Goed nieuws voor fans van FC De Kampioenen: nieuwe herhalingen op komst

BRUSSEL – Tien jaar na het einde van FC De Kampioenen zijn er acht nieuwe herhalingen van de populaire sitcom op komst. Dat hebben Herman ‘Markske’ Verbruggen en An ‘Bieke’ Swartenbroeckx onthuld in Vandaag op één.

De herhalingen van FC De Kampioenen zijn terug!

FC De Kampioenen viert binnen twee jaar het dertigjarig jubileum van de herhalingen. Reden genoeg voor de openbare omroep om een nieuwe reeks van de sitcom over de onfortuinlijke amateurvoetballers heruit te zenden.

Volgens Olivier Goris, netmanager bij één, slaat de openbare omroep op die manier een dubbelslag: “Fictie blijft ontzettend duur, maar door de opnames van de herhalingen te starten vooraleer de vrt midscheeps geraakt zal zijn door de besparingen, kunnen we de nieuwe herhalingen uitzenden in de magere jaren, om het zo te zeggen.”

Vlaamse Canon

Bovendien komt de openbare omroep met de nieuwe herhalingen van FC De Kampioenen tegemoet aan de verzuchting van de politiek om meer aandacht te besteden aan de Vlaamse Canon. “Herhalingen van FC De Kampioenen behoren tot het Vlaamse immateriële erfgoed zoals de stellingen rond het Justitiepaleis tot het Brusselse erfgoed”, herhaalt Goris. “Met deze nieuwe herhalingen laten we een nieuwe generatie kennismaken met de bouwstenen van onze Vlaamse volksaard, van malafide kleine zelfstandigen, de houding van rijke industriëlen jegens vertegenwoordigers van het vrouwelijke geslacht en het drinken van dagschotels, tot de wachtlijsten voor mensen met een duidelijke psychologische problematiek.”

2 reacties op "Goed nieuws voor fans van FC De Kampioenen: nieuwe herhalingen op komst"

 1. De sound of Music gaat ook terugkomen, met de originele acteurs ! En Gaston Eyskens wordt terug eerste minister, het zou natuurlijk ook oud-burgemeester van Antwerpen Lode Craeybeckx kunnen worden.

  Beantwoorden.
 2. Ze zijn vergeten dat het nieuwe tijden zijn:
  Aflevering 1: Boma wordt door de #metoo beweging aangeklaagd en wordt veroordeeld.
  Aflevering 2: Carmen komt niet meer naar het café want ze zit heelder dagen op Feesboek.
  Aflevering 3: Xavier rijdt met 3 promille een fietser overhoop en pleegt vluchtmisdrijf.
  Aflevering 4 : Doortje start haar transitie naar Door.
  Aflevering 5: Marcske legt in de week tegen pesten een persoonlijke getuigenis af op Ketnet.
  Aflevering 6: DDT komt vervroegd vrij met een enkelband (maar zaagt hem door)
  Aflevering 7: Frank en Simonneke stappen over van Thuis naar FC De Kampioenen wegens personeelsgebrek.
  Aflevering 8: Bieke Crucke probeert iedereen wijs te maken dat ze eigenlijk An Swartenbroekx heet, maar niemand gelooft haar.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter