Tandblessure bedreigt WK Kevin De Bruyne

BELO HORIZONTE – Daags na de overwinning van de Rode Duivels tegen Algerije heerst er een sfeer van euforie bij spelers, staf en supporters. Toch is er ook slecht nieuws: Kevin De Bruyne dreigt uit te vallen met een zware blessure. De impact van een tackle op zijn lichaam in de tweede helft van de partij heeft ervoor gezorgd dat zijn melktanden beginnen door te komen.

“Tijdens de collectieve ochtendtraining kon Kevin niet langer verder. Hij kreeg nochtans een ijsje om de zwelling te doen afnemen, maar de pijn was niet te verbijten”, vertelt ploegarts Kris Van Crombrugge. “Het is nog niet helemaal duidelijk hoe ernstig de toestand exact is, maar met wat pech heeft Kevin binnenkort een gebit, en mag hij een streep trekken over zijn WK.”

Intussen heeft een goede bron in het hotel van de Duivels bevestigd dat er een doos Theramed Junior-kindertandpasta is besteld door de medische staf, wat allerminst kan worden opgevat als een goed teken.

 
(Beeld: Opihuck - CC BY-SA 3.0)
Van Crombrugge: “De pijn was niet te verbijten.” (Beeld: Opihuck – CC BY-SA 3.0)

Supporter nummer 2

De Bruyne reageert met tandengeknars op zijn mogelijke vroegtijdige exit. “Dit doet pijn. Ik heb de afgelopen maanden zo hard buiten met de bal gespeeld en en heb zo vaak een tandje bijgestoken op training om zeker te zijn van een selectie, en nu dit…”

“Mocht ik toch met een tandblessure uitvallen ben ik er zeker van dat mijn oudere ploegmaats hun uiterste best zullen doen. Dat zijn mannen met haar op hun tanden”, gaat De Bruyne verder. “Als het echt niet meer gaat, zal ik bellen naar mama of ze me kan komen afhalen. Vanaf dan zal ik thuis supporter nummer 2 zijn, melktandjes of niet.” (ex-bondscoach en architect van de huidige Rode Duivels Georges Leekens is al supporter nummer 1, nvdr.)

7 reacties op "Tandblessure bedreigt WK Kevin De Bruyne"

 1. Ik zou Kevin zeker aanraden van zo’n uitgevallen tandje vannacht onder zijn hoofdkussen te bewaren. Dan passeert de Tandenfee die ze zélf allemaal kwijt is. Met het wonder dat zij verricht zal Kevin het misschien wel uitschreeuwen, maar ’t zal niet meer om zijn mama zijn!

  Beantwoorden.
  1. Opvallende vaststelling: gedurende de periodes van voetbal worden er veel minder reacties gepubliceerd vanwege personages die niet doorhebben dat er hier aan humor wordt gedaan. Dit vraagt om verder onderzoek!

   Beantwoorden.
  1. Karel, 2 dingen:
   1) Na het bezoek van de Tandenfee, gaat daar zondag tegen de Russische beerkes Nen Echte Vent op het plein staan. Van dan af aan wordt er alleen nog met ontzag over “De Kev” gesproken.
   2) Het plotse indalen van zijn testes zou, tactisch gezien, eigenlijk heel goed uitkomen. De Kev zal dan in eerste instantie (en om begrijpelijke redenen) de neiging hebben om met O-benen te gaan spelen. De urenlange analyses van de Capello’s van deze wereld mogen dan meteen in de prullenmand verdwijnen. Ze gaan niet weten wat dat ze te zien krijgen!

   Beantwoorden.
  2. Karel, u bent een visionair. De Kev liet tegen de USA zijn bal zó laag over het gras scheren, dat hij onhoudbaar tegen het zijnet kwakte. Om Erik Ludovicus Maria Van Looy te citeren: “’t Is gebeurd”!

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter