Kevin De Bruyne terug van voetbalkamp

ZAVENTEM – Onder massale persbelangstelling is Kevin De Bruyne vandaag teruggekeerd van op voetbalkamp in Brazilië. Hij leerde er in een ontspannende omgeving zijn traptechniek verbeteren en mocht er zelfs een balletje trappen in het legendarische Maracanã. ‘Een jongensdroom.’

De eerste dagen van het voetbalkamp had Kevin een beetje last van heimwee. (Foto: Samsung Belgium)
De eerste dagen van het voetbalkamp had Kevin een beetje last van heimwee. (Foto: Samsung Belgium)

De Bruyne blikt tevreden terug op het voetbalkamp. “Ik heb goed getraind, veel bijgeleerd, leuk gespeeld en een aantal vriendjes gemaakt die ik ook op volgende voetbalkampen nog hoop terug te zien. Alleen de trainer-begeleider was wel een beetje streng”, geeft de jonge Kevin schoorvoetend toe. “De andere jongens noemden hem ‘het kampzwijn’, maar dat durfde ik niet. Stel je voor dat hij dat zou horen!”

Het hoogtepunt van het voetbalkamp was voor de jonge speler de uitstap naar het legendarische Maracanã-stadion in Rio De Janeiro. “Later als ik groot ben, hoop ik daar ook nog eens te kunnen spelen”, mijmert De Bruyne.

De aanvallende middenvelder was voor het voetbalkamp ingeschreven door zijn ouders. “Eerst zag ik het niet echt zitten, een dikke maand weg van huis, zo zonder mama en papa. Maar het kamp was goed georganiseerd en we kregen elke dag boterhammen met choco bij het ontbijt, zodat het met heimwee al bij al goed meeviel. En als we goed getraind hadden, mochten we van de trainer een uurtje op de Playstation spelen ’s avonds. Op de bezoekdag had ik niet eens gemerkt dat mama en papa er ook bij waren!”

‘Swag’

“Al bij al was het kamp kei-swag. Ik heb mama en papa al gevraagd of ze mij al kunnen inschrijven voor het nieuwe voetbalkamp, in Frankrijk, binnen twee jaar”, besluit De Bruyne. “Tegen dan mag ik misschien mee naar de fuif op het einde.”

 

4 reacties op "Kevin De Bruyne terug van voetbalkamp"

Laat een reactie achter