10 dingen die totaal niet op Hitler lijken

De Raaskalderij ging op zoek naar allerlei dingen die door een speling van het lot, een vreemde lichtinval of een ongelukkig camerastandpunt totaal maar dan ook totaal niet uitgeroepen kunnen worden tot lookalike van één van de meest gehate figuren uit de wereldgeschiedenis.

Zie je het? Deze rots heeft het niet getroffen: hij lijkt helemaal niet op Hitler
Toeval? Deze giraf lijkt wel erg opvallend niet op de Führer
Je zal niet gemakkelijk een koffiepot vinden die minder lijkt op Hitler
Het huis van Pippi Langkous
Een knolselder
Mimbles de kat
Deze man
Het Parthenon
Australië
Mexicanen

4 reacties op "10 dingen die totaal niet op Hitler lijken"

 1. En toch komt men dit soort toevalligheden vaker tegen dan algemeen wordt aangenomen. Neem nu de hoofdzetel van De Raaskalderij. Als je daar voorbij Security bent geraakt en de lange zuilengang, opgesmukt met Mingvazen, helemaal doorlopen hebt, dan staat daar opeens dat 17de eeuwse klavecimbel waar niemand van de redactieleden op mag spelen. Wel raad eens … in NIETS trekt dit uitzonderlijke exemplaar op Der Führer!! Wel wordt er in diezelfde wandelgangen gefluisterd dat Der Hauptredakteur in zijn vrije dagen stiekem zijn eigen psychedelische muziek op het unieke instrument afspeelt. Dat, samen met een sterke beknotting van de redactionele vrijheid, wijst misschien toch wel op een stukje totalitaire reïncarnatie???

  Beantwoorden.
 2. Dit is nu het zoveelste misleidende en eenzijdige ‘quasi-journalistieke’ stuk dat ik in uw ‘blaadje’ lees. Wederom slaagt uw ‘redacteur’ er in om met minimale inzet en een totaal gebrek aan overzicht een eenzijdig beeld te schetsen van een complex probleem, zonder hierbij het in de journalistiek algemeen geaccepteerde ‘hoor en wederhoor’ toe te passen. Ik vind het nogal gemakkelijk om al het bovenstaande over 1 kam te scheren en allerlei verbanden te vinden die op het eerste gezicht wel lijken te bestaan, maar die na dieper onderzoek slechts een deel van het verhaal blijken te zijn. Van de 10 voorbeelden die u hier geeft als beelden die geen gelijkenis hebben met Hitler, tel ik er maar liefst 9 die ook in niets lijken op Saddam Hoesein. Van die 9 vertonen er 5 ook geen enkele gelijkenis met Karel de Gucht. Het heeft er alle schijn van dat deze ’toevallige’ ongelijkenissen met volle verstand wordt stilgezwegen. En dan zwijg ik nog maar over het feit dat 1 foto niet niet op een huis, maar ook totaal niet op een villa lijkt. Dit is riooljournalistiek van de onderste plank. Ik ben teleurgesteld.

  Beantwoorden.
 3. dat. is toch wel TYPISH dat er,wééral op de Fhurrer gekankert mag worde. Maar eens in eigen boezem voelen, ho maar. Apenland. al is gezien hoe wijnig BDW op der furer trekt, awel waarom wort daar noiet is niks van gezechdt? begrijpen wie begrjipe kan.

  Oh.

  Sorry, ik dacht dat dit de rubriek “Reacties” van HLN.BE was. Excuseer voor’t storen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter