Vlaams Belang zet kleurenblinde op lijst

MALLE – In oktober trekt de Malse afdeling van het Vlaams Belang naar de kiezer met een kleurenblinde in de rangen. Bezorgde militanten van de extreemrechtse partij, die ooit veroordeeld is voor het aanzetten tot racisme, vrezen echter dat de kandidate onvoldoende in staat zal blijken om autochtoon van allochtoon te onderscheiden.

"Het is niet omdat mijn kegeltjes minder goed werken, dat ik niet in staat ben om mensen duidelijk te onderscheiden op basis van ras of geloofsovertuiging."
“Het is niet omdat mijn kegeltjes minder goed werken, dat ik niet in staat ben om mensen duidelijk te onderscheiden op basis van ras of geloofsovertuiging.”

“Met de beslissing om Marijke De Plecker op onze lijst te zetten, wil Vlaams Belang Malle aangeven dat iedereen welkom is in onze partij”, vertelt lokaal lijsttrekker Pieter Van Boxtel. “Behalve negers, homo’s en islamieten natuurlijk (lacht). Het is niet omdat Marijke de kleuren rood en groen moeilijk uit elkaar kan houden, dat haar stem niet gehoord mag worden in de maatschappij. Nee, met kleurenblinden hebben wij absoluut geen probleem.  Enkel met kleurlingen.”

Toch groeit intussen het bezwaar bij de harde kern van de lokale VB-fractie. “Wij hebben het niet zo hoog op met al wat afwijkt van de norm”, monkelt Danny Geeroms, die zijn achtste plaats op de lijst moest afstaan aan de nieuwkomer. “En ik heb ook ernstige vragen bij haar competentie. Ik bedoel, voor je ‘t weet verkondigt Marijke, in weerwil van haar overtuiging, dat in Malle het licht op groen staat voor asielzoekers. Dat kan toch de bedoeling niet zijn?”

Discriminatie

De omstreden kandidate laat de kritiek alvast niet aan haar hart komen. “Ach wij kleurenblinden mogen geen politieagent, beroepsmilitair, piloot of kleuterjuf worden. Om maar te zeggen dat we weten wat discriminatie is.  Vandaar ook dat ik me in deze partij zo thuis voel!  Zo lang als ik me kan herinneren, heb ik dan ook bij elke verkiezing het bolletje naast de Vlaams Belang-lijst netjes grijs gekleurd.”

“En het is niet omdat mijn kegeltjes minder goed werken, dat ik niet in staat ben om mensen duidelijk te onderscheiden op basis van ras of geloofsovertuiging”, verdedigt de overtuigde daltoniste zich verder. “Het verschil tussen Afrikanen en blanken kan ik bijvoorbeeld duidelijk zien. Het verschil tussen een Marokkaan, een Turk, een Tunesiër of een Libanees, dat is natuurlijk al moeilijker. Maar dat valt makkelijk te omzeilen door hen allemaal over dezelfde kam te scheren. Zelfs mensen met een perfect gezichtsvermogen doen dat.”

4 reacties op "Vlaams Belang zet kleurenblinde op lijst"

 1. Het is wel Pieter van Boxel, (dus niet van BoxTel).

  Maar toch bedankt om ons eens in de nationale media te brengen.

  Misschien had je moeten vermelden dat ik zelf ook een kleurling ben, maar dat die mevr. de Kleurenblinde dat niet doorhad ofzo… haha.

  Zou ik een gooi doen naar het voorzitterschap van de partij? hihi.

  Groetjes Pieter van Boxel
  Voorzitter (in lopende zaken) VB Malle.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter