Drie koningen brengen wierook, mirre, en Bitcoin

BETHLEHEM – Drie hooggeplaatste heren zijn vandaag op kraambezoek gekomen bij Jezus Christus. Om de Messias te eren brachten ze kostbare geschenken uit het Oosten mee. Caspar verblijdde Maria en Jozef met wierook, gewonnen uit een Boswellia Sacra-boomgaard in Jemen. Balthazar bracht mirre mee uit het verre Indië, een welriekend hars geoogst uit de Commiphora-boom. Melchior op zijn beurt doneerde één Bitcoin aan de Heiland, gewonnen in een van de vele bitcoinmijnen uit het Han-rijk.

Melchior met de tablet waarop de Bitcoin-wallet staat.

Tijdens de plechtige overhandiging van de tablet met de bitcoin-wallet, reageerden Jozef en Maria enigszins teleurgesteld. “Wij hadden eerlijk gezegd iets kostbaarders verwacht. Tenslotte ben ik hier net bevallen van de enige echte Mensenzoon, de Koning van alle Joden en bij uitbreiding de hele mensheid”, verzuchtte Maria. Hebt gulder geen goud bij ofzo?”

Doch de wijzen konden Maria snel geruststellen. “Bitcoin is nog kostbaarder dan goud, O Maria, moeder Gods. Duizenden grafische kaarten hebben dag en nacht gerekend in een datacenter om deze ene bitcoin te delven”, aldus Melchior. “Tegen de huidige koers is die ene Bitcoin duizenden denarii waard.”

Non-fungible token

“Bovendien verwachten wij dat de Bitcoin alleen maar in waarde zal stijgen. Daarmee kan Jezus zich op termijn van alle leuke dingen kopen, bijvoorbeeld een leuk certificaat op de blockchain dat stelt dat hij de enige echte Redder der Mensheid is”, lichtte ook Balthazar toe. “Of om het even welk ander leuk non-fungible token, natuurlijk.”

“Wij moeten blij zijn met deze gulle gift, Maria”, oordeelde ook vader Jozef. “Wierook en mirre, dat is direct op. Maar zo’n Bitcoin, dat is een uitstekende spaarpot voor voor onze Jezus zijn oude dag.”

Eén reactie op "Drie koningen brengen wierook, mirre, en Bitcoin"

  1. Op ’t eerste zicht zijn die koningen net als vroeger met hun tijd mee. Maar het had beter gekund met hun communicatie. Die wierook en die mirre: zijn die enigszins ecologisch tot stand gekomen? Tradities staan zoveel sterker als ze sporen met de tijdgeest

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter