Europese Raad voegt pek en veren toe aan reisbudget Charles Michel

BRUSSEL/STRAATSBURG – Vijftig liter pek, honderd kilo veren en één spoorstaaf, alles ter waarde van 4039 euro. Dat laat de Europese Raad alvast opnemen in het budget van Europees president Charles Michel voor 2024. Het bedrag komt bovenop de twee miljoen euro reiskosten die al begroot waren.

Een met pek en veren besmeurde Charles Michel wordt uit de EU gejaagd. (computeranimatie – zou ook niet gebeurd kunnen zijn).

“In 2024 eindigt Charles Michels mandaat, en uit een openbare aanbesteding blijkt dat het veel goedkoper is om iemand uit de Europese Unie te zetten op een treinrail, ingesmeerd met pek en veren, dan met een privéjet”, reageert de socialistische fractie in het Europees Parlement. “Liever pek dan kerosine”, stelt de ecologische fractie. “De spoorstaaf is een opsteker voor het treinverkeer, en het dons komt van biologisch gekweekte kuikens. Ook wij keuren deze extra kost goed.”

Intussen verdedigt Charles Michel zijn buitensporige reiskosten. “Ik heb een belangrijke internationale functie waarin talenkennis key is. De politieke meerwaarde van een bezoek aan bijvoorbeeld Odessa lijkt klein, maar als je hoort hoeveel mijn Engels erop vooruitgaat door al die bezoeken, dan kun je alleen maar spreken van een groot succes.”

Laat een reactie achter