Man (54) Niet Bevangen Door CO-gas; Neemt Douche En Gaat Veilig En Proper Slapen

LEUVEN – De 54-jarige Lodewijk Browaeys uit Leuven is aan een gewisse dood ontsnapt.  Browaeys nam gisteravond thuis een douche, en werd daarbij niet bevangen door het dodelijke gas koolstofmonoxide (CO).  Na het voorval droogde de man zich af, waarna hij ging slapen. 

Een normaal functionerende ketel zou aan de basis van het voorval liggen (Beeld YouTube)
Een normaal functionerende ketel zou aan de basis van het voorval liggen (Beeld YouTube)

“Ik ben zeer blij dat ik het allemaal nog kan navertellen”, beseft een opgeluchte Browaeys.  “Ik ging naar de badkamer voor mijn dagelijkse douche.  Na ontkleding stapte ik in de daartoe bestemde cabine, waarna ik de kraan open draaide.  Wat volgde was een reeks handelingen waarbij het zorgvuldig inzepen en spoelen der lichaamsdelen met grote aandacht werd opgevolgd.  Intussen zette op de achtergrond de relatief nieuwe, reglementair geïnstalleerde boiler zijn werking zonder gebreken verder.  Lekker warm water werd daarbij gegenereerd, via de kraan op mijn lichaam terecht komende.”

Hygiëneritueel

Het moet in die momenten zijn geweest dat de beschermengel van Browaeys kordaat heeft ingegrepen.  De vijftiger werd plotsklaps niet bevangen door sluipend, dodelijk CO-gas, en slaagde er zodoende in om zijn dagelijks hygiëneritueel zonder noemenswaardige incidenten te voleindigen.  “Die gast heeft dus enorm veel chance gehad”, legt toxicoloog Jan Tytgat van de KULeuven uit.  “Voor de rest weet ik ook niet te zot veel van die dingen.”

Geur- en kleurloos

Het voorval ging tijdens het proces van het douchen volledig onopgemerkt aan Browaeys voorbij.  Koolstofmonoxide is immers, net als de gewone lucht die we inademen, volledig kleur- en geurloos; beiden kunnen verraderlijk makkelijk met elkaar worden verward, met in het ergste geval de dood tot gevolg.  “Pas achteraf heb ik beseft dat ik hier, door niet te worden bevangen door koolstofmonoxide, ontzettend goed ben weggekomen”, erkent Browaeys.  “Jaarlijks hebben tientallen mensen in ons land het immers wél aan hun rekker.  Als een leden pop zou ik levenloos zijn neergezegen op de vloer van mijn eigen badkamer.  In het vervolg ga ik gewoon opnieuw een douche nemen.”

5 reacties op "Man (54) Niet Bevangen Door CO-gas; Neemt Douche En Gaat Veilig En Proper Slapen"

 1. Ander breaking news: een politieker viel in een beerput. Bleef er 10 uur in en kwam er weer levend uit. Een normale burger zou reeds na 5 minuten gestikt zijn, maar hij niet. “Ik heb geluk gehad” verklaarde de politicus achteraf. “Wij, poltiekers, beschikken, zoals de dyspneuten, over twee ademhalingsstelsels: één om in de lucht te ademen, één om in de mest te ademen. Ik heb dus mijn leven te danken aan mijn politieke roeping.”

  Beantwoorden.
 2. Een schande, dat is het!

  Was die man zo vuil? Waarom moest hij zo nodig douchen?
  Volgens mij is dit pas het topje van een internationale properheid hype.
  Als dit zo verder gaat dan wordt wekelijks een vers hemd of -god behoede mij- dagelijks vers ondergoed aangetrokken .

  Neen aan de douches, allemaal slecht voor het milieu.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter