemmen moeten halen bij de moslims!!! Dus is het we belangrijk dat dit aspect van de zaak belicht wordt.

   Beantwoorden.
 78. Amai totaalverbod op alcohol.. en de vele gevaren die plezier met zich kan meebrengen? wa voor een zuur mens is da? (wacht binnen 10 jaar betalen we nog belastingen voor de dagen dat wij ons gelukkig voelen). En er nog van overtuigd dat ze er een half miljard op zullen besparen.. hoeveel zal het kosten om de illegale drank verkoop tegen te gaan en bijkomende criminaliteit. zullen de gevolgen van alcohol misbruik niet nog erger worden? en hoe zal dit onze maatschappij aantasten. Volgens mij gaat dit ons land nog kwetsbaarder maken tegenover sommige groeperingen of althans de poort openzetten voor gedwongen anti-westerse toegevingen. Ik vraag mij af waarom ik elke dag opsta om te gaan werken. een huis kopen zit er voor mij niet in hoogst waarschijnlijk.. op dit moment denk ik er ook niet of ik later kinderen wil. welke druk zal op hun schouders liggen en wat zal de kwaliteit zijn van zijn of haar leven?

  Beantwoorden.
 79. RAASKALLEN
  1) Beuzelen 2) Bazelen 3) Doordraven 4) Flauw praten 5) Fantaseren 6) Ijlen 7) Kolderen 8) Kletsen 9) Leuteren 10) Onzinnig praten 11) Onzin praten 12) Onzin vertellen 13) Radoteren 14) Razen 15) Revelen 16) Schreeuwen 17) Tieren 18) Te keergaan 19) Uit de nek lullen 20) Uit de nekharen lullen 21) Zwetsen

  Drink er nog eentje mannen! ;-)

  Beantwoorden.
 80. Ze is in het geniep, zoals politiekers zijn, moslima geworden denk ik, denk ik hé. Staatskas! Die komt maar goed als er economen het land regeren en geen vriendjes van etc. MAAR, laat de economen NIET weten over welk budget ze beschikken anders is het terug verdelen “onder de armen”!!!!!!!!

  Beantwoorden.
 81. In de USA hebben ze de drooglegging gekend met als gevolg een enorme oorlog tussen drankstokers, smokkelaars en gangsterbendes die meestal bestonden bij de gratie van corrupte politici. Mvr. Onckelinkx heeft waarschijnlijk dit voorstel gedaan na een nacht pimpelen met één van haar islam exen. Ze zou beter moslima worden, dan zou ze niets meer te zeggen hebben en in een boerka haar huishouden moeten doen. Ook de katholieke huichelaars staan te springen om alle leuke dingen af te schaffen en terug de ban van de kerk te promoten.
  Alles wat leuk is moet verboden worden, seks, alcohol, een lekker etentje, sportverenigingen enz. Allemaal terug naar de mis en weer gaan vasten, gaan biechten, je geburen overdragen en mekaar doodpesten zit in de genen van die hypocrieten. In feite zijn de katholieken even erg als de moslims. Alle godsdiensten zijn uitingen van achterlijk gedrag door kiekens die liever boete doen voor alles en nog wat dan te genieten van het leven. Met uitzondering van de leiders natuurlijk want die zullen hun cocktails niet laten.
  Wat een onnozel gelul en weeral een reikende hand naar de Islam vanwege de sossen.

  Beantwoorden.
 82. De ingrijpende maatregel komt er nadat bekend raakte dat de strijd tegen drankzucht de staatskas jaarlijks meer dan een half miljard euro kost .

  Tel maar eens hoeveel belastingen je meer zal betalen dan ;-) .

  Alle wijnhandelaars failliet, alle wijnproductie is failliet = werkloosheid, leegstand van gebouwen en dan ook braakliggende gronden = betalen omdat de staat dit moet onderhouden
  Horeca nog maar is op zen gat = werkloosheid = betalen
  Geen inning meer van boetes = geen geld voor de staat
  Alle taksen die de staat heft op alcohol = geen inkomsten voor de staat = belasting de lucht in
  Geen invoer van dranken = geen import taksen voor de staat
  Inbef en alle andere brouwerijen ?? mag dan ook niet meer bestaan = werkloosheid geen export inkomsten voor de staat, geen belastingen van de firma, geen rsz en bedrijfsvoorheffing van alle werkloze werknemers.
  Belgiê staat bekend om bier = geen bier, waar staat belgië nog op de kaart zonder zijn meer dan 800 soorten = firma gaat brouwen in buitenland = nie goe voor de economie in België = nog meer werkloosheid
  Alle inwoners van tegen de grens gaan dan hun pintje drinken in het buitenland = geen inkomsten voor belgië, geen taksen, een stuk economie emigreert en daar zijn de buurlanden dan weer goed mee

  Conclusie, wij gaat betalen voor de miljarden dat deze wet gaat kosten, enkel coca cola heeft hier baad bij, dus zullen we ook meer gaan betalen voor de frisdrank en voor water want iets anders is er niet meer.
  1 voordeel, we zullen niet meer moeten opdraaien voor onze minister haar loon, chauffeur, kabinet, …

  Verbod is geen oplossing, hoe er mee om te gaan wel.

  Beantwoorden.
  1. Dit is gewoon verkiezingspropaganda om bij haar moslim vrienden stemmen te ronselen. En nog iets, de moslims drinken ok alcohol, maar dan wel in het geniep, dus als echte hypocrieten .

   Beantwoorden.
 83. Wat me hier vooral opvalt zijn de taal- en spelfouten, het schabouwelijk woordgebruik en de armoede van geest bij sommige reacties. Er zit toch een spellingscontrole op iedere PC? Gebruik die dan zodat iedereen begrijpt wat er geschreven staat.

  Beantwoorden.
  1. Het is een echte verademing om eindelijk eens een reactie te lezen waarin wél twee woorden op een deftige manier en foutloos achter mekaar worden geplaatst. PC is wel met kleine letters …

   Beantwoorden.
 84. Als alcohol verboden word, dan zou ik ook graag direct eten willen verbieden, want mensen kunnen zich dood eten aan al dat vettig eten, en weet je wat verbied gelijk ook vrijheid van meningsuiting, rot op met die zever, je kunt niet iets verbieden en verwachten dat de mensen dat zomaar accepteren, en als dat wel zo gebeurd gaan we dat dan nog wel is zien welke miserie dat je creeërt. Horeca zal verleden tijd zijn, en de drankenhandels? Wat gaat dat allemaal weer niet kosten als die zaken failliet gaan en er weer meer werklozen bij komen, flikker toch een eind op benden mongolen, is dat nu serieus het volk dat ons land tot z’n recht moet laten komen, kust ze dan maar wi!

  Beantwoorden.
 85. Een kost van “een half miljard euro”, wel misschien moeten we de economie kapot maken door alle lokale en ook enkele van onze internationale brouwerijen sluiten en zo duizenden mensen op straat zetten. In mijn buurt is er een lokale brouwerij en deze sponseert een heleboel evenementen en cafés in mijn buurt, waarbij ik bij het volgend punt kom: “cafés en evenementen” een ander element van onze economie die je zou breken en zo voor een nog groter werkloosheid zorgen.
  En dit alles rekent de woede en de opstand van de mensen nog niet mee, iets wat kan omdraaien in totale chaos en zo veel meer…

  Beantwoorden.
 86. Gaan ze hier in dit land terug naar de pre-historie.Hebben ze al is uitgerekend hoeveel banen dat gaat kosten de oenen en kunnen alle horecazaken dicht.Duidelijk dat het hier naar islamisatite riekt.Ze durven niet eens vrije verkiezingnen instellen.En volgend jaar krijgen ze de rekening betaald

  Beantwoorden.
 87. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Beantwoorden.
 88. met wat zyn jullie bezich zeg in ons land te eerste al gedacht hoeveel mensen hun zaak mogen sluten dat zal geen verlies zyn voor dat apen land mag ne mens nog vry leven man hou je voorstel voor je en wat hier veel opstaat van vreemdelingen dat is waar ze komen hier toe leefloon een huis en als belg er zyn veel mensen die uit hun huis worden gezet met kinderen die moeten hun plang trekken en al diene vuile drugs doe daar iets aan en had ons gewoon geld gelaten bede zotten

  Beantwoorden.
 89. Het is wel die moslimgroep die er mee instemt, ze denken dat ze het hier ook weer voor het zeggen hebben … dat zij geen pinten mogen drinken, is hun verlies, maar laat de inwoners van hun eigen land met rust, bende debielen !

  Beantwoorden.
 90. Hahah wie wil er dan nog 1 gaan drinken op cafe ? What the f’ck is deze zever ! Roken versta ik nog , maar geen alcohol ? Zoals de franky zou zeggen van : het eiland :”zever , Gezever !!!!!!,, welja laat de hele heroca maar in duigen vallen zodat we gezonder leven . Wel weet u wat mr beke misschien is een beetje ongezond leven niet zo slecht ? Trouwens .. Alle mensen die alcohol drinken plots in 1 vakje steken samen met roekeloos rijgedrag die voor enkele doden zorgt , wel zo ver ik weet hebk nog niemand omver gereden of een auto ongeval veroorzaakt , ahja ook heb ik nog geen rijbewijs . Pissin’ me off big time

  Beantwoorden.
 91. man man man , hun eerste poging was de zomervacantie voor schoolgaande korter maken , en nu dees bullshit.. pff zielige pogingen , tegen morgen mag je geen kinderen meer maken ofzo ….. en aan all jullie racisten gebruik aub 1 procent van je hersens !! zonder mij in belgie is belgie geen belgie !! dus kruip maar terug lekker in je mama haar buikje !.. want als ik je tegen kom zorg ik persoonlijk voor u opvoeding ! groetjes thuis

  Beantwoorden.
 92. Jammer dat iedereen zich laat verblinden do idiote onderwerpen als “al die tamme vreemdelingen buiten” Elke keer politiekers (die achterlijke voorstellen zoals het bovenstaande doen) zulke losbolreacties lezen, vrijven ze in hun handen… Stelleke diebielen. Blijft nu is “to the point”. Voorwa denkt ge da ze me u kloten rammelen? he ? Geen idee…?
  Kzalt u ne keer zeggen. Omda ge het nog altijd veel te goe hebt. Voorwa gaan ik nie mee protesteren te zondag om 10u? Kvind ier achter menne pc lekker droog en warm veel aangenamer… Alle buitenlanders buiten… Das wee zo’n oepmerking die duidelijk u inteligentie niet siert. Er zijn veel te veel factoren om simpel weg “buitenlanders” te aanzien als het feitelijk probleem/oorzaak.

  ”To the point”
  Prohebitie op eenderwelke substantie op eender welke manier, is verkeerd. De prohibitie is het probleem zelf, als ook de oorzaak. Door iets te criminaliseren, doe je net het zelfde als een groot lasvegas style lightboard in je voortuin te zetten, met de tekst, kom hier aub niet wildplassen… Kan me de rij met aanschuivende al voorstellen.
  En vooral voor onze nakomelingen, leer ze aub omgaan met drugs… Steek het niet in een doofpot, maar confronteer ze met een niet corrigerende houding. Ik ben op de hoogte van de gevolgen van bijv meth. Denk je dat ik daar nog zin in heb of nut in zie ?

  *En als we dan toch bezig zijn, schaf dan gelijk religie af, negeer ze van mijn part gewoon…
  *En in plaats van gelijk bange kikkers al je staatsbedrijven verkopen, en grote bedrijven hierhouden door ze voordelen te geven, die ons, KEI HARD NADELEN GEVEN, (fuckers) in plaats daarvan, heb ballen en zeg: flikker op, uw vakmannen zijn BELGEN, zoek er maar nieuw in de broes, good luck, en start uw eigen bedrijf, van België. En geef uw eigen volk de voordelen hiervan… Niet dat ik ook maar een grijntje nationalist ben, maar geef dan op zen minst het voorbeeld.

  -Communisme heeft gefaald
  -Kapitalisme heeft gefaald
  -Religie, blijft maar falen
  -Onderwijs, of liever: klaarstoming om mee te kunnen draaien in een knotsgek systeem waar werk verzonnen moet worden zodat er genoeg mensen kunnen werken, om shit te kopen die zei zeggen die we moeten kope, en het boeltje iets of wat draaiende te houden. >>> Kapitalisme/religie
  -Grondstoffen gebaseerde eco. ( nog niet geprobeerd )
  -Geschenk maatschappij ( door de over grote meerderheid van de westerse mens gewoon niet te bevatten met zen hersentjes.

  Wordt het misschien eens geen tijd om ergens in het midden samen te komen, en daarna gewoon ons bakkes houwe?

  Beantwoorden.
 93. spijtig dat er hier wordt afgedwaald van hetgeen zich nu begint voor te doen nl ” totaal alcoholverbod ” : ik vraag me af wat wij hier eigenlijk nog lopen doen : luisteren naar degene die wij verkozen hebben om ons het leven zuur te maken ? een paar 100 man die het voor het zeggen heeft terwijl wij met miljoenen zijn ?! Gaan wij ons zomaar laten doen ? en wat betreft Sharia for Belgium : ik vind dat hun leider hier weer veel noten op zijn zang heeft, Degene die ooit een glas alcohol gedronken heeft aan een boom knopen terwijl hij gezocht wordt in Marokko voor andere redenen die wat mij betreft veel erger is dan een glas alcohol. ” De wereld op zijn kop ” en als we ons zomaar verder gaan laten berispen, op ons plichten wijzen en enkel nog mogen betalen om de rijke luizen nog rijker te maken gaat het erger en erger worden.

  Beantwoorden.
  1. coussens gij zijt ne man naar mijn hart of zijtge een madam want ge durft te zeggen waar het op slaadt want tzou beter zen dammen de poletiekers nimmer moeten verkiezen en datter eenen aan de macht komt gelek in duitschland in de jaaren derteg en tfeerteg den dienen zou nogal korte metten maken met die baardemannen van sjarieja en de sossen en de groen en da raar volk uit marokko en afgaaniestang en de turkse turken miljaardenondedju en santee

   Beantwoorden.
 94. Topartikel, gasten! En de reacties maken het inderdaad alleen maar beter. Tenminste, totdat ik tot het besef kom dat al deze reagerende nitwits binnenkort ook allemaal een kiesbrief in de bus krijgen. Misschien toch maar een voorstel indienen om een minimum IQ in te stellen om te mogen kiezen. Ik ben panisch ondertussen!

  Beantwoorden.
 95. Volledig verbieden van alcohol zoals in de tijden van de drooglegging in Amerika gangsterbendes verdienden fortuinen met illegaal stoken van alcohol ( sterken drank ) het hielp toch niet en wat zegde een president ” zullen het maar afschaffen “

  Beantwoorden.
 96. Prachtige voorstel, maar welke rede zou er achter schuilen?
  Ik denk wanneer er alcohol wordt verboden dat er toch nogal voordelen erbij komt kijken. Kijk maar naar de cijfers van verkeersongevallen door alcohol? Huiselijk geweld door alcohol? geldverspilling dankzij alcohol en noem maar op!
  Wat betreft de vreemdelingen. Ik denk dat zij ook veel alcohol consumeren aangezien zij in hun land het ook niet mogen (dan heb ik het over de moslims) dus veel baat kunnen zij bij deze wet ook niet hebben.
  Mensen dat een uitkering ontvangen, kunnen tenminste hun geld dan beter benutten dan het leegzuipen….
  Maar jah… het is maar een voorstel ik geloof niet dat alle politici er mee eens zou zijn, tenzij hun kinderen alcoholverslaafden zijn :)

  Beantwoorden.
 97. Ik ben volledig voor deze maatregel.
  Voor mij persoonlijk kan de wet die ervoor zorgt dat alcohol illegaal is in ons land niet vlug genoeg van kracht zijn!
  Alcohol is een véél te zwaar onderschatte en sociaal aanvaarde hard drug die meer kapot maakt dan je lief is.

  Ik begrijp dat ‘gebruikers’ liefst willen dat deze sluipende moordenaar (lees: alcohol) vrij verkrijgbaar blijft. Er zijn trouwens veel teveel mensen die niet willen inzien dat ze al een verslavingsprobleem hebben. Dat niet willen inzien en/of toegeven, is reeds het ultieme bewijs op zich dat ze al verslavingsverschijnselen hebben.

  Mensen moeten tegen elkaar en zichzelf beschermd (willen) worden want het vlees is zwak. Da’s nu eenmaal de realiteit die we gezamenlijk onder ogen moeten zien.

  Beantwoorden.
 98. En zo zijn we terug in de tijd van de drooglegging in Amerika.
  Illegaal stoken van alcohol heeft menig Amerikaan stinkend rijk gemaakt.
  En zo gaan alle brouwerijen, café’s en restaurants sluiten, weer enkel duizenden mensen op de straat , zelfstandigen over kop , paterkes zonder bier en wijn zetten en wat met wie wijn maakt voor eigen consumptie?

  Maar wat me het meest verbaasd , eerst krijg je een rookverbod en dan willen ze cannabis gaan legaliseren.
  Nu de alcohol verbieden maar illegaal stoken en smokkelen zal weer zijn ingang vinden.

  Echt goed bezig, stukje voor stukje zijn ze van de democratie een dictatuur aan het maken.

  Heb zelf een horeca zaak en wie drinkt daar het meeste alcohol, juist, zij die het volgens hun geloof niet mogen. Maar met het volgende gebed berouw te tonen zijn ze vergeven.

  en voor alle duidelijkheid, ik drink zelf geen alcohol

  Beantwoorden.
  1. Toch wel een beetje een venijnige sneer, Eric, “wie drinkt daar het meeste alcohol, juist, zij die het volgens hun geloof niet mogen”!
   Zelf drink je niet … en dat maakt je heiliger dan de paus??

   Beantwoorden.
  2. Of men verbied in navolging van alle andere drugs ook alcohol, maar dan krijg je een “drooglegging effect”zoals in Amerika in de jaren 20 zoals iemand hierboven reeds vermelde.
   of men laat de meeste sociale drugs toe en integreert ze in de samenleving zodat illegaliteit omtrent deze producten verdwijnt. Bijvoorbeeld; waterdichte controles op risico werkvloeren voor alle drugs, inclusief alcohol, zodoende dat een buschauffeur, medewerkers van een kerncentrale, leraren enzovoort drugvrije beroepen worden. Wat ik ook niet goed begrijp is de reden waarom men deze drug wil verbieden. Om te besparen?!?!? Alle belastinggeld betaald door werkende mensen wordt gebruikt om oorlogstuig, tuig tout court, zoals bankiers en multinationals en hun slaven te verrijken na dat ze ons massaal hebben bestolen. ONS GELD!!! Wat normaal moet dienen om zieke mensen te genezen, onze kinderen naar school te laten gaan, onze bejaarden te verzorgen, gehandicapten te verzorgen, onze pensioenen te betalen, wegen te onderhouden en een infrastructuur aan te leggen de 21ste eeuw waardig, enzovoort enzovoort (laat je niks wijsmaken, als belastinggeld zou gebruikt worden waar het voor dient bleef er nog heel veel over voor cultuur en andere zaken, zelfs om te sparen!) Maar we worden VERPLICHT om fossiele brandstoffen te gebruiken, energie wordt nog steeds ontrokken uit voornamelijk kerncentrales waarvan het afval de eerste 500.000 jaar dient te worden vermeden wil men geen gruwelijke dood sterven, en nog iets: “BUITENLANDERS BESTAAN NIET, GRENZEN BESTAAN ALLEEN TUSSEN DE OREN VAN ZIEKE INDIVIDUEN!

   Beantwoorden.
 99. Elfi Van Overloop · Bewerken

  Als die wet er door komt, zullen de collega’s van wijlen Al Capone hier snel staan, om het boeltje ondergronds effe over te nemen ! Mij niet daargelaten, hoor, maar het zijn of inkomsten voor de Staat, of inkomsten voor de Maffia. Ze vullen mekaar goed aan. Bij deze.

  Beantwoorden.
 100. Het is niet erg dat die buitenlanders hier zijn en geld verdienen. En/of bedaalde uitkeringen krijgen. Het ergste is dat de meeste van die onozelaars hun geld sturen naar hun familie of whatever in hun land van herkomst en daar hebben wij nu is just gen klote aan aan die praktijken.

  Merci

  Beantwoorden.
 101. Er zou een wetsvoorstel moeten ingediend worden waarbij mensen met een IQ dat min of meer overeenkomt met of lager is dan hun schoenmaat, de toegang tot deze site ontzegt. Ik denk dat er hieronder dan nog ongeveer 3 reacties zouden staan. Uiteraard hoort uw reactie, beste lezer, daarbij. Maar misschien ook niet …

  Beantwoorden.
 102. Of men verbied in navolging van alle andere drugs ook alcohol, maar dan krijg je een “drooglegging effect”zoals in Amerika in de jaren 20 zoals iemand hierboven reeds vermelde.
  of men laat de meeste sociale drugs toe en integreert ze in de samenleving zodat illegaliteit omtrent deze producten verdwijnt. Bijvoorbeeld; waterdichte controles op risico werkvloeren voor alle drugs, inclusief alcohol, zodoende dat een buschauffeur, medewerkers van een kerncentrale, leraren enzovoort drugvrije beroepen worden. Wat ik ook niet goed begrijp is de reden waarom men deze drug wil verbieden. Om te besparen?!?!? Alle belastinggeld betaald door werkende mensen wordt gebruikt om oorlogstuig, tuig tout court, zoals bankiers en multinationals en hun slaven te verrijken na dat ze ons massaal hebben bestolen. ONS GELD!!! Wat normaal moet dienen om zieke mensen te genezen, onze kinderen naar school te laten gaan, onze bejaarden te verzorgen, gehandicapten te verzorgen, onze pensioenen te betalen, wegen te onderhouden en een infrastructuur aan te leggen de 21ste eeuw waardig, enzovoort enzovoort (laat je niks wijsmaken, als belastinggeld zou gebruikt worden waar het voor dient bleef er nog heel veel over voor cultuur en andere zaken, zelfs om te sparen!) Maar we worden VERPLICHT om fossiele brandstoffen te gebruiken, energie wordt nog steeds ontrokken uit voornamelijk kerncentrales waarvan het afval de eerste 500.000 jaar dient te worden vermeden wil men geen gruwelijke dood sterven, en nog iets: “BUITENLANDERS BESTAAN NIET, GRENZEN BESTAAN ALLEEN TUSSEN DE OREN VAN ZIEKE INDIVIDUEN!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter