Koning Albert benoemt McGyver tot nieuwe preformateur

LAKEN – Koning Albert heeft zijn recent verdiende naam van ‘Belg van het Jaar’ alvast niet gestolen. Vanmiddag omstreeks 14.00u ontving de vorst immers niemand minder dan Angus MacGyver op het paleis in Laken om Elio Di Rupo (PS), Bart De Wever (N-VA) en Johan Vande Lanotte (SP.A) bij te staan in hun aartsmoeilijke opdracht. “Als er iemand onze land kan redden, dan is hij et wel!”, klinkt het in Laken.

– door Puriet Groenboeck –

Volgens de vorst straalt McGyver veel vertrouwen uit. (Foto: Flickr – TNS Sofres)
Volgens de vorst straalt McGyver veel vertrouwen uit. (Foto: Flickr – TNS Sofres)

“MacGyver heeft al de capaciteit en ervaring om een goede aanwinst te zijn voor onze problematiek”, zei de vorst in een persmededeling later op de dag. “Hij durft zijn handen vuil te maken, is tweetalig (Engels mondeling / Engels schriftelijk, nvdr.), heeft massa’s ervaring in het oplossen van grote problemen, en hij heeft fans aan beide kanten van de taalgrens. Ook zijn uiterlijk straalt vertrouwen uit!”

Met deze volstrekt nieuwe invalshoek – het gebruik van wetenschappelijke kennis en inventief gebruik van huis-, tuin- en keukenspullen in combinatie met een Zwiters zakmes – staat in ieder geval vast dat er nieuwe paden kunnen worden betreden om tot een oplossing te kunnen komen voor de intussen haast uitzichtloze situatie.

De andere hoofdrolspelers staan alvast positief tegenover deze nieuwe, frisse wind. “Hij heeft in het verleden al verschillende malen bewezen in staat te zijn complexe apparaten in een tijdspanne van enkele minuten te bedenken én te maken,” aldus Bart De Wever, “misschien is dat wel wat ons land het meest van al nodig heeft. Accidit in puncto, quod non speratur in anno!”*
Ook Elio Di Rupo is voorzichtig positief over het ‘MacGyverisme’ (het gebruik van alledaagse spullen om apparaten mee te bouwen omdat men het gebruik van vuurwapens verafschuwt, nvdr.). (enthousiast) “Hij is er in enkel geval al in geslaag om met uis- tuin of keukenchemicaliën een gif of explosion te brouw! BOEM!”

Wattenstaafje

Angus MacGyver zelf bleef voorlopig zuinig met commentaar, hoewel hij de verzamelde pers wel al liet weten dat hij “al wel vaker voor uitzichtloze situaties heeft gestaan, zoals die keer toen een aanslag met bazooka’s moest worden verijdeld met enkel een paperclip, schoenveters en een schroevendraaier.” Een eerste concrete nota over het splitsen van B-H-V door middel van Butterfly Abs (elektronisch spierstimulatie-apparaat, nvdr.) en een wattenstaafje wordt volgende week maandag verwacht. “We mogen nu vooral niet te overhaast te werk gaan”, besluit Macgyver.

* “In één ogenblik gebeurt wat in geen jaar verwacht werd.” Lijfspreuk van de Rooms-Duitse keizer Ferdinand I (1503-1564).

Eén reactie op "Koning Albert benoemt McGyver tot nieuwe preformateur"

  1. Angus MacGyver zwijgt in alle talen over zijn plat preferé: is het nu een friet met mayonaise of een Luikse worst? De man beseft dat de impact van zijn culinaire voorkeuren desastreus kunnen zijn voor de toekomst van de Belgische politiek. Bart en Elio daarentegen werken enthousiast aan een nieuw kookprogramma: 1000 dagen. Het ziet er naar uit dat deze formule in het binnenland wel haalbaar is maar dat er in het buitenland (buiten een of andere exotische dictatuur) geen afnemers vindt.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter