Wandelaar (54) Valt Bijna In Dijle

KORBEEK- LO : De 54-jarige Lodewijk Browaeys uit Leuven heeft een wandeling langsheen de Dijle ei zo na met zijn leven moeten bekopen.  Letterlijk bíjna is de man gestruikeld en in het ijskoude water terechtgekomen.  “Voor hetzelfde geld was ik er los ingesukkeld”.

“De woeste Dijle geeft en neemt”.  Die eeuwenoude zeemanswijsheid is gisteren voor Lodewijk Browaeys akelig dicht bij de praktijk gekomen.  Voor de tweede keer op amper een maand tijd weet de vijftiger aan een voortijdig einde te ontsnappen.

De Dijle in de Leuvense binnenstad (Foto: Wouter Hagen)
De Dijle in de Leuvense binnenstad (Foto: Wouter Hagen)

“Ik ben zeer blij dat ik het allemaal nog kan navertellen”, vertelt een opgeluchte Browaeys.  “Zorgvuldig zette ik op het jaagpad de ene stap na de andere, er nauwlettend op toeziend dat ik daarbij een permanente voorwaartse beweging aanhield.  Plots liep dat mis en verloor ik, echt waar, bíjna mijn evenwicht.  Nét niet struikelde ik; ei zo na kwam ik ten gevolge daarvan in de meedogenloos brullende rivier terecht.  Vol wanhoop en paniek zouden mijn hulpkreten ongehoord zijn weggestorven tussen de oevers.”

Ooggetuige Jo Keymeulen (21) zag in haar hoedanigheid van ooggetuige alles gebeuren.  “In mijn hoedanigheid van ooggetuige heb ik alles zien gebeuren”, bevestigt ze.  “Die mens is dus echt bijna gestruikeld en bijna in de Dijle gesukkeld.  Het was bijna een verschrikkelijk tafereel om te aanschouwen.”

Potentiële moordenaar

“De Dijle is echt een potentiële moordenaar”, waarschuwt ook Waterwegenexpert Gunnar Hoffelinck (66).  Hoffelinck was tussen 1972 en 1977 als projectleider nauw betrokken bij de herbronning van de Dijle, en kent de verraderlijke waterloop van haver tot gort.  “In theorie kan echt iedereen die langs de Dijle wandelt of fietst, door toeval en omstandigheden in het water terechtkomen en stoemelings verdrinken”, legt hij uit.  “Browaeys mag zich tot een steeds groeiende krans gelukkigen rekenen.”

Lodewijk Browaeys, inmiddels bekomen van de doorstane emoties, beseft dat hij andermaal door het oog van de naald is gekropen.  “Bijna zou de film van mijn leven zich voor mijn netvlies zijn beginnen afspelen”, geeft hij toe.  “Als een machteloze speelbal zou ik zijn meegezogen door het wassende water, de dood tegemoet drijvende.  Maar ik ben eigenlijk nog vlot thuisgeraakt”.

 

 

4 reacties op "Wandelaar (54) Valt Bijna In Dijle"

  1. Aan de foto te zien heeft het drama zich bijna voltrokken aan de Leuvense Vaart. Moet je je voorstellen hoe woest die Dijle niet moet zijn om haar verwoestende invloed uit te oefenen tot zo ver buiten haar oevers.

    Beantwoorden.
  2. Dat is een foto van de Vaart, misbaksels! Ik ken die leugenaar van een Lodewijk Browaeys al jaren, die heeft de Dijle nog nooit van dichtbij gezien. Jo Keymeulen dat is zijn nichtje (en geen al te snuggere feiteleijk), checkt is u bronnen mannen!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter