Vaticaan investeert in F35-paasklokken

VATICAANSTAD – De katholieke kerk gaat haar paasklokkenvloot moderniseren. De religieuze instelling verbindt zich ertoe om tegen 2020 alle paaseieren met de hypermoderne F35-paasklok af te leveren en heeft daartoe een bestelling geplaatst bij Lockheed-Martin.

De F35-paasklok is uitgerust met splintereieren, die vol kleinere eitjes zitten die veel schade kunnen aanrichten aan de tanden.
De F35-paasklok is uitgerust met splintereieren, die vol kleinere eitjes zitten die veel schade kunnen aanrichten aan de tanden.

De vernieuwingsoperatie zal het Vaticaan meer dan 30 miljard euro kosten, maar dat bedrag heeft de katholieke kerk er graag voor over. “Onze huidige vloot bestaat uit F16-klokken. Die doen fantastisch werk, maar zijn ondertussen ettelijke decennia oud”, verklaart Daniel Anrig, de commandant van de Zwitserse Garde (de militaire vleugel van het Vaticaan, die de bestelling heeft geplaatst). “Alleen met de F35-paasklok kunnen we ook in de toekomst onze verplichtingen nakomen jegens de miljoenen kinderen die elk jaar op ons rekenen.”

Dankzij de lasergeleide technologie is de F35 bovendien veel beter uitgerust om de paaseieren op de juiste plek te droppen dan de F16. “De F35 kan paaseieren tot op de millimeter nauwkeurig verstoppen, waardoor het risico op een verlieslatende dropping bij niet-christelijke kinderen drastisch zou verminderen. “Alleen al daaraan verliezen we ieder jaar enkele tientallen miljoenen euro’s”, klinkt het bij Anrig. “Niet-christelijke kinderen hebben immers geen recht op het chocolade snoepgoed, omdat ze niet in de paasklokken geloven.”

Ook de wapensystemen zijn beter afgestemd op de noden van een moderne luchtmacht, vindt Anrig. “Kinderen zijn tegenwoordig zodanig gewend aan suiker dat gewone eieren niet meer volstaan om hen katholiek te houden. Daarom is de F35-paasklok standaard uitgerust met een aantal splintereieren, die uiteen vallen in honderden kleine eitjes nog voor ze het aardoppervlak raken. Veel effectiever dan traditionele munitie.”

Critici van het Vaticaan vermoeden dat er meer zit achter de bestelling. “Los van het feit dat splintereieren verboden zijn door de VN, de Weight Watchers en tal van andere internationale organisaties, is de dure F35-paasklok ook de enige die kerneieren kan vervoeren met een pralinévulling”, reageert professor Internationale Politiek Rik Coolsaet. “Die zijn zo lekker dat één ei volstaat om de kinderen van een volledige stad in één klap tot het christendom te bekeren. Hier spelen dus duidelijk andere, geopolitieke belangen mee.”

Zwaarlijvige paashazen

Ook de Landcomponent van het Vaticaan mort over de bestelling. “De F16-paasklok doet perfect dienst. Het is dan ook onverantwoord om in budgettair precaire tijden in een paradepaardje als de F35-paasklok te investeren terwijl wij het hier moeten stellen met zwaarlijvige paashazen die naar hun brugpensioen zitten af te tellen in gammele konijnenkoten.”

5 reacties op "Vaticaan investeert in F35-paasklokken"

  1. De waarheid is veel wreder dan dat ! De paaseieren worden gevuld met varkenslever en zo gekatapulteerd op de brave IS burgers in Syriê en Irak. ’t is om er je hoofd bij te verliezen. Vierendelen en kielhalen was een lachertje vergeleken met zulke praktijken !

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter