Geestelijke vergrijpt zich aan meerderjarige

STUIVEKENSKERKE – In het West-Vlaamse Stuivekenskerke heeft pastoor Stefaan D. zich gisterochtend vergrepen aan zijn huishoudster van 54 jaar. Wat de man bezielde om iemand aan te randen die al lang seksueel meerderjarig is, blijft voorlopig een raadsel.

Volgens het parket verklaarde de huishoudster vanaf haar achttiende – het jaar waarin ze seksueel meerderjarig werd – onbevreesd de was en de plas van Stefaan V. te doen, “zelfs die taken bij dewelke ik mij moest bukken, zoals het wieden van onkruid en het uitwringen van zeemvellen”. Nog volgens het parket zou ze zich ook volstrekt op haar gemak hebben gevoeld omdat ze “nu eenmaal van het vrouwelijke geslacht is”. Aan dat valse gevoel van veiligheid maakte de clericus deze dinsdag dus een abrupt einde door haar op de keukenvloer te duwen en brutaal de penitentie af te nemen. Door het incident roept het parket van Brugge nu ook alle andere burgers dan minderjarige jongens op om waakzaam te blijven in de buurt van geestelijken. (JDL)

Laat een reactie achter